OTS: Skúsený právnik v oblasti medzinárodných sporov David Baron vstupuje do...

TASR, 27. októbra 2017 15:16

Skúsený právnik v oblasti medzinárodných sporov David Baron vstupuje do spoločnosti Crowell & Moring

Nový partner z Washingtonu bude mať na starosti poradenstvo v oblasti verejného medzinárodného práva, medzinárodnej investičnej arbitráže, sankcií/boja proti praniu peňazí, vývozných kontrol  a zvrchovanej zahraničných imunity

WASHINGTON, 27. októbra 2017 (TASR/OTS/PRNewswire) -- Spoločnosť Crowell & Moring LLP s radosťou oznamuje, že sa k washingtonskej skupine riešiacej medzinárodné spory pripojil ako nový partner David Baron. Baron má viac ako 20 rokov skúseností s riešením medzinárodných sporov a otázkami verejného medzinárodného práva. Bude mat na starosti poradenstvo zahraničným zvrchovaným a štátnym subjektom v rámci medzinárodných súdnych sporov a arbitrážnych konaní a bude poskytovať konzultácie ohľadne obchodnej politiky, transakcií a regulačných usmernení klientom vo všetkých aspektoch multilaterálnych obchodných politík a záležitostí USA.

"David ponúka klientom dlhoročné skúsenosti s riešením sporov pred širokým spektrom amerických a medzinárodných súdov a tribunálov," povedal Philip T. Inglima, predseda výkonného výboru firmy. "Jeho praktiky v oblasti medzinárodných sporov sú v súlade s existujúcimi skúsenosťami a rastovou politikou našej skupiny pre riešenie medzinárodných sporov a tak s radosťou ho privítame na palube."

Baronove skúsenosti s riešením medzinárodných sporov zahŕňajú účasť vo viacerých prípadoch pred Medzinárodným súdnym dvorom (MSD), medzinárodnými arbitrážnymi súdmi, ako aj medzinárodné spory pred americkými federálnymi a odvolacími súdmi. Podieľal sa na mnohých medzinárodných sporoch o námorné hranice a na prípadoch morských hraníc vrátane sporu o vymedzenie námorných hraníc Kaspického mora.

Baron poskytuje poradenstvo zahraničným a americkým obchodným klientom ohľadne všetkých aspektov medzinárodných obchodných predpisov, vrátane politík týkajúcich sa hospodárskych sankcií a vlasteneckého zákona (Patriot Act), záležitostí obchodnej politiky, colných predpisov, zahraničných korupčných praktík a antidumpingových opatrení, ako aj iných vyšetrovaní v USA, aj v súvislosti s paragrafom 301 amerického obchodného zákona. Zastupoval klientov a ich záujmy pred Americkým obchodným zástupcom (USTR), Úradom pre kontrolu zahraničných aktív (OFAC), Úradom pre priemysel a bezpečnosť (BIS), Komisiou pre medzinárodný obchod (ITC), Medzinárodnou obchodnou správou (ITA), Ministerstvom spravodlivosti USA (DOJ) a Ministerstvom pôdohospodárstva USA (USDA).

Baron je predsedom Obchodnej rady Bieloruska a USA a už takmer 15 rokov zastupuje mnohé z najväčších bieloruských štátnych podnikov a ďalších subjektov v styku s Bieloruskom. Pravidelne poskytuje poradenstvo klientom v USA a mimo USA v oblasti obchodných a investičných záležitostí, ako aj vo všetkých aspektoch medzinárodných obchodných predpisov, vrátane politiky hospodárskych sankcií.

"David je skutočne medzinárodný právnik s rozsiahlymi skúsenosťami v mnohých aspektoch medzinárodného práva," povedal Ian A. Laird, predseda skupiny riešiacej medzinárodné spory. "Investičných sporov pribúda a Davidove skúsenosti budú obzvlášť dôležité pre klientov v Európe, Ázii, Afrike a Latinskej Amerike."

Baron prichádza do firmy zo spoločnosti Greenberg Traurig LLP, kde bol členom skupiny pre globálnu obchodnú a investičnú prax. Predtým bol partnerom v spoločnosti McDermott Will & Emery LLP. Na začiatku svojej kariéry Baron pracoval v spoločnosti Crowell & Moring ako dočasný právny sekretár počas prvých letných prázdnin, keď navštevoval právnickú školu.

"Je to skvelá príležitosť vrátiť sa po všetkých tých rokoch do spoločnosti Crowell & Moring," povedal Baron. "Kultúra a povesť tejto firmy sú bezkonkurenčné, okrem toho zabezpečuje ideálnu platformu na to, aby klientom ponúkala celý rad riešení a teším sa na spoluprácu s talentovanými právnikmi, ktorých si vážim dlhé roky ako napríklad Cari Stinebowera, Georgea Ruttingera a Iana Lairda."

Baron ukončil magisterské štúdiá na Právnickej fakulte Univerzity Georgea Washingtona a bakalársky titul získal na Americkej univerzite. Je mimoriadnym profesorom medzinárodného práva na Washingtonskej právnej fakulte Americkej univerzity, kde vedie pokročilú úroveň seminárov medzinárodného práva a riešenia medzinárodných sporov. Právnickú prax môže vykonávať v okresoch District of Columbia a New York.

Kontakt pre médiá:

An Pham

Manager, Media PR & Communications

+1 202.508.8740

Email: apham@crowell.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring