OTS: Spoločnosť Air Products uzatvára zmluvu s Envision ...

TASR, 6. júna 2023 15:51

OTS: Spoločnosť Air Products uzatvára zmluvu s Envision Energy na dodávku veterných turbín s výkonom 1,67 GW pre NEOM Green Hydrogen Company

Rijád 6. júna /TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Envision Energy, globálny líder v oblasti ekologických technológií, dnes oznámila, že podpísala zmluvu na dodávku veterných turbín s výkonom 1,67 GW pre NEOM Green Hydrogen Company, najväčšiu elektráreň na výrobu vodíka na svete využívajúcu výlučne energiu z obnoviteľných zdrojov. Mega závod sa nachádza v meste Oxagon v saudskoarabskom regióne projektu NEOM.

Na základe zmluvy budú nainštalované najmodernejšie veterné turbíny spoločnosti Envision s výkonom 171-6,5 MW, ktoré by mali byť plne funkčné do roku 2026.

„Táto zmluva predstavuje významný míľnik pre naše spoločnosti aj pre celé odvetvie," povedal Čang Lej, generálny riaditeľ spoločnosti Envision Energy. „Sme hrdí na to, že sa môžeme podieľať na takomto ambicióznom projekte, ktorý vydláždi cestu ďalším spoločnostiam, aby nasledovali príklad udržateľných iniciatív."

„Sme veľmi radi, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou Envision na tomto prelomovom projekte," povedal Wolfgang Brand, viceprezident NEOM Green Hydrogen spoločnosti Air Products. „Tento míľnik dokazuje náš spoločný záväzok plniť ciele udržateľnosti prostredníctvom realizácie projektov."

Cieľom NEOM Green Hydrogen Company je vyrábať bezuhlíkový vodík výlučne z obnoviteľných zdrojov energie, ako je veterná a solárna energia, a do konca roku 2026 produkovať až 600 ton bezuhlíkového vodíka denne.Táto iniciatíva slúži ako rozhodujúci krok vpred pri podpore misie Saudskej Arábie Vision 2030, ktorej cieľom je znížiť emisie uhlíka a zároveň podporiť hospodársky rast a tvorbu pracovných miest.

David Edmondson, generálny riaditeľ NEOM Green Hydrogen Company, povedal: „Partnerstvo s Envision Energy v oblasti dodávok udržateľnej energie umožní spoločnosti NGHC presadzovať víziu vedúceho postavenia v oblasti globálnej energetickej transformácie. Tešíme sa na úzku tímovú spoluprácu v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov, počas fázy realizácie projektu, a následne na dlhodobú spoľahlivú prevádzku."

Envision, globálny partner v oblasti technológií s nulovou bilanciou emisií uhlíka, ponúka komplexný balík systémových riešení. Okrem technológie veterných turbín má spoločnosť Envision rozsiahle odborné znalosti v oblasti infraštruktúry pre nové energie, ktorá spája obnoviteľné zdroje s ukladaním energie, digitálnou sieťou a technológiami power-to-x (P2X). Mega závod NEOM Green Hydrogen Company je dôkazom záväzku a schopnosti spoločnosti Envision umožniť organizáciám na celom svete dosiahnuť ciele v oblasti obnoviteľnej energie.

O spoločnosti Envision Group

Envision Group je popredná svetová spoločnosť v oblasti ekologických technológií a partner v oblasti technológií s nulovou bilanciou emisií uhlíka. S poslaním „riešiť výzvy pre udržateľnú budúcnosť ľudstva". Envision navrhuje, predáva a prevádzkuje inteligentné veterné turbíny, inteligentný systém skladovania a riešenia ekologického vodíka prostredníctvom Envision Energy; batérie napájané AIoT (technológiou s umelou inteligenciou vecí) prostredníctvom Envision AESC a najväčší operačný systém AIoT na svete prostredníctvom Envision Digital. Vlastní tiež pretekársky tím Envision Racing Formula E. Spoločnosť Envision pokračuje v podpore veternej a solárnej energie ako „nového uhlia", batérií a vodíkového paliva ako „novej ropy", siete AIoT ako „novej siete", priemyselných parkov s nulovou bilanciou emisií uhlíka pre „novú infraštruktúru" a v podpore výstavby a rozvoja ekologického „nového priemyslu".

Envision Group bola podľa časopisu MIT Technology Review zaradená v roku 2019 medzi 10 najlepších spoločností spomedzi 50 najinteligentnejších spoločností na svete. V októbri 2021 sa spoločnosť Envision umiestnila na druhom mieste na svete v rebríčku Fortune „Change the World". Envision Group sa pripojila ku globálnej iniciatíve „RE100" a stala sa prvou spoločnosťou v pevninskej Číne, ktorá sa zaviazala využívať 100 % elektriny z obnoviteľných zdrojov do roku 2025.

Viac informácií nájdete na stránkach www.envision-group.com

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/747745/NEW_Envision_Tag_Line.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring