OTS: Risen Energy presúva pozornosť z vyspelých ekonomík na novovznikajúce trhy

TASR, 19. júla 2018 10:58

Ningbo, Čína, 19. júla (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť Risen Energy Co., Ltd. nedávno podpísala finančnú zmluvu s Európskou bankou pre obnovu a rozvoj (EBOR) na výstavbu fotovoltickej elektrárne v Kazachstane s výkonom 40 MW. V rámci tejto zmluvy budú poskytnuté tri úvery: 22 miliónov USD prepočítané na kazachstanskú lokálnu menu, 5,8 milióna USD z Fondu pre technológiu čistej energie a 4,2 milióna USD zo Zeleného klimatického fondu.

Risen Energy je popredný čínsky poskytovateľ fotovoltických riešení, ktorého áčkové akcie sú obchodované na Šenčenskej burze v Číne. Spoločnosť má za sebou tisícky projektov výstavby a dodávky na celom svete, pričom mnohé z nich sa nachádzajú aj v krajinách a regiónoch tvoriacich súčasť čínskej vládnej Iniciatívy pásu a cesty ako sú Bielorusko, Bulharsko, Kambodža, Česká Republika, India, Indonézia, Kazachstan, Macedónsko, Nepál, Rumunsko a Ukrajina.

V apríli tohto roku sa spoločnosť Risen Energy stala generálnym dodávateľom technickej dokumentácie, obstarávateľom a nakoniec zabezpečovala aj výstavbu solárnej fotovoltickej elektrárne s výkonom 25 MW v nepálskom Nuwakote v rámci EPC kontraktu. Po dokončení pôjde o prvú veľkoobjemovú pozemnú fotovoltickú elektráreň v krajine. Okrem zodpovednosti za projekt, obstarávanie, výstavbu, prevádzku a ďalšie technické služby v rámci stanice bude spoločnosť Risen Energy v rámci tohto projektu aj dodávateľom vysokoúčinných solárnych modulov s výkonom 275 W, známych vďaka spoľahlivosti a nákladovej účinnosti. Elektráreň by mala byť spustená do prevádzky koncom tohto roku, kedy bude tiež pripojená na štátnu sieť, aby zabezpečila čistú elektrinu pre údolie Káthmandu v priebehu dňa.

Ďalším dôležitým zákazníkom pre spoločnosť Risen Energy v rámci snáh o globalizáciu sa stáva Austrália ako najväčšie úložisko energie pre domácnosti. Výstavba fotovoltickej elektrárne Yarranlea s výkonom 121 MW pod taktovkou spoločnosti Risen Energy sa začala už v máji 2018. Spoločnosť má za úlohu zabezpečiť komplex služieb na jednom mieste, vrátane technického návrhu, výstavby, dodávky modulov, prevádzky a údržby. Ak nenastanú žiadne neočakávané udalosti, projekt by mal byť hotový koncom marca 2019. V tom čase už bude energia, ktorú vygeneruje nová elektráreň, začlenená do národného energetického trhu Austrálie (NEM) a bude slúžiť mestu Toowoomba ako aj susediacemu regiónu Darling Downs v južnom Queenslande. Ročná kapacita produkcie tejto elektrárne by mala byť 264 GWh.

Zároveň s plánmi expanzie na zámorské trhy spoločnosť Risen Energy tiež rozvinula tzv. stratégiu „Dva nové", ktorá bude znamenať neustálu pozornosť venovanú vývoju v oblasti novej energetiky a nových materiálov. Okrem toho začne budovať ponukové portfólio zahŕňajúce batériové moduly, úložiská energie a nové materiály. V oblasti novej energie pôjde o dosiahnutie parity siete na všetkých trhoch, kde je spoločnosť aktívne prítomná, pričom cieľom bude prinášajú energiu klientom za cenu rovnakú alebo dokonca nižšiu ako je bežná cena elektrickej energie z konvenčných zdrojov a tiež podporovať trvalo udržateľný rozvoj nového energetického sektora. Pokiaľ ide o technológiu, spoločnosť Risen Energy plánuje vynaložiť úsilie na zvýšenie efektívnosti a spoľahlivosti svojich produktov a zároveň zníženie nákladov v snahe zlepšiť výkon batériových modulov, optimalizovať štruktúru batériových komponentov, zvýšiť kvalitu výrobkov a odstrániť zastarané kapacity.

Kontakt:

Tina Feng

+86-13736192549

tina@risenenergy.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring