OTS: Ruský predajca Lenta sa pridal k EMD, poprednej európskej nákupnej a...

TASR, 20. novembra 2017 17:07

OTS: Ruský predajca Lenta sa pridal k EMD, poprednej európskej nákupnej a marketingovej skupine

Členstvo v EMD prináša spoločnosti Lenta nové možnosti získavania zdrojov 

Silná prítomnosť v Rusku posilňuje postavenie EMD na medzinárodnom trhu  

Pfäffikon, Švajčiarsko 20. novembra (TASR-OTS)(PRNewswire) - Ruský predajca Lenta je novým členom European Marketing Distribution (EMD) AG, poprednej európskej nákupnej aliancie. Nový člen EMD Lenta so sídlom v Petrohrade je jedným z popredných maloobchodných predajcov v Rusku s 214 hypermarketmi v 79 ruských mestách a 71 supermarketmi po celej krajine. Maloobchodný predajca má ročný obrat 4,5 miliardy EUR a zamestnáva približne 40 400 ľudí.

(Fotografia: http://mma.prnewswire.com/media/606117/European_Marketing_Distribution.jpg)

Vďaka svojmu novému členstvu v EMD spoločnosť Lenta rozšíri svoje možnosti získavania zdrojov, čo prinesie značné úspory v jej dodávateľskom reťazci, ktoré bude opätovne investovať do posilnenia zákazníckej ponuky svojej spoločnosti.

Ako člen EMD, ktorá pôsobí v 22 krajinách, bude Lenta mať k dispozícii cenné zdroje na obstarávanie nadnárodných tovarov. Okrem toho bude mať táto európska značka možnosť dosiahnuť marketingové synergie a získať nové možnosti pre súkromné aktivity.

Generálny riaditeľ spoločnosti Lenta Jan Dunning povedal: „Sme veľmi radi, že sme odteraz členom silnej komunity EMD založenej na partnerstve. Predajné príležitosti našej spoločnosti z toho budú profitovať. Okrem toho nám EMD ponúka pestrý sortiment produktov a marketingových nástrojov, ktoré nám umožnia aby sme ďalej zrýchľovali náš rast na ruskom trhu s orientáciou na zákazníka.“ Vzniknuté partnerstvo so spoločnosťou Lenta otvára nové príležitosti pre všetkých výrobcov, ktorí pôsobia v oblasti rýchloobrátkového spotrebného tovaru (FMCG).

O spoločnosti Lenta 

Lenta je najväčší reťazec hypermarketov v Rusku a štvrtý najväčší maloobchodný reťazec v krajine. Spoločnosť bola založená v roku 1993 v Petrohrade. Spoločnosť Lenta prevádzkuje 214 hypermarketov v 79 mestách po celom Rusku a 71 supermarketov v Moskve, Petrohrade, Novosibirsku, Jekaterinburgu a centrálnom regióne s celkovou predajnou plochou približne 1 282 520 m2. Priemerný hypermarket Lenta má predajnú plochu približne 5 700 m2. Priemerný supermarket Lenta má predajnú plochu približne 900 m2. Spoločnosť prevádzkuje sedem vlastných distribučných centier.

Najväčšími akcionármi spoločnosti Lenta sú TPG Capital a Európska banka pre obnovu a rozvoj, ktoré sa zaviazali dodržiavať vysoké štandardy správy a riadenia spoločností. Lenta je kótovaná na londýnskej burze cenných papierov a na burze v Moskve.

O EMD

EMD je zastúpená v 20 európskych krajinách, ako aj v Austrálii a na Novom Zélande. Pridružená skupina spolupracuje pri nákupe výrobkov súkromných značiek na celom svete a pri rokovaniach s výrobcami značkových výrobkov na nadnárodnej úrovni. Spoločnosť EMD, ktorá bola založená v roku 1989, je poprednou nákupnou skupinou v Európe a dosahuje v Európe a Rusku kumulatívny obrat zákazníkov približne 184 miliárd eur.

EMD je v sektore uznávaným výkonným a efektívnym partnerom pri získavaní zdrojov a rozvíjaní podnikania od roku 1989.

Tieto členské spoločnosti European Marketing Distribution (EMD) najlepšie zdôrazňujú výhody úzkej spolupráce v 22 krajinách: 

Spojené kráľovstvo: ASDA

Fínsko: Tuko Logistics

Holandsko: Superunie

Švédsko: Axfood

Nemecko: MARKANT AG

Dánsko: Dagrofa

Francúzsko: Groupe Casino

Česká republika: MARKANT

Švajčiarsko: MARKANT Syntrade

Slovensko: MARKANT

Španielsko: Euromadi Iberica

Poľsko: Kaufland

Portugalsko: EuromadiPort

Chorvátsko: Kaufland

Rakúsko: MARKANT Österreich

Rumunsko: Kaufland

Taliansko: ESD Italia

Bulharsko: Kaufland

Nórsko: Unil/Norges Gruppen

Rusko: Lenta

Austrália: Woolworths Ltd.

Nový Zéland: Woolworths Ltd.

Pre ďalšie informácie kontaktujte:

Uwe Rosmanith

Rosmanith & Rosmanith

The Art Of Communication

Unter den Eichen 7

D-65195 Wiesbaden

Tel.: +49(0)611/716-547-920

uwe@rosmanith.de

http://www.rosmanith.de

Zdroj: EMD - European Marketing Distribution

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring