OTS: Spoločnosť Cognivia získala strategické financovanie ...

TASR, 19. apríla 2024 10:09

OTS: Spoločnosť Cognivia získala strategické financovanie vo výške 15,5 milióna EUR na posilnenie vývoja liekov pomocou riešení AI-ML

Využitie osobnostných čŕt pacienta ako priekopníka novej éry v klinickom výskume.

Mont-Saint-Guibert 19. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Cognivia, inovatívna spoločnosť v oblasti umelej inteligencie, ktorá sa venuje pretváraniu farmaceutického a biotechnologického klinického výskumu prostredníctvom špičkových algoritmov AI-ML, hrdo oznamuje významný investičný míľnik. Vesalius Biocapital IV, SFPIM (Société Fédérale de Participations et d'Investissement) a WE (Wallonie Entreprendre) vyčlenili strategické investície na podporu poslania spoločnosti Cognivia „kvantifikovať silu mysle" s cieľom optimalizovať a urýchliť programy vývoja liekov. Táto kapitálová injekcia umožní spoločnosti Cognivia zaviesť svoje riešenia prediktívneho klinického skúšania, ktoré dekódujú vzťah medzi vlastnosťami a správaním pacientov, čím sa urýchli vývoj inovatívnej liečby pre pacientov na celom svete.

Riešenia spoločnosti Cognivia sa zameriavajú na kritické oblasti, ktoré v minulosti predstavovali významné problémy pri vývoji liekov, ako napríklad placebo reakcia a dodržiavanie liečby v klinických skúškach. Na rozdiel od iných spoločností je spoločnosť Cognivia priekopníkom v kvantitatívnom chápaní pacientov ako jednotlivcov a integruje tieto poznatky do analýzy údajov z klinických skúšok a/alebo optimalizácie stratégií zapojenia pacientov. Napríklad Placebell™ využíva prediktívne algoritmy na zmiernenie negatívneho vplyvu placebovej reakcie, čím zvyšuje silu štúdií v klinických skúškach, čo vedie k zvýšeniu miery úspešnosti a skráteniu lehôt a nákladov na klinické skúšky. Compl-AI predpovedá riziko nedodržiavania pravidiel a vynechania pacienta pri skríningu a počas klinického skúšania, čím pomáha posilniť a prispôsobiť stratégie zapojenia pacienta.

Získaný kapitál bude katalyzátorom úsilia spoločnosti Cognivia o uvedenie jej prelomových riešení na trh a upevnenie jej silnej prítomnosti v Spojených štátoch. Rozšírením svojho tímu a založením dcérskej spoločnosti v USA sa spoločnosť Cognivia usiluje o posilnenie obchodnej spolupráce a spolupráce v oblasti výskumu a vývoja. V blízkej budúcnosti plánujeme posilniť našu sieť prostredníctvom strategických aliancií, posilniť náš poradný výbor o nových členov a vybudovať tímy v USA aj v EÚ. Tento strategický manéver je v dokonalom súlade s vytrvalým odhodlaním spoločnosti Cognivia stať sa popredným partnerom farmaceutických a biotechnologických spoločností a umožniť im vyvíjať účinné liečebné postupy na riešenie neuspokojených potrieb pacientov.

V tomto najnovšom kole financovania spoločnosť Cognivia hrdo víta podporu troch vážených investorov: Vesalius Biocapital IV, fond rizikového kapitálu so sídlom v Luxembursku, ktorý sa zameriava na najlepšie investície vo svojej triede v oblasti HealthTech a biofarmácie; SFPIM, belgický štátny investičný fond, ktorý poskytuje strategické poradenstvo a finančnú podporu belgickým spoločnostiam; a WE, ktorý prispieva k hospodárskemu rozvoju Valónska prostredníctvom financovania a podpory v rôznych odvetviach.

„S potešením oznamujeme, že spoločnosť Cognivia je prvou investíciou nášho fondu IV, ktorý sa zameriava na spoločnosti z oblasti HealthTech a biofarmácie, ktoré sú na čele inovácií transformujúcich zdravotníctvo. Dychtivo očakávame, že s nimi budeme spolupracovať počas celej fázy ich komercializácie a rastu, " hovorí Olivier Houben, partner spoločnosti Vesalius Biocapital.

„Strategické spojenectvá spoločnosti Cognivia so spoločnosťami Vesalius Biocapital IV, SFPIM a WE znamenajú kľúčový moment v našej snahe o transformáciu odvetvia prostredníctvom jedinečnej kombinácie desaťročných skúseností v odvetví a pokročilej umelej inteligencie," poznamenal Dominique Demolle, generálny riaditeľ/spoluzakladateľ spoločnosti Cognivia. „Vďaka tejto investícii a vítanému príchodu nových členov do nášho prevádzkového tímu, predstavenstva spoločnosti a strategického poradného výboru, ktorý bude čoskoro oznámený, sme pripravení urýchliť naše úsilie pri poskytovaní prelomových prístupov, ktoré umožňujú lekárom, výskumníkom a priemyselným odvetviam prijímať informované rozhodnutia založené na údajoch a v konečnom dôsledku zlepšiť výsledky pre pacientov a zainteresované strany na celom svete."

O spoločnosti Cognivia

Cognivia je prvá a jediná spoločnosť, ktorá kombinuje kvantifikáciu psychológie pacienta s umelou inteligenciou (AI)/ strojovým učením (ML) na zlepšenie merania terapeutickej účinnosti v klinických skúškach – a nielen v nich. Technológie spoločnosti Cognivia predpovedajú správanie pacientov a reakciu na liečbu v klinických štúdiách pomocou prediktívnych algoritmov na báze ML založených na kvantitatívnom pochopení psychologických vlastností, očakávaní a presvedčení pacientov získaných prostredníctvom našich vlastných a špecifických dotazníkov vyvinutých na tento účel. Cieľom spoločnosti Cognivia je využiť „silu mysle" a kvantifikovať tento jedinečný fenomén s cieľom zlepšiť úspešnosť klinických skúšok, znížiť riziko vývoja liekov a v konečnom dôsledku zlepšiť zdravotnú starostlivosť.

Ďalšie podrobnosti o spoločnosti Cognivia a jej prelomových riešeniach AI nájdete na stránke cognivia.com alebo sledujte @cognivia na LinkedIn.

V prípade otázok pre médiá sa obráťte na adresu:

Stephanie Alvarez

Marketingová riaditeľka spoločnosti Cognivia

Stephanie.alvarez@cognivia.com

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2082754/Cognivia_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring