OTS: Shanghai Electric spolupracuje s partnermi na zabezpečení pokroku v ...

TASR, 23. mája 2022 7:45

OTS: Shanghai Electric spolupracuje s partnermi na zabezpečení pokroku v rámci svojich medzinárodných projektov

Šanghaj 23. mája (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - Shanghai Electric („Shanghai Electric" alebo „spoločnosť") (601727.SS a 02727. HK) oznámila, že od začiatku tohto roka dosiahla v rámci svojich hlavných medzinárodných projektov niekoľko míľnikov. Ako popredný svetový poskytovateľ energetických riešení spoločnosť naďalej zvyšuje svoje úsilie o urýchlenie postupu v rámci svojich stavebných projektov po celom svete v podmienkach globálnej neistoty spôsobenej opätovným návratom ochorenia COVID-19 a dlhotrvajúcim narušením dodávateľského reťazca.

Dva z jej významných projektov – projekt 800-megawattovej paroplynovej elektrárne Rupsha a projekt japonskej fotovoltickej elektrárne Yakai – sú v plnom prúde, pričom Shanghai Electric Guoxuan New Energy Technology Co., Ltd. (Electric Guoxuan), dcérska spoločnosť Shanghai Electric Power Generation Group, nedávno počas online konferencie podpísala zmluvu s Pacific Green Technologies Group (PGTK) na realizáciu projektu batériových úložísk REP 1 a 2 v Spojenom kráľovstve.

Projekt uchovávania energie REP 1 a 2 v Spojenom kráľovstve

Projekt uchovávania energie REP 1 a 2 v Spojenom kráľovstve, ktorý pozostáva z dvoch lokalít s celkovou kapacitou 100 MW/100 MWH a nachádza sa v Ridgeborough Energy Park v Kente, je súčasťou exkluzívnej dohody medzi spoločnosťami PGTK a TUPA Energy Limited o vývoji až 1 100 MW systémov batériových úložísk („BESS") v krajine.

Shanghai Electric Power Generation Group sa prvýkrát zúčastňuje na medzinárodnom projekte ako hlavný dodávateľ a spolupracuje s PGTK, aby spojili svoje najlepšie odborné znalosti a zdroje a pomohli tak Spojenému kráľovstvu urýchliť energetickú transformáciu. Obe strany začali proces projektovania, pričom prvé dodávky by mali realizovať v treťom štvrťroku 2022.

Projekt 800-megawattovej kombinovanej elektrárne Rupsha v Bangladéši

Projekt financovaný Ázijskou rozvojovou bankou obsahuje dve kombinované plynové turbíny triedy F a bude najväčšou plynovou turbínovou elektrárňou, aká kedy bola v krajine postavená. Cieľom projektu, ktorý sa nachádza v správnej oblasti Khulna, druhej najväčšej správnej oblasti Bangladéša, je zmierniť napätie v dodávkach elektrickej energie v juhozápadných regiónoch krajiny ako súčasť národnej stratégie Bangladéša na ďalšie posilnenie jeho energetickej bezpečnosti, pričom zohráva dôležitú úlohu pri podpore národného hospodárstva a poskytuje viac pracovných príležitostí pre miestnych obyvateľov.

Realizácia projektu nedávno výrazne pokročila po tom, čo spoločnosť Shanghai Electric oznámila, že boli dokončené zdvíhacie práce plynovej turbíny č. 1, čím sa otvorila cesta k fáze inštalácie hlavného zariadenia. Oznámenie prišlo po tom, ako sa stavebné práce na stavbe zastavili kvôli viacerým problémom spôsobeným pandémiou COVID-19 a obdobím sucha, ktoré bránilo dodávkam veľkorozmerných stavebných materiálov. Čeliac ťažkostiam a výzvam, spoločnosť Shanghai Electric koordinovala svoju činnosť so všetkými tímami, aby zabezpečila včasné dodávky, čím výrazne urýchlila celkový pokrok. Bangladesh’s Rupsha 800-Megawatt Combined Cycle Power Plant Project

Projekt japonskej fotovoltickej elektrárne Yakai

14. apríla bola fotovoltická elektráreň Yakai v Japonsku úspešne pripojená do elektrickej siete s podporou miestnych subdodávateľov a energetických spoločností. Solárna elektráreň, prvá svojho druhu vyvinutá spoločnosťou Shanghai Electric v krajine, je v súčasnosti v plnej prevádzke a poskytuje miestnym domácnostiam a podnikom viac ako 20 megawattov energie z obnoviteľných zdrojov.

Včasné dokončenie projektu je výsledkom spoločného úsilia tímov spoločnosti Shanghai Electric a jej partnerov zmierniť vplyv siedmej vlny epidémie COVID-19 v Japonsku a zemetrasenia s magnitúdou 7,3, ktoré zasiahlo Fukušimu 16. marca. Spoločnosť Shanghai Electric tiež koordinovala svoju činnosť s miestnou vládou a energetickými spoločnosťami, aby mohla elektráreň začať komerčnú prevádzku v predstihu, v súlade s miestnymi zákonmi a predpismi, čo umožnilo vlastníkovi maximalizovať výnosy z projektu.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1822322/image_1.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1822321/image_2.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1800747/logo_new_Logo.jpg

KONTAKT: Jocelyn Zhou, +86(21)33261246, zhouhj6@shanghai-electric.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu