OTS: Spoločnosť Coty Inc. vymenuje Maria Reisa za výkonného viceprezidenta...

TASR, 26. marca 2014 10:27

Spoločnosť Coty Inc. vymenuje Maria Reisa za výkonného viceprezidenta pre dodávateľský reťazec

Starší výkonný viceprezident sa pripojí k výkonnému výboru svetovej kozmetickej spoločnosti v máji

NEW YORK 25. marca (TASR-OTS) /PRNewswire/ - Popredná svetová kozmetická spoločnosť Coty Inc. (burzový index NYSE: COTY) dnes oznámila vymenovanie Maria Reisa za výkonného viceprezidenta pre dodávateľský reťazec, a to s účinnosťou od 1. mája 2014. Pán Reis sa stane členom výkonného výboru a bude podliehať generálnej riaditeľke spoločnosti Michele Scannaviniovej. V rámci svojej funkcie bude pôsobiť v Ženeve. Pán Reis nahradí vo funkcii Darryla McCalla, ktorý bude pred svojím odchodom do dôchodku 31. decembra 2014 pracovať na prechode a ďalších projektoch na zabezpečenie kontinuity výkonu dodávateľského reťazca.

Pán Reis má viac ako 30 rokov skúseností ako solídny obchodný vedúci pracovník a odborník na dodávateľské reťazce. Prináša so sebou jedinečný súbor zručností, a to od riadenia jednej z najzložitejších operácií dodávateľského reťazca v oblasti čerstvých potravín až po zavedenie obchodnej jednotky na rozvíjajúci sa trh. Pán Reis vybudoval svoju kariéru počas svojho pôsobenia v spoločnosti Danone, kde v rokoch 1996 – 2014 zastával niekoľko vedúcich manažérskych pozícií v rámci divízie Celosvetových operácií. Pán Reis bol z hľadiska svojich rôznych rolí na poli dodávateľského reťazca v rámci spoločnosti Danone úspešný pri zavádzaní osvedčených postupov a súčinnosti naprieč divíziami. Pán Reis naposledy pôsobil ako podnikový riaditeľ spoločnosti Danone South Africa, kde sa vďaka jeho vedeniu v priebehu 5 rokov dosiahlo výrazné zrýchlenie ziskovosti a rastu. Predtým, v rokoch 1986 – 1996, pracoval v spoločnosti Mars Inc. a Bain & Co na rôznych postoch zameraných na obchodné činnosti.

„Som veľmi rada, že privítame Maria ako novú hlavu dodávateľského reťazca spoločnosti Coty,“ povedala Michele Scannaviniová, generálna riaditeľka spoločnosti Coty Inc. „Jeho úspešné a rozmanité skúsenosti v oblasti komerčných aktivít a dodávateľských reťazcov prinášajú spoločnosti Coty jedinečný rad perspektívnych a výrazných zručností zameraných na vytvorenie najlepšieho súvislého dodávateľského reťazca svojho druhu.“

Ako sa už spomenulo, Darryl McCall odíde do dôchodku ako výkonný viceprezident pre globálne operácie a člen výkonného výboru. Po úspešnej kariére vo vysoko konkurenčnom kozmetickom priemysle pán McCall plánuje venovať svoju energiu zvýšeniu úspešnosti menšinových študentov v oblasti matematiky, vedy, inžinierstva a technológie. Zásluhou jeho vedenia sa transformoval dodávateľský reťazec spoločnosti, vďaka čomu sa dosiahla prevádzková dokonalosť. Pán McCall bol nápomocný aj pri priekopníckych aktivitách spojených s iniciatívou „Leading Bold Change“ založenou na myšlienke zavádzania odvážnych zmien. Táto iniciatíva je programom na báze dobrovoľného zapájania sa zamestnancov, ktorý slúži na inšpiráciu tvorivých a inovatívnych riešení na pracovisku.

„Spoločne s výkonným tímom spoločnosti Coty by som chcela vyjadriť uznanie mnohým Darrylovým schopnostiam a tiež vďaku za jeho mimoriadny prínos k nášmu úspechu. Veľmi si ceníme jeho vedenie pri budovaní silného a spoľahlivého dodávateľského reťazca. Bude nám chýbať a želáme mu všetko najlepšie do budúcnosti,“ pokračovala Scannaviniová.

O spoločnosti Coty Inc.

Spoločnosť Coty je popredná svetová kozmetická spoločnosť s čistým obratom vo výške 4,6 miliardy amerických dolárov za fiškálny rok, ktorý sa skončil 30. júna 2013. Spoločnosť Coty, ktorá bola založená v Paríži v roku 1904, pôsobí výhradne v oblasti výroby kozmetických produktov a disponuje portfóliom známych vôní, dekoratívnej kozmetiky a produktov starostlivosti o pleť a telo, ktoré sa predávajú vo viac ako 130 krajinách a oblastiach sveta. Ponuka výrobkov spoločnosti Coty zahŕňa také svetoznáme značky ako adidas, Calvin Klein, Chloe, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel a Sally Hansen.

Kontakt: COTY INC., Catherine Walsh, staršia viceprezidentka pre firemnú komunikáciu, catherine_walsh@cotyinc.com tel.: +1-212-389-7346

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring