OTS: SAUDSKÁ ARABIA ZÍSKALA PRÁVA NA USPORIADANIE ÁZIJSKÉHO ...

TASR, 3. februára 2023 13:43

OTS: SAUDSKÁ ARABIA ZÍSKALA PRÁVA NA USPORIADANIE ÁZIJSKÉHO FUTBALOVÉHO POHÁRA AFC ASIAN CUP™ 2027

RIJÁD, 3. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Dnes, v stredu 1. februára, na 33. kongrese AFC v bahrajnskej Manáme získala Saudská Arábia prvýkrát vo svojej bohatej histórii právo usporiadať najprestížnejší ázijský turnaj mužských futbalových reprezentácií – AFC Asian Cup™ 2027.

Saudská Arábia zaznamenala v priebehu rokov obrovské úspechy, keď trikrát získala titul majstra (v rokoch 1984, 1988 a 1996).

Minister športu a predseda Saudskoarabského olympijského a paralympijského výboru, princ Abdul Aziz bin Turki Al-Faisal, v nadväznosti na toto rozhodnutie povedal: „Je to pre nás česť a s pokorou prijímame úlohu organizátora turnaja AFC Asian Cup™ 2027. Sme odhodlaní nielen zorganizovať skvelý turnaj, ktorý bude nezabudnuteľný pre všetkých fanúšikov, ale aj rozvíjať a podporovať tento šport v celej Ázii poskytovaním nových platforiem na výmenu a vytváraním nových príležitostí. Organizovanie veľkých športových podujatí, a osobitne futbalu, zohráva neoddeliteľnú úlohu v transformačnej Vízii 2030 našej krajiny, ktorej cieľom je zvýšiť našu účasť. Nepochybujem o tom, že tento turnaj inšpiruje mladých chlapcov a dievčatá v celej krajine, aby sa venovali športu a snívali o tom, že raz budú reprezentovať svoju krajinu.

Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí sa v posledných rokoch podieľali na príprave kandidatúry a pomohli uskutočniť tento historický okamih. Futbaloví fanúšikovia Saudskej Arábie boli od začiatku silnými podporovateľmi kandidatúry a som presvedčený, že svojou vášňou pre futbal a neopakovateľnou pohostinnosťou pomôžu urobiť AFC Asian Cup™ 2027 výnimočným."

Prezident Saudskoarabskej futbalovej federácie (SAFF) Yasser Al Misehal tiež vyjadril vďaku kráľovi Salmanovi bin Abdulazizovi Al Saudovi a korunnému princovi Mohammedovi Bin Salmanovi za ich bezvýhradnú podporu tejto kandidatúry. Al Misehal povedal: „Sme krajina, ktorú spája láska k futbalu, a AFC Asian Cup™ je šampionát, ktorý má pre nás nesmierny význam. Je to turnaj, na ktorom saudský futbal zažil svoje najkrajšie chvíle. Chceli by sme sa poďakovať všetkým členským asociáciám AFC za dôveru a dúfame, že sa nám podarí vytvoriť nezabudnuteľné podujatie, ktoré potvrdí, že ich voľba bola správna. Tešíme sa, že budeme môcť privítať fanúšikov z celého kontinentu, aby okrem rozmanitých kultúr a miest, ktoré naša krásna krajina ponúka, zažili aj našu vášeň pre krásnu hru."

Bývalá hviezda národného tímu Saudskej Arábie a dvojnásobný víťaz AFC Asian Cup™ Mohamed Abduljawad k tomuto historickému momentu povedal: „Privítať Ázijský pohár AFC™ v Saudskej Arábii je splnený sen. Naši fanúšikovia vytvoria výnimočnú atmosféru, ako to robili vždy v uplynulých rokoch. Som presvedčený, že návštevníci z celej Ázie zažijú srdečné privítanie a saudskú pohostinnosť. Už teraz všade cítiť veľké nadšenie a začíname sa pripravovať na nezabudnuteľný turnaj."

Na turnaji sa predstavia najzaujímavejšie talenty z celej Ázie, pričom kvalifikačná fáza sa začne v októbri 2023.

Saudská Arábia sa ako hostiteľská krajina zaviazala, že sa zameria na:

• Vytvorenie programov spolupráce so všetkými členskými asociáciami AFC s cieľom vytvoriť rovnaké podmienky s novými príležitosťami pre všetkých.

• Podporu rozvoja mládežníckeho futbalu a výchovu novej generácie talentov.

Na 33. kongrese AFC bola predstavená žiadosť Saudskej Arábie na usporiadanie turnaja v roku 2027. Prezentáciu viedol princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, ktorý privítal delegátov z celej Ázie a vyjadril plnú pripravenosť kráľovstva hostiť turnaj AFC Asian Cup™ s maximálním úsilím.

Na prezentácii vystúpili aj generálny tajomník SAFF pán Ibrahim Alkassim a bývalý saudský reprezentant Mohammed Abduljawad. Obaja predstavili jasnú víziu odkazu turnaja, ktorý má prispieť k rozvoju a pokroku futbalu v Ázii.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/1994077/Saudi_Arabian_Football_Federation.jpg

Kontakt: Natasha Baker, +971 (0) 58 223 3752, nkb@consulum.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring