OTS: Risen Energy podpisuje zmluvu na dodávku modulov s výkonom 323 MW...

TASR, 20. februára 2019 10:35

OTS: Risen Energy podpisuje zmluvu na dodávku modulov s výkonom 323 MW pre najväčšiu ukrajinskú solárnu elektráreň

Ningbo, Čína, 20. februára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Výrobca fotovoltických modulov s áčkovými burzovými akciami a líder v odvetví v Číne, spoločnosť Risen Energy Co., Ltd. nedávno oznámil, že podpísal zmluvu o dodávke fotovoltických modulov s výkonom 323 MW pre tretí projekt v sektore slnečnej energie realizovaný holdingovou spoločnosťou DTEK Renewables B.V. Projekt využíva aktíva v oblasti obnoviteľnej energie spoločnosti DTEK B.V., ktorá je najväčšou súkromnou energetickou spoločnosťou na Ukrajine. Čínsky partner poskytne všetky moduly potrebné pre projekt SPP Pokrovskaya 240 MWac (323 MWdc). Podľa slov zástupcov spoločnosti Risen Energy sa očakáva, že projekt predstavujúci najväčšiu solárnu elektráreň na Ukrajine bude významným prínosom k dosiahnutiu energetických cieľov krajiny v oblasti obnoviteľných zdrojov energie (OZE), ktorý pre región zabezpečí významné hospodárske a sociálne výhody.

Nová elektráreň sa buduje v regióne Dnepropetrovsk v strednej Ukrajine. Inštalovaná kapacita projektu je 240 MWac a jeho vybavenie tvoria v plnej miere 72-článkové vysokoúčinné monokryštalické PERC moduly spoločnosti Risen Energy s výkonom 370 W. Po dokončení bude elektráreň schopná plniť nároky na elektrickú energiu vo viac ako 200 000 domácnostiach na Ukrajine a pomôže znížiť emisie oxidu uhličitého o 400 000 ton ročne.

Obnoviteľná energia má na Ukrajine obrovský potenciál pre rozvoj. Podiel OZE na bilancii elektrickej energie v krajine predstavoval v roku 2018 len 2 percentá. Na diverzifikáciu zdrojov energie a na posilnenie energetickej nezávislosti prijala vláda Ukrajiny národný plán rozvoja energie zameraný na zvýšenie podielu obnoviteľnej energie v rámci celkovej energetickej spotreby na úroveň 25% do roku 2035. Obrovský potenciál odvetvia obnoviteľnej energie v krajine poskytuje čínskym výrobcom fotovoltických článkov, ktorí sa pýšia špičkovými technológiami, výrobkami a službami atraktívnu rastovú príležitosť.

Spoločnosť Risen Energy bola založená v roku 1986 a v septembri 2010 už bola kótovaná na šen-čenskej burze ChiNext pod symbolom 300118. Spoločnosť sa zaoberá predovšetkým výskumom a vývojom, výrobou a marketingom systémov na výrobu elektrickej energie, nezávislých systémov napájania solárnej energie, ako aj solárnych článkov a modulov. Spoločnosť Risen Energy založila takmer sto pobočiek na celom svete ako aj celosvetovú obchodnú sieť pokrývajúcu Austráliu, Čínu, Nemecko, Indiu, Japonsko, Mexiko a USA s cieľom poskytnúť zákazníkom ekologické a obnoviteľné zdroje energie. Od roku 2011 do roku 2018 spoločnosť zaznamenala rýchly rast s priemerným pomerom dlhu k majetku vo výške 50 percent. Okrem toho získala titul dodávateľa modulov úrovne 1 od agentúry Bloomberg New Energy Finance na základe svojej celosvetovej výrobnej kapacity, ktorá dosiahla hodnotu 8,6 GW.

„Spoločnosť Risen Energy sa stala výhradným dodávateľom solárnych modulov pre tento projekt vďaka vysokokvalitným výrobkom, efektívnej výrobnej kapacitou a významnému rastu. Podpísanie zmluvy umožní obom spoločnostiam využiť vzájomné výhody na uľahčenie výstavby projektu. Spolupráca s DTEK Renewables sa stane dôležitým míľnikom v ďalšom rozširovaní spoločnosti smerom na Ukrajinu, ktorej trh s energiou prežíva transformačné obdobie a naliehavo potrebuje zariadenia v odvetviach obnoviteľných zdrojov energie," uviedol viceprezident spoločnosti Risen Energy Zhao Zelin. „Na základe vízie o vytvorení lepšieho života pre ľudstvo prostredníctvom zelenej energie a stratégie zamerania sa na kvalitu aj služby súvisiace s výrobkami a technológiami plánuje spoločnosť Risen Energy naďalej podporovať transformáciu ukrajinského trhu s energiou. Momentálne sa Risen Energy sústredí na urýchlenie výstavby elektrárne prostredníctvom včasného dodania efektívnych modulov, zvýšenie vplyvu svojej značky a rýchle začlenenie sa na ukrajinský trh so zelenou energiou."

„Toto partnerstvo by malo viesť k pozoruhodnej synergii v kombinácii odborných poznatkov oboch spoločností," povedal generálny riaditeľ spoločnosti DTEK Renewables Philipp Leckebusch. „Podľa energetickej stratégie Ukrajiny by sa mal podiel obnoviteľnej energie na konečnej spotrebe energie do roku 2020 zvýšiť na 11 % a do roku 2035 na 25 %. Veľké projekty výstavby infraštruktúry ako je SPP Pokrovskaya predstavujú významný míľnik na dosiahnutie takýchto cieľov. Je to pre nás česť môcť prispieť svojim projektom k realizácii cieľov energetickej stratégie Ukrajiny."

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/809742/Risen_Energy_DTEK.jpg

Kontakt:

Tina

86-13736192549

fengtt@risenenergy.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu