OTS: Skupina Aptorum spolupracuje so spoločnosťou Covar Pharmaceuticals...

TASR, 31. marca 2020 18:34

Skupina Aptorum spolupracuje so spoločnosťou Covar Pharmaceuticals s cieľom vyšetriť najmenej 3 liečivá doposiaľ využívané na iné účely (SACT-COV19) na koronavírusovú chorobu 2019 (COVID-19) v rámci existujúcej platformy Smart-ACT ™ a platformy infekčných chorôb Acticule.

NEW YORK 30. marca -- (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) - Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) ("Aptorum Group"), biofarmaceutická spoločnosť zameraná na vývoj nových terapeutických liečiv pre neuspokojené potreby vrátane, ale nielen, infekčných oblastí, ojedinelých a metabolických chorôb, dnes oznámila, že začína ďalší výskumný a vývojový projekt zameraný na skupinu koronavírusov a dokončila počiatočný skríning v rámci programu Smart Platforma -ACT ™. Je to prepracovaná a nová platforma na objavovanie liekov, na výber je viac ako 2 600 schválených malých molekúl liečiva, najmenej 3 potenciálny kandidáti na ďalšie predklinické vyšetrenie proti novej koronovírusovej chorobe COVID-19. Skupina Aptorum spolupracuje s Toronto Covar Pharmaceuticals a tiež uzavrela dohodu s mikrobiologickým oddelením Hongkongskej univerzity, aby vykonala ďalšie predklinické vyšetrenie vybraných kandidátov predtým, ako požiada regulačné agentúry o začatie klinických skúšok s vhodnými kandidátmi.

Skupina Aptorum sa zameria najmä na výskum najmenej troch liekov s malými molekulami (súhrnne "SACT-COV19"), ktoré preukázali potenciálnu interferenciu proti dvoma enzýmovými cieľmi, menovite RNA polymerázy 3CL-proteázy a RNA (RDRP) , pričom obe hrajú kľúčovú úlohu v replikačnom cykle COVID-19. Konkrétne sa predpokladá, že 3CL-proteáza sprostredkuje vírusové replikačné a transkripčné funkcie prostredníctvom rozsiahleho proteolytického spracovania, zatiaľ čo RDRP je enzým, o ktorom sa predpokladá, že katalyzuje replikáciu vírusovej RNA z jej templátu RNA. Títo vybraný kandidáti sa podrobia ďalšiemu predklinickému hodnoteniu účinnosti proti COVID-19. Skupina Aptorum podala na vyššie uvedených kandidátov patentové prihlášky.

Pri prebiehajúcom vyšetrovaní a predklinických prácach spolupracuje skupina Aptorum s firmami Covar Pharmaceuticals so sídlom v Toronte a uzavrela zmluvu s Hongkongskou univerzitou na vykonanie tejto práce. Tím spoločnosti Covar Pharmaceutical (zložený z odborníkov, ktorí predtým pôsobili v spoločnostiach Patheon a Glaxo Wellcome)1, má bohaté skúsenosti s objavovaním a vývojom liekov podporovaným výrobným závodom GMP. Mikrobiologický tím University of Hong Kong bol nápomocný pri objavovaní vírusu SARS počas epidémie v roku 20032 a bol v súčasnej dobe aktívne zapojený do svojich vlastných výskumných záujmov do vývoja vakcín pre SARS-CoV-2 súvisiace s koronavírusom3 a pridruženého fyzického monitorovacieho zariadenia COVID-19 s inými tretími stranami4.

Skupina Aptorum bude tiež hľadať ďalších spolupracovníkov na celom svete, aby urýchlila rozvoj svojich iniciatív SACT-COV19, a víta zainteresované strany, aby nás kontaktovali a diskutovali o možnostiach spolupráce.

Skupina Aptorum, ako súčasť svojho existujúceho vývoja liekov, vyvíja v rámci svojej platformy Acticule aj niekoľko indikácií infekčných chorôb, medzi ktoré patrí okrem iného jedinečný antivírusový kandidát s malými molekulami (ALS-1) proti vírusu chrípky a tiež jeho vedúci program, antivirulentný, nebaktericídny kandidát s malými molekulami (ALS-4) proti infekciám Staphylococcus aureus, okrem iných projektov, pre ktoré spoločnosť Covar Pharmaceuticals v súčasnosti tiež podporuje rozvoj v Severnej Amerike.

Ian Huen, generálny riaditeľ spoločnosti Aptorum Group, povedal: "Ochorenie COVID-19 je vysoko nákazlivé a rozšírilo sa po celom svete, čo spôsobuje značné prerušenia a straty v tomto procese. Potvrdené prípady na celom svete k dnešnému dňu prekročili 700 0005 a Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila COVID-19 za pandémiu. Napriek rastúcemu počtu etablovaných farmaceutických spoločností v počiatočnom štádiu, ktoré sa ponáhľajú vyvíjať terapie založené na vakcíne pre COVID-19, sme presvedčení, že je potrebné riešiť túto chorobu mnohorozmerne a naliehavo. S cieľom urýchliť vývoj je naším cieľom identifikovať kandidátov z už schválených liekov, ktoré preukázali klinické profily bezpečnosti, toxicity a farmakokinetiky, ktoré sa majú opätovne použiť na liečbu COVID-19. Okrem toho z dôvodu pokračujúcej mutácie a vývoja tohto koronavírusu nemôžeme vylúčiť, že v blízkej budúcnosti sa môžu objaviť ďalšie kmene tohto koronavírusu, a preto musí byť svet pripravený rýchlo a kolektívne čeliť takýmto výzvam, minimalizovať straty na životoch a ekonomické straty. Sme presvedčení, že platforma Smart-ACT ™ skupiny Aptorum Group v spojení s našimi existujúcimi schopnosťami vývoja infekčných chorôb Acticule a podporovaná spoločnosťou Covar Pharmaceuticals je v dobrej pozícii na vývoj potenciálnych riešení a na to, aby sme prispeli svetu v tejto chorobe ako ostatní."

O platforme Smart-ACT™

Platforma Smart-ACT ™ je patentovaný systematický proces kombinujúci výpočtový prístup a mokré laboratórne overenie, v rámci ktorého skupina Aptorum neustále skrínuje viac ako 2 600 schválených liekov s malými molekulami, aby sa identifikovali kandidáti, ktorí môžu byť opakovane vystavení vybraným ojedinelým alebo nevyriešeným chorobám. Celkovým strategickým cieľom je výrazne skrátiť náklady na výskum a vývoj a časový harmonogram účinného dodania patentovateľných repasovaných kandidátov na lieky do klinických skúšok a efektívne dosiahnuť prípadnú komercializáciu na trhu.

O skupine Aptorum Group Limited

Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) je farmaceutická spoločnosť zaoberajúca sa vývojom a komercializáciou nových terapeutík na riešenie neuspokojených lekárskych potrieb. Súčasná výroba liekov skupiny Aptorum Group zahŕňa indikácie pri ojedinelých ochoreniach, infekčných chorobách a metabolických ochoreniach, z ktorých niektoré sú určené na spustenie fázy klinického testovania v roku 2020. V súčasnosti sa na trhu predávajú bioaktívne Nutraceutical Tablety skupiny Aptorum Opposita, ktoré sú doplnkom výživy pre zdravie žien počas menopauzy a po menopauze.

Viac informácií o skupine Aptorum nájdete na stránke www.aptorumgroup.com.

Zrieknutie sa zodpovednosti a vyhlásenia do budúcnosti

Táto tlačová správa obsahuje vyhlásenia týkajúce sa spoločnosti Aptorum Group Limited a jej budúcich očakávaní, plánov a vyhliadok, ktoré predstavujú "výhľadové vyhlásenia" v zmysle zákona o reforme súdnych sporov v oblasti cenných papierov z roku 1995. Na tento účel sa akékoľvek vyhlásenia obsiahnuté v tomto dokumente, ktoré nie sú vyhláseniami o historickej skutočnosti, môžu považovať za vyhlásenia s výhľadom do budúcnosti. V niektorých prípadoch môžete výhľadové vyhlásenia identifikovať podľa výrazov ako "môže", "malo by", "očakáva“, „plánuje“, „predvída“, „mohol“, „má v úmysle“, „zacieľovať“, „projekty“, “„ uvažuje “,„ verí“, „odhaduje“, „predpovedá“, „potenciálne“ alebo „pokračuje“ alebo negatívne formy týchto výrazov alebo iných podobných výrazov. Skupina Aptorum Group založila tieto výhľadové vyhlásenia, ktoré zahŕňajú vyhlásenia týkajúce sa plánovaných časových plánov predkladania a skúšok aplikácií, do značnej miery na jej súčasných očakávaniach a prognózach o budúcich udalostiach a trendoch, o ktorých sa domnieva, že môžu ovplyvniť jej podnikanie, finančný stav a prevádzkové výsledky. Tieto výhľadové vyhlásenia hovoria iba ku dňu uverejnenia tejto tlačovej správy a podliehajú množstvu rizík, neistôt a predpokladov vrátane, a okrem iného, rizík súvisiacich s ohlásenými správami a organizačnými zmenami, nepretržitou službou a dostupnosťou kľúčových zamestnancov, schopnosti rozširovať sortiment produktov ponúkaním ďalších produktov pre ďalšie spotrebiteľské segmenty, výsledkov vývoja, očakávaných stratégií rastu spoločnosti, očakávaných trendov a výziev v jej podnikaní a očakávaní týkajúcich sa a stability jeho dodávateľského reťazca. Riziká sú podrobnejšie opísané vo formulári 20-F skupiny Aptorum a ďalších podaniach, ktoré skupina Aptorum môže v budúcnosti podať SEC. V dôsledku toho sa projekcie zahrnuté do takýchto výhľadových vyhlásení môžu zmeniť. Skupina Aptorum nepreberá žiadnu povinnosť aktualizovať výhľadové vyhlásenia obsiahnuté v tejto tlačovej správe v dôsledku nových informácií, budúcich udalostí alebo iných skutočností.

1 https://www.covarpharma.com/

2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3747526/

3 https://fightcovid19.hku.hk/tag/vaccine/ 4 https://www.scmp.com/business/article/3073869/hong-kong-researchers-join-us-tech-start-remotely-monitor-covid-19 5 https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200330005263/en/

Kontakty

Investors:

Tel: +852 2117 6611

Email: investor.relations@aptorumgroup.com

Médiá:

Tel: + 852 2117 6611

Email: info@aptorumgroup.com

Zdroj: Aptorum Group Limited

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu