OTS: RISEN ENERGY začína s hromadnou výrobou prvých dvojstranných AIOx...

TASR, 23. novembra 2018 13:39

RISEN ENERGY začína s hromadnou výrobou prvých dvojstranných AIOx pasivovaných PERC článkov s výkonom až niekoľko gigawatov

Priemerná účinnosť presahuje 22,19 % a prevyšuje očakávania ITRPV

Ningbo, Čína, 22. novembra /PRNewswire/ (TASR-OTS) - Risen Energy Co., Ltd. predniesla počas 14. konferencie o kryštalických kremíkových slnečných článkoch a fotovoltike (14. CSPV) v Xi'an, provincii Shaanxi, Číne kľúčovú prezentáciu zameranú na najnovší vývoj súvisiaci s dvojstranným AlOx-pasivovaným PERC článkom. Konferenciu organizuje spoločne Čínska spoločnosť pre obnoviteľnú energiu, Inštitút slnečnej energie na Šanghajskej univerzite Jiaotong, Inštitút solárnych energetických systémov na univerzite Sun Yat-sen a Hlavné štátne laboratórium kremíkových materiálov na univerzite Zhejiang. Viac ako 1000 výskumníkov, odborníkov z odvetvia a manažérov podnikov sa stretlo, aby do hĺbky prediskutovali otázky týkajúce sa najnovšieho vývoja vo svete fotovoltických technológií, stratégií a trhových trendov.

Znižovanie nákladov a zvyšovanie efektívnosti sa stáva prioritou v celom odvetví fotovoltiky približujúcom sa k parite siete. PERC (Passivated Emitter Rear Contact) články sa dostávajú do popredia, pretože ponúkajú mnohé výhody, vrátane vysokej účinnosti konverzie, nízkeho tepelného účinku a vysokej produkcie energie atď. Podľa Medzinárodnej technologickej mapy fotovoltiky (ITRPV) sa očakáva, že PERC články začnú dominovať trhu so solárnou energiou už čoskoro. Efektívnosť hromadnej výroby článkov PERC dosiahla 21,6 % v prvom polroku 2018 a predpokladá sa, že do roku 2020 prekročí podľa predpovedí ITRPV úroveň 22 %.

Predikcie sa však do veľkej miery odvíjajú od technológie pasivovania, ktorá funguje na báze techniky plazmou vyvolanej chemickej depozície z plynnej fázy (PECVD). Jednostranná pasivačná vrstva je iba na zadnej strane PERC článku. Ako technologický líder v odvetví sa spoločnosť Risen Energy rozhodla prijať výzvu a vyvinúť najsľubnejšiu technológiu obojstrannej pasivácie AlOx založenej na technike ALD (Atomic Laying Depth) napriek tomu, že je tento druh technológie považovaný zložitý. Ide o techniku, ktorá používa AlOx na pasiváciu prednej aj zadnej časti PERC článku súčasne.

Risen Energy je prvou spoločnosťou na svete, ktorá dosiahla v roku 2018 produkciu obojstranných článkov AIOx PERC dosahujúcu 2GW, a to prostredníctvom sérií optimalizácií procesov v selektívnych žiaričoch, oxidácie, pasivácie a metalizácie, ktoré značne zvýšili efektívnosť výroby obojstranných AIOx pasivovaných PERC článkov. V súčasnosti priemerná účinnosť obojstranných pasivovaných PERC článkov presahuje 22,19 %, pričom najvyššia účinnosť výrobnej linky dosiahla 22,51 %.

Nová technológia PERC článkov spoločnosti Risen Energy nielen zvyšuje účinnosť článkov, ale tiež výrazne znižuje degradáciu vyvolanú svetlom a zvýšenou teplotou (LeTID), a to najmä pri vysokých teplotách. V skúšobných podmienkach s teplotou 75°C a svetlom 1000W/m2  po dobu 200 hodín vykazovali nové PERC články spoločnosti Risen Energy vynikajúcu odolnosť proti degradácii svetlom s najvyššou mierou útlmu približne 1 %. V porovnaní so štandardnými testovacími podmienkami v odvetví predstavujúcimi teplotu 25°C a svetlo 1000W/m2  pri 200°C počas 5 hodín sú testovacie metódy spoločnosti Risen Energy podstatne prísnejšie a vedecky podložené.

Spoločnosť Risen Energy využila príležitosť na zmenu priemyselnej technológie, rýchlo sa presadila v odvetví a dostala sa až medzi špičku výrobcov vysokoúčinných solárnych PERC článkov a modulov, obojsmerných modulov s dvojitým sklom, poločlánkových solárnych modulov a ďalších špičkových technológií na celom svete. V októbri 2017 aplikovala spoločnosť Risen svoje vysokovýkonné poločlánkové moduly v projekte „Top runner" v Yangquan, Shanxi. V októbri 2018 zas Risen využil svoje vysokoúčinné biele bifaciálne moduly s dvojitým sklom a výkonom 370 W pri výstavbe projektu „Top runner" v meste Baicheng, Jilin. Spoločnosť Risen Energy plánuje ďalej zlepšovať svoje produkty PERC prostredníctvom výskumu a vývoja v oblasti pasty, metalizácie a novej štruktúry článkov a tiež podporou inovácií na koncoch modulov. Bifaciálne moduly s výkonom 400 W sú naplánované na sériovú výrobu v roku 2019.

Kontakt: Tina Feng, +86-13736192549, tina@risenenergy.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring