OTS: Spoločnosť Airborne Wireless Network podpisuje protokol k dohode s...

TASR, 13. marca 2017 13:33

OTS: Spoločnosť Airborne Wireless Network podpisuje protokol k dohode s nemeckým kozmickým spin-off centrom ViaLight s cieľom maximalizovať prenosovú rýchlosť dát

Los Angeles 13. marca (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť Airborne Wireless Network (OTCQB: ABWN) („Spoločnosť") s radosťou oznamuje, že podpísala protokol k dohode s nemeckým kozmickým spin-off centrom (DLR) ViaLight. Podľa protokolu k dohode sa budú obe spoločnosti zaoberať možnosťou integrácie laserového komunikačného systému do navrhovaného leteckého širokopásmového systému Infinitus Super Highway ™ s kompletnou topológiou s cieľom posilniť a maximalizovať dátovú rýchlosť ďaleko za súčasné sieťové možnosti.

Jason T. de Mos, viceprezident Spoločnosti pre rozvoj obchodu a dodržiavanie predpisov v leteckej doprave, povedal: „Veríme, že keď dobudujeme náš hybridný systém kombinujúci tradičné rádiové spojenia s laserovým, vytvoríme vzdušnú štruktúru extrémnej kapacity, ktorá zabezpečí bezprecedentnú šírku pásma za rozumnú cenu. Naša vízia spája ovládanie cez rádiové frekvencie pre presnú lokalizáciu v sieti a schopnosť prepínať medzi laserovými a rádiovými frekvenciami pri dátovej komunikácii, čo umožní hladké fungovanie nášho navrhovaného systému aj v nepriaznivých poveternostných podmienkach, takže z obidvoch svetov vyťažíme len to najlepšie."

Laser je stopercentne chránený pred interferenciami aj zachytávaním. Svoje utajenie si zachováva vďaka nízkej rozbiehavosti vysielaného lúča. Navrhovaný hybridný laserový komunikačný systém by pre prenose dát využíval laserové svetlo bezpečné pre ľudské oko vhodné pre ultra dlhú komunikačnú vzdialenosť. Tento navrhovaný vysoko širokopásmový systém by bol nedostižný pre akékoľvek súčasné konkurenčné technológie.

O spoločnosti ViaLight

ViaLight má za sebou rozsiahle viac ako 15-ročné skúsenosti s dvojbodovou laserovou komunikáciou na zemi, vo vzduchu a vo vesmíre. ViaLight už úspešne umiestnil svoj laserový terminál na bojové lietadlo Tornado, ktoré lieta rýchlosťou viac ako 750km/h. Táto technológia ponúka komunikáciu s ultra vysokou prenosovou rýchlosťou dát aj pri obrovských vzdialenostiach s veľkou energetickou účinnosťou a zároveň aj bezpečnosťou.

O spoločnosti Airborne Wireless Network

Spoločnosť má v úmysle vybudovať vysokorýchlostnú širokopásmovú vzdušnú bezdrôtovú sieť prepojením komerčných lietadiel počas letu.  Každé lietadlo tvoriace súčasť siete bude vzdušným zosilňovačom alebo routerom, ktorý vysiela a prijíma širokopásmové signály z jedného lietadla do druhého a vytvára digitálnu super-diaľnicu na oblohe.  Cieľom spoločnosti je vytvoriť sieť, ktorá bude fungovať ako vysokorýchlostné širokopásmové internetové potrubie zlepšujúce pokrytie konektivitou. Spoločnosť nemá v úmysle poskytovať maloobchodné pokrytie konečným užívateľom, chce byť totiž veľkoobchodným poskytovateľom pre cielených zákazníkov ako sú napríklad poskytovatelia internetových služieb alebo telefónne spoločnosti.

V súčasnosti je svetová konektivita dosiahnutá použitím podmorských káblov, pozemných optických káblov alebo satelitov. Spoločnosť verí, že jej vzdušná digitálna diaľnica je logickým riešením na vyplnenie prázdneho priestoru v rámci svetovej konektivity. Keď bude sieť plne vybudovaná a funkčná, jej použitie je v zásade neobmedzené. Sieť spoločnosti by po dobudovaní mala okrem konektivity pre komerčné a súkromné lietadlá počas letu zabezpečovať nízkonákladovú vysokorýchlostnú konektivitu pre vidiecke oblasti, ostrovné krajiny, lode na mori, ropné veže.

Viac informácií nájdete na: www.airbornewirelessnetwork.com

Oznam týkajúci sa výhľadových vyhlásení

Táto správa zahŕňa „výhľadové vyhlásenia" podľa významu zásad bezpečného prístavu v zmysle novely Zákona Spojených štátov o vedení sporov pri obchodovaní s cennými papiermi z roku 1995. Tieto vyhlásenia sa zakladajú na súčasných očakávaniach vedenia spoločnosti a sú s nimi spojené výrazné riziká a neistoty. Ak sa predpoklady uvedené v správe ukážu ako nepresné alebo ak sa riziká a neistoty skutočne stanú reálne, výsledky sa môžu podstatne líšiť od tých, ktoré sú uvedené vo výhľadových vyhláseniach. 

Riziká a neistoty zahŕňajú okrem iného dostupnosť kapitálu, inherentné neistoty spojené s vývojom nových výrobkov alebo technológií a s faktom, že spoločnosť prechádza práve fázou vývoja, ďalej zahŕňajú schopnosť spoločnosti navýšiť financovanie, aby sme mohli pokračovať v našich obchodných plánoch a vývoji produktov, schopnosť vyvíjať a uvádzať na trh produkty založené na našej technologickej platforme, konkurenciu a trh v odvetví, v ktorom pôsobíme, všeobecné podmienky priemyslu, všeobecné ekonomické faktory, dopad regulácií v odvetví, technologický pokrok, nové produkty a patenty konkurentov, výrobné ťažkosti alebo oneskorenia, závislosť od doby, kedy patenty spoločnosti vojdú do platnosti a potenciálne spory vrátane patentových sporov a/alebo regulačných opatrení.

Kontakt:

info@airbornewirelessnetwork.com

805-583-4302

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring