OTS: Seaborn Networks a IOX Cable vybudujú podmorskú trasu medzi USA a Indiou

TASR, 6. novembra 2017 13:35

Spoločnosti Seaborn Networks a IOX Cable Ltd vybudujú prvú podmorskú trasu medzi USA a Indiou cez Brazíliu a Južnú Afriku.

Strategické partnerstvo projektov spoločnosti Seaborn Seabras-1 + SABR + IOX prepojí tri krajiny BRICS a Maurícius s USA.

Boston/Port Louis (Maurícius) 6. novembra (TASR/OTS/PRNewswire) - Spoločnosti Seaborn Networks (ďalej len "Seaborn") a IOX Cable Ltd (ďalej len "IOX") dnes oznámili, že podpísali dohodu o vybudovaní prvej podmorskej trasy optických káblov novej generácie medzi USA a Indiou s prepojením v Južnej Afrike a Brazílii. Táto unikátna cesta spájajúca USA s tromi krajinami BRICS a Mauríciom zabezpečí najbezpečnejšie a najspoľahlivejšie prepojenie týchto trhov, pretože povedie cez menej krajín než existujúce alternatívne trasy.

Seaborn je developer-vlastník-prevádzkovateľ projektov: Seabras-1, najpriamejšieho podmorského systému medzi New Yorkom a Sao Paulom; ARBR, jediného nového priameho podmorského systému, ktorý sa má vybudovať medzi Brazíliou - Argentínou (RFS Q4 2018); a SABR, nového podmorského systému spájajúceho Kapské Mesto v Južnej Afrike a Seabras-1 (RFS 2019).

IOX je vývojár káblových systémov IOX ("IOX System"), prvej podmorskej siete novej generácie prepojujúcej Južnú Afriku, Maurícius a Indiu (RFS 2019). Spoločnosť IOX začala pracovať na prieskume trás káblov a po dokončení poskytne priamu trasu medzi Južnou Afrikou a Indiou cez Maurícius. Seaborn SABR a IOX System sa prepoja v Južnej Afrike.

Trasa spojenia Seabras-1 + SABR + IOX System bude k dispozícii výhradne prostredníctvom systémov Seaborn a IOX. Zákazníci môžu uzavrieť zmluvu so spoločnosťou Seaborn alebo IOX a využívať všetky výhody tejto aliancie.

"Veľmi sa tešíme zo spolupráce s IOX, ktorá nám umožní prevádzkovať túto jedinečnú a vysoko bezpečnú trasu," povedal Larry Schwartz, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Seaborn. "Táto aliancia dá globálnej komunikácii v rámci južnej pologule novú podobu."

Arunachalam Kandasamy, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti IOX, povedal: "Toto nové partnerstvo medzi spoločnosťou Seaborn a IOX prináša nové globálne alternatívy trasy na prepojenie kľúčových rozvíjajúcich sa trhov s USA. Ide o strategický vzťah a krok vpred, ktorý má našim zákazníkom a partnerom poskytnúť tie najlepšie trasy a služby a tiež prispieť k rozvoju digitálnej ekonomiky."

O spoločnosti Seaborn Networks

Seaborn (www.seabornnetworks.com) je popredným vývojárom-vlastníkom-operátorom nezávislých podmorských káblových systémov, vrátane Seabras-1 medzi USA a Brazíliou (ukončené v septembri 2017), ARBR medzi Brazíliou a Argentínou a SABR medzi Brazíliou a Južnou Afrikou. Vedenie spoločnosti Seaborn má skúsenosti s projektovaním, výstavbou, financovaním a prevádzkou mnohých podmorských a pozemných sietí na svete.

Kontakt pre médiá:

Kate Wilson, Seaborn Networks

Tel: +1-978-471-3169

kate.wilson@seabornnetworks.com

O spoločnosti IOX Cable Ltd

Spoločnosť IOX Cable Ltd (www.iox.mu) je registrovaná na ostrove Maurícius a vyvíja a realizuje hybridné riešenia novej generácie kombinujúce infraštruktúru s otvorenou sieťou podmorských optických káblov, služby infraštruktúry cloudového systému a súvisiace spravované služby na poskytovanie ultravysokorýchlostných riešení pre globálnych telekomunikačných operátorov, mobilných operátorov a významných poskytovateľov internetového obsahu, a výskumné inštitúcie a nadnárodné korporácie.

Kontakt pre médiá:

Logadassen Curoopen, IOX Cable Ltd

Tel: +230-405-4308

logadassen@iox.mu

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/597396/Seaborn_Networks_and_IOX_Logo.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/597397/Seaborn_Networks_Map.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS dem

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring