OTS: SL Green oslavuje historické otvorenie mrakodrapu One Vanderbilt Avenue

TASR, 17. septembra 2020 16:47

Mrakodrap vysoký 427 m mení tvár Manhattanu, ponúka moderné pracovné prostredie a je prísľubom skvelej budúcnosti mesta New York

Spoločnosť SL Green tiež dokončila projekt revitalizácie verejných priestorov, vrátane vybudovania nového námestia, tranzitných priestorov a ďalších vylepšení, ktoré pomôžu zvýšiť kapacitu stanice metra Grand Central Terminal. Celková výška investície je 220 miliónov dolárov

New York 17. septembra (TASR-OTS) - (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť SL Green Realty Corp (Index NYSE: SLG), najväčší prenajímateľ kancelárskych priestorov na Manhattane, spolu so svojimi partnermi, firmou Hines a kórejskou Národnou penzijnou službou (National Pension Service of Korea) 14. septembra slávnostne otvorili mrakodrap One Vanderbilt Avenue v štvrti East Midtown. Okrem vedúcich predstaviteľov firmy SL Green sa na slávnostnom prestrihnutí pásky zúčastnili zástupcovia miestnej samosprávy, zástupcovia odborov a stavebných a developerských firiem a spoločne tak oslávili otvorenie najnovšej ikony mesta New York. Dočasné kolaudačné rozhodnutie, ktoré oprávňuje používať budovu bolo vydané 11. septembra.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://www.businesswire.com/news/home/20200914005672/en/

Mrakodrap One Vanderbilt, ktorý je vysoký 427 metrov a má rozlohu 158 tisíc metrov štvorcových, ponúka bezkonkurenčný balík vybavenia, inovatívny kancelársky dizajn, technologické ponuky, najlepšie postupy trvalej udržateľnosti vo svojej triede a vynikajúce umiestnenie v blízkosti stanice Grand Central Terminal. Ikonický mrakodrap je najvyššou kancelárskou vežou v oblasti Midtown Manhattane. (Fotografia: Business Wire)

Mrakodrap One Vanderbilt je vysoký 427 m a stane sa novou centrálou mnohých popredných svetových finančných inštitúcií, bánk, právnych aj realitných kancelárií. Už dnes je prenajatých zhruba 70 % voľných priestorov. Tento mrakodrap ponúka priestory s celkovou podlahovou výmerou 158 tisíc metrov štvorcových, inovatívne prevedenie kancelárií, špičkové technológie a tiež tie najlepšie vymoženosti v oblasti trvalej udržateľnosti. Okrem toho má vynikajúcu polohu, nachádza sa kúsok od stanice Grand Central Terminal.

"S hrdosťou dnes otvárame mrakodrap One Vanderbilt Avenue, ktorý je ďalšou dominantou Manhattanu a prispeje k revitalizácii štvrti East Midtown. Je tiež prísľubom skvelej budúcnosti tohto najlepšieho mesta na svete," povedal Marc Holliday, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti SL Green. "One Vanderbilt je už dnes tou najlepšou adresou na Manhattane, je sídlom popredných globálnych firiem a ponúka tie najlepšie priestory a výhľad na mesto New York. One Vanderbilt je tiež ukážkou toho ako partnerská spolupráca medzi verejným a súkromným sektorom dokáže zlepšovať život v New Yorku a máme obrovskú radosť, že dnes môžeme obyvateľom New Yorku odovzdať projekt, financovaný spoločne súkromným aj verejným sektorom, ktorý podstatne zlepšuje život v okolí stanice metra Grand Central Terminal."

Partnerstvo medzi verejným a súkromným sektorom

One Vanderbilt predstavuje nový model, ako môže súkromný sektor a vláda spolupracovať na poskytovaní zásadných výhod verejnej infraštruktúry, vytvorený v spolupráci s mestom New York a Metropolitným úradom pre dopravu ako súčasť historického rozvoja East Midtown.

Spoločnosť SL Green dnes predstavila balík verejného otvoreného priestoru a vylepšenia tranzitnej infraštruktúry vo výške 220 miliónov dolárov, ktorý pomôže zmierniť preťaženie a preplnenie na nástupištiach metra, zlepší cirkuláciu v termináli a okolo neho a vytvorí nové priame cesty k regionálnym železniciam.

Vylepšenia infraštruktúry zahŕňajú novú halu verejnej dopravy o rozlohe 372 metrov štvorcových vo vnútri veže, ktorá poskytuje vylepšené spojenie so železnicou Metro-Notrh Raildorad, kyvadlovou dopravou na námestie Times Square a budúcou stanicou Long Island Rail Road v rámci pripravovaného projektu East Side Access. S tranzitnou halou susedí nové námestie pre peších s rozlohou 1 300 metrov štvorcových na Vanderbilt Avenue medzi ulicami East 42 a 43.

Firma SL Green tiež vybudovala dva nové vstupy do metra a znovu otvorila priechod Mobil Passageway, ktorý napája stanicu metra Grand Central na nový vchod v juhovýchodnej časti 42. ulice a triedy Lexington Avenue. Vďaka tomu sa podarilo podstatne zlepšiť prevádzku na stanici metra Grand Central, k čomu prispelo aj 37 %-né zväčšenie priestoru medziposchodí, nové schodisko medzi nástupišťami metra číslo 4, 5, 6 a 7, nový výťah ADA, nové eskalátory, výťahy, turnikety, brány a schodisko k nástupištiam kyvadlovej dopravy v smere na námestie Times Square. Tieto úpravy znížia zaplnenosť nástupíšť a zvýšia prejazdnosť staníc, minimálne o jeden ďalší vlak za hodinu.

Projekt realizovaný firmou SL Green na zlepšenie dopravnej situácie na stanici metra Grand Central Terminal, je súčasťou developerského projektu 42 St Connection Project firmy MTA Construction & Development. Po jeho dokončení bude celý koridor pod 42. ulicou napojený na priestor metra, čo prinesie skrátenie doby prepravy, uľahčí prístup vozíčkarom a telesne postihnutým a navyše sprístupní linku kyvadlovej dopravy v 42. ulici. Každý deň koridorom na 42. ulici prejde 1,1 milióna ľudí, čo je viac ako pokrýva celé metro a autobusy MHD v Bostone za celý deň.

"Keďže staviame spravodlivejšie a lepšie mesto, budeme viac ako kedykoľvek predtým potrebovať premyslené rozvojové projekty, ako je One Vanderbilt," uviedol starosta de Blasio. "Partnerstvá medzi verejným a súkromným sektorom, ako sú tieto, pomôžu New Yorku vrátiť sa späť k svojej sile - a v tomto procese oživiť hlavné obchodné centrá ako Midtown East. Som hrdý na to, že dnes môžem stáť s našimi partnermi z obchodnej komunity a teším sa na spoluprácu s nimi v ďalších odvážnych a ambicióznych projektoch v budúcnosti."

"Teraz musíme, viac ako inokedy, ukázať obyvateľom New Yorku, že stále v tomto meste dokážeme robiť veľké veci. Dokončenie a otvorenie projektu One Vanderbilt je jednou z takých vecí. A čo je najdôležitejšie, ľudia, ktorí pracujú, žijú alebo sa prepravujú cez stanicu Grand Central a jej okolie, vďaka tomuto projektu okamžite pocítia zlepšenie kvality života," povedal Gale A. Brewer, tajomník štvrti Manhattan. "Najvýznamnejšie výhody pre miestnych obyvateľov, ktoré tento projekt ponúkol, je modernizácia nástupíšť metra, priame spojenie na regionálne linky a nové verejné priestranstvo vedľa stanice Grand Central. Chcel by som poďakovať firme SL Green za to, že je skvelým partnerom a pomáha pri revitalizácii štvrti East Midtown, vďaka ktorej sa táto oblasť stane jednou z najvýznamnejších obchodných štvrtí na svete."

"Zmena územného plánu štvrti East Midtown ponúkla skvelú príležitosť k modernizácii celého centra a umožní ďalší rast verejnej dopravy a prinesie tiež viac otvorených priestranstiev pre ľudí," povedal Keith Powers, člen rady mesta. "Projekt One Vanderbilt je prvým veľkým projektom, ktorý nám pomôže tieto ciele splniť. Všetci sa môžeme tešiť na to, že Newyorčania budú v budúcnosti môcť v ešte väčšej miere využívať modernizované priestory metra a verejné priestory okolo stanice Grand Central."

"Grand Central je jednou z najvyťaženejších staníc metra v New Yorku a aj na celom svete. Ďalší vstup do metra a zvýšenie kapacity stanice, uľahčí priechod ľudí metrom, ponúkne cestujúcim väčšie pohodlie a pomôže im skrátiť čas prepravy," povedal Janno Lieber, prezident spoločnosti MTA Construction and Development. "Tento projekt tiež potvrdzuje, že vďaka novej organizačnej štruktúre dokáže firma MTA lepšie využívať súkromné investície k rýchlejšej, lepšej a lacnejšej realizácii projektov. One Vanderbilt je dôkazom obnovy štvrti East Midtown a dokončenie projektu East Side Access v roku 2022, ešte viac umocní prémiový status tohto miesta."

Centrála pre popredné globálne banky, finančné spoločnosti a právne kancelárie

Mrakodrap One Vanderbilt sa môže pýšiť takmer 70% obsadenosťou prenajímaných plôch. Medzi nájomníkov patria špičkové finančné inštitúcie, banky, právne kancelárie a realitné firmy, ako sú napríklad popredná banková a investičné firma TD Securities, ktorá poskytuje pestré portfólio produktov a služieb pre kapitálové trhy alebo banka TD Bank, ktorá patrí medzi desať najväčších bánk v Spojených štátoch amerických. Ďalšími nájomníkmi sú investičné firmy The Carlyle Group, KPS Capital Partners, Oak Hill Advisors, InTandem Capital, SageWind Capital a Sentinel Capital Partners, prestížna právna kancelária Greenberg Traurig a McDermott Will & Emery, globálna nemecká finančná korporácia DZ Bank, verejne obchodovateľný realitný investičný fond MFA Financial Inc. a spoločnosť SL Green Realty Corp.

"Pre TD Bank, ktorá je najväčším nájomníkom v objekte One Vanderbilt, symbolizuje tento projekt vernosť a oddanosť mestu New York," povedal Greg Braca, prezident a generálny riaditeľ firmy TD Bank, najvýhodnejšej americkej banky. "Spojenie niekoľkých subjektov v rámci jednej budovy prinesie prospech našim zamestnancom a aj našim zákazníkom i celej komunite. V mrakodrape One Vanderbilt bude sídliť niekoľko obchodných jednotiek, vrátane TD Securities a TD Bank, americkej najvýhodnejšej banky a na prízemí bude navyše k dispozícii obchodné miesto pre zákazníkov a návštevníkov New Yorku a tiež pre ľudí, ktorí tu pracujú."

Ikonický dizajn

Za ikonickým architektonickým stvárnením projektu One Vanderbilt stojí spoločnosť Kohn Pedersen Fox (KPF) Associates. Celý projekt má podobu zrezaného ihlanu, na ktorého streche sú tri menšie ihlany, ktoré smerujú k oblohe. V dolnej časti objektu je vďaka zaobleným rohom skvele vidieť na stanicu Grand Central Terminal a cestujúci tak majú skvelý výhľad, ktorý bol takmer celé storočie znemožnený. Fasáda objektu je z terakoty a všetky stropy v celom mrakodrape sú takisto obložené rovnakými terakotovými doskami. Americký architektonický inštitút (AIA - The American Institute of Architects) udelil projektu One Vanderbilt a spoločnosti KPF prestížnu cenu AIANY Merit Award in Urban Design (Cenu za zásluhy v rozvoji kvalitnej mestskej architektúry) za rok 2018.

"Budova One Vanderbilt symbolizuje zlatú éru newyorskej architektúry z obdobia výstavby mrakodrapov. Vďaka tvaru zrezaného ihlanu je tak spolu s mrakodrapmi Empire State a Chrysler nezameniteľnou súčasťou newyorskej architektúry," povedal James von Klemperer, prezident firmy KPF a hlavný architekt projektu. "Súčasne tento projekt dodáva stavbe mrakodrapov nový sociálny a environmentálny rozmer. Nová budova je priestorovo a aj programovo spojená so stanicou Grand Central Terminal. Sme radi, že sa nám podarilo navrhnúť komerčný mrakodrap, ktorý vyhovuje dnešným potrebám v oblasti trvalej udržateľnosti a súčasne obohacuje verejnoprávny priestor. Celkovo tento projekt zdvihol popularitu štvrti East Midtown a je priekopníkom v postupnej modernizácii historického obchodného jadra na Manhattane."

Inovácie v oblasti zdravia a udržateľnosti

Ako globálny líder v environmentálnych a sociálnych aspektoch podnikania, firma SL Green pri realizácii projektu One Vanderbilt investovala 17 miliónov dolárov, aby zabezpečila, že uhlíková stopa, ktorú táto budova zanechá, bude čo najmenšia. Vďaka tomu sa podarilo zabezpečiť, že uhlíková stopa budovy One Vanderbilt je jedna z najnižších medzi podobnými projektmi v celom New Yorku. Nosnú konštrukciu mrakodrapu tvorí oceľová konštrukcia, ktorá je z 90 % vyrobená z recyklovaných materiálov. Navyše je tento objekt vybavený špičkovými technológiami, vrátane 1,2 MW kogeneračnej jednotky a systému na zadržiavanie dažďovej vody, ktorý dokáže zadržať skoro 341 tisíc litrov vody. Špeciálna technológia zasklenie navyše pomáha regulovať vykurovanie a klimatizáciu. Projekt One Vanderbilt smeruje k získaniu environmentálnych certifikátov tej najvyššej úrovne, ako sú LEED alebo WELL.

Mrakodrap One Vanderbilt je zapojený do iniciatívy "SL Green Forward", ktorá propaguje bezpečnosť, čistotu a pohodlie nájomníkov. Objekt One Vanderbilt bude mať vlastnú samostatnú aplikáciu pre správu vstupu do budovy, pre nájomníkov aj návštevníkov a ponúkne aj špičkové bezdotykové technológie na privolávanie výťahov, vďaka ktorým sa návštevníci a nájomníci dostanú do svojich kancelárií a do staníc metra bez nutnosti stlačení tlačidla. Objekt je tiež vybavený ďalšími prídavnými systémami, ako sú filtrácia MERV-16 a vetranie. Spoločnosť SL Green tiež pri vchodoch do objektu nainštalovala technológiu merania telesnej teploty Silent Sentinel, ktorá dokáže zmerať teplotu až 100 ľuďom za minútu a predchádza tak tvorbe dlhých radov.

Vybudované Newyorčanmi pre Newyorčanov

Projekt One Vanderbilt bol dokončený pred termínom a za nižšie náklady ako boli uvedené v rozpočte. Na jeho výstavbe pracoval tím viac ako tritisíc osôb z rôznych odborových organizácií, a to po dobu takmer štyroch rokov, pod vedením hlavného stavbyvedúceho, firmy AECOM Tishman. V niektorých dňoch pracovalo na stavenisku viac ako 1 400 pracovníkov, aby sa projekt stihol dokončiť v termíne. Okrem toho sa na realizácii projektu podieľalo takmer 50 subdodávateľov. Na výstavbu tohto ikonického mrakodrapu bolo použitých viac ako 26 tisíc ton ocele vyrobených v Spojených štátoch amerických a takmer 20 tisíc ton betónu.

Rovnako na prevádzke mrakodrapu One Vanderbilt sa budú podieľať odborové organizácie. Po uvedení do prevádzky bude na zabezpečenie údržby a ďalších prác potrebných takmer 150 zamestnancov, ktorí sú zastupovaní odbormi 32BJ SEIU, Local 94 a NUSOG.

"Vďaka partnerstvu medzi SL Green a 32BJ na One Vanderbilt budú pracujúci Newyorčania ťažiť z nových vysoko kvalitných pracovných miest v čase, keď sú veľmi potrebné," uviedol Kyle Bragg, prezident spoločnosti 32BJ SEIU. „Uprostred pandémie je tento projekt príkladom toho, ako nový vývoj môže poskytnúť príležitosť pre pracovníkov poskytujúcich služby a ich rodiny a komunity."

"Projekt One Vanderbilt zdieľa rovnaké hodnoty, ktorými sa celý život riadil Gerald Hines a naša spoločnosť sa s radosťou sme sa podieľali na realizácii tohto ikonického projektu, spolu s tými najlepšími partnermi. Tento projekt je ukážkou technologického pokroku a nadväzuje na tradíciu výstavbu mrakodrapov v New Yorku," povedal Tommy Craig, generálny riaditeľ firmy Hines. "Bezchybná realizácia projektu, napriek mnohým problémom, ktoré sme v posledných desiatich rokoch museli prekonať, je dôkazom kvality a poctivej práce celého projektového tímu a tiež dôkazom pevnosti partnerstva medzi firmami SL Green a Hines."

"Chceme poďakovať firme SL Green za ich víziu a vedenie a za to, že nás na realizáciu tohto skvelého projektu oslovili," povedal Jay Badame, prezident spoločnosti AECOM Tishman. "Táto budova je oveľa viac než len symbolom obnovy štvrti Midtown East. Je to tiež symbol odvahy a odhodlania mesta New York a pocta tisícom obchodníkov a podnikateľov, ktorí pomáhajú toto mesto vybudovať. Už v minulosti sme postavili rad ikonickým budov v New Yorku, teraz sa nám to podarilo znova a sme si istí, že sa nám to podarí aj v budúcnosti."

Neprekonateľné služby, vrátane reštaurácie Daniela Bouluda a rozhľadne

V priebehu prvého štvrťroka roku 2021 otvorí vo One Vanderbilte svoju reštauráciu s názvom "Le Pavillon" svetoznámy renomovaný kuchár Daniel Boulud. Reštauráciu Le Pavillon nájdete v juhovýchodnom rohu druhého poschodia, na ploche 1022 metrov štvorcových pod 60 m vysokými stropmi. Z reštaurácie bude skvelý výhľad na stanicu Grand Central a tiež na mrakodrap Chrysler Building.

"Nemôžem sa dočkať až v mrakodrape One Vanderbilt otvorím svoju reštauráciu Le Pavillon. Neúnavne pracujeme na tom, aby sme v samom centre mesta vybudovali oázu, ktorú si bude môcť každý užiť. Na jedálnom lístku ponúkneme hlavne plody mora a zeleninu a ponuka bude lokálna a bude meniť podľa ročných období. Reštaurácia Le Pavillon bude mať svoju vlastnú architektúru a charakter a súčasne prinesie to najlepšie z New Yorku, "povedal šéfkuchár Daniel Boulud.

Všetci nájomníci navyše získajú prístup k skvelým službám, ktoré žiadna iná kancelárska budova v New Yorku neponúka, ako sú napríklad priestory pre stretávanie sa so zákazníkmi a salóniky určené len pre nájomníkov, ktoré sa nachádzajú na špeciálnom poschodí budovy a majú celkovú výmeru 2973 štvorcových metrov. Navyše nájomníci môžu využívať špeciálne ponuky jedál a vonkajšiu terasu, ktorá sa nachádza priamo oproti stanici Grand Central. Kancelárie sú vybavené prvotriednou infraštruktúrou, majú svetlú výšku od 4,4 m do 7,3 m a ponúkajú úchvatné 360° panoramatické výhľady cez presklené steny. Súčasťou mrakodrapu One Vanderbilt bude tiež druhá najvyššia rozhľadňa v meste New York.

Dvadsať rokov práce

Cesta k realizácii projektu One Vanderbilt začala v roku 2001, kedy spoločnosť SL Green kúpila budovu na adrese 317 Madison Avenue, prvú zo štyroch budov, ktoré na tomto mieste pôvodne stáli. Dva ďalšie objekty na adrese 331 Madison Avenue a 48 East 43rd Street potom firma kúpila v roku 2007. Poslednú budovu na adrese 51 East 42nd Street firma kúpila v roku 2011. Prvé plány na výstavbu mrakodrapu One Vanderbilt boli zverejnené v roku 2013 v rámci plánovaných zmien územného plánu štvrti East Midtown. V roku 2014 boli predstavené aktualizované plány, a to v rámci zmeny územného plánu koridoru Vanderbilt, ktoré zahŕňali tiež projekt na zlepšenie okolia stanice metra Grand Central Terminal s celkovými nákladmi 220 miliónov dolárov. Výstavba mrakodrapu One Vanderbilt bola jednomyseľne schválená v máji 2015 Radou mesta a demolačné práce začali o rok neskôr. Ku slávnostnému položeniu základného kameňa mrakodrapu One Vanderbilt došlo v októbri 2016. V roku 2017 vznikol spoločný podnik s firmou Hines a kórejským Národným dôchodkovým fondom (National Pension Service of Korea).

"Tento projekt bol najzložitejším projektom, ktorý sme kedy riešili a pri jeho realizácii sme museli prekonávať množstvo regulačných, politických, právnych i technických prekážok. Častokrát sme zažívali ťažké chvíle, ale pretože v toto mesto veríme, vytrvali sme a dielo sa podarilo," povedal Andrew Mathias, prezident spoločnosti SL Green Realty Corp.

Food1st

Food1st je nezisková nadácia, ktorú firma SL Green založila v apríli v spolupráci s kuchárom Danielom Bouludom, aby pomohla pri riešení nedostatku potravín v meste New York, ktorý sa v posledných piatich mesiacoch prehĺbil. Nadácia Food1st chce pomáhať nakŕmiť Newyorčanov a pracovníkov záchranných zborov, ktorí majú obmedzený prístup k jedlu, a to v spolupráci s dodávateľmi potravín a poskytovateľmi potravinárskych služieb. Táto spolupráca má tiež pomôcť revitalizovať pohostinský priemysel v meste New York v časoch, keď to zamestnanci v tomto sektore najviac potrebujú. Nadácia Food1st doteraz vybrala viac ako tri milióny dolárov a zadarmo rozdala takmer 350 tisíc jedál.

Počas slávnostného strihania pásky pri príležitosti otvorenia mrakodrapu, vybrali partneri projektu One Vanderbilt čiastku 100 tisíc dolárov, ktorú venovali nadácii Food1st Foundation na prípravu a rozvoz 15 tisíc jedál, ktoré nadácia 14. septembra zadarmo venovala ľuďom v núdzi, pričom 2 tisíc jedál dostali komunity v južnom Bronxe a tisíc jedál bolo prevezených zdravotníkom v prvej línii v nemocnici Lincoln Hospital.

"Pre moju komunitu v južnom Bronxe je prístup ku kvalitnému a zdravému jedlu dlhodobým problémom, ktorý pandémia COVID ešte zhoršila," povedal Rafael Salamanca mladší, člen mestskej rady. "Sme partnerom projektu One Vanderbilt a všetkým ostatným z nadácie Food1st vďační za ich pomoc všetkým obyvateľom New Yorku a aj za to, že nám pripomínajú, že spolu sme silnejší."

Zábery, fotografie a videá z podujatí, ktoré prebehli v rámci otvorenia mrakodrapu One Vanderbilt Avenue, si môžete pozrieť tu.

O spoločnosti SL Green

SL Green Realty Corp patrí medzi 500 najväčších firiem podľa rebríčka S&P 500 a je najväčších prenajímateľov kancelárskych priestorov na Manhattane. Sme plne integrovaným realitným investičným fondom (REIT), ktorý sa zaoberá nákupom, správou a maximalizáciou hodnôt komerčných nehnuteľností na Manhattane. K 30. júnu 2020 firma SL Green vlastnila podiely na celkovo 96 nehnuteľnostiach o celkovej výmere 3,8 milióna metrov štvorcových, z čoho 2,7 milióna metrov štvorcových pripadá na nehnuteľnosti na Manhattane a 10,4 milióna metrov štvorcových na nehnuteľnosti spravované v rámci zaistenia dlhov a v súvislosti s ďalšími investičnými službami.

O spoločnosti Hines

Hines je súkromná globálna realitná investičná spoločnosť, založená v roku 1957, s pobočkami v 225 mestách a 25 krajinách sveta. Firma Hines spravuje aktíva v hodnote zhruba 144,1 miliardy dolárov, z toho 75,5 miliardy dolárov, pripadá na aktíva, ktoré firma Hines spravuje ako investičný manažér (vrátane nerealitních aktív) a 68,6 miliardy dolárov pripadá na aktíva súvisiace s poskytovaním realitných služieb tretím stranám. Firma Hines v súčasnej dobe po celom svete realizuje 165 developerských projektov. Za dobu svojej existencie firma Hines nakúpila alebo v rámci developerských projektov realizovala 1 426 nehnuteľností a pozemkov o celkovej výmere 43,9 milióna metrov štvorcových. V súčasnej dobe firma spravuje portfólio 576 nehnuteľností a pozemkov o celkovej výmere 22,9 miliónov metrov štvorcových. Firma Hines je jednou z najväčších a najrešpektovanejších realitných firiem na svete, má obrovské skúsenosti s realitnými investíciami všetkého druhu a je priekopníkom vo svojom odbore v oblasti trvalej udržateľnosti. Viac informácií získate na webových stránkach www.hines.com.

Výhľadové vyhlásenia

Táto tlačová správa obsahuje "výhľadové vyhlásenia" v zmysle novely Zákona o sporoch pri obchodovaní s cennými papiermi (Private Securities Litigation Reform Act) z roku 1995. Všetky vyhlásenia uvedené v tejto tlačovej správe, s výnimkou historických faktov, ktoré sa týkajú činnosti našej spoločnosti a odhadov budúceho vývoja či našich budúcich predpokladov, sú považované za výhľadové vyhlásenia. Výhľadové vyhlásenia nie sú zárukou budúceho plnenia či úspechu a upozorňujeme čitateľov, aby na výhľadové vyhlásenia nespoliehali. Výhľadové vyhlásenia sú zvyčajne vyjadrené slovami, ako napríklad "môže", "bude", "malo by", "očakávať", "predpokladať", "odhadovať", "domnievať sa", "veriť", "zamýšľať", "plánovať", „pokračovať" a ostatnými slovami, vrátane ich gramatických tvarov a záporov.

Výhľadové vyhlásenia uvedené v tejto tlačovej správe podliehajú rade rizík a neistôt, ktoré sú mimo našej primeranej kontroly a ktoré môžu spôsobiť, že sa skutočné výsledky či úspechy našej firmy, budú podstatne líšiť od údajov uvedených vo výhľadových vyhláseniach. Rizikové faktory, ktoré ovplyvňujú naše podnikanie a môžu spôsobiť, že sa skutočné finančné výsledky našej firmy budú líšiť od údajov uvedených vo výhľadových vyhláseniach, sú podrobne popísané v našich správach podávaných pre Komisiu pre cenné papiere (SEC - Securities and Exchange Commission). Medzi rizikové faktory, ktoré ovplyvňujú naše podnikanie, okrem iného, patria tiež riziká a neistoty súvisiace s epidémiou nového koronavírusu (COVID-19).

SLG - GEN

Zdroj: SL Green Realty Corp.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200914005672/en/

Kontakty: Matt DiLiberto Chief Financial Officer 212.594.2700

Zdroj: SL Green Realty Corp. Multimédiá

Fotografia Mrakodrap One Vanderbilt, ktorý je vysoký 427 metrov a má rozlohu 158 tisíc metrov štvorcových, ponúka bezkonkurenčný balík vybavenia, inovatívny kancelársky dizajn, technologické ponuky, najlepšie postupy trvalej udržateľnosti vo svojej triede a vynikajúce umiestnenie v blízkosti stanice Grand Central Terminal. Ikonický mrakodrap je najvyššou kancelárskou vežou v oblasti Midtown Manhattane. (Fotografia: Business Wire)

Logo

Upozornenie: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu