OTS: Rebríček Globálnych správ o zdieľanej ekonomike TOP10 za rok 2019 bol...

TASR, 21. januára 2020 10:42

OTS: Rebríček Globálnych správ o zdieľanej ekonomike TOP10 za rok 2019 bol zverejnený, globálne fórum diskutuje o strategickej vízii "dvojitého 50-percentného zníženia"

Peking, 21. januára (TASR)(PRNewswire) - 16. januára 2020 sa v Čínskom národnom kongresovom centre konal "Pekinský samit fóra globálneho zdieľaného hospodárstva - Veľké zdieľanie, nová ekonomika". Podujatie sponzorovala Všeobecná obchodná komora Číny a Združenie Číny na podporu priemyselného rozvoja, jeho organizátorom bola spoločnosť ToJoy so strategickou podporou a pomocou Globálnej aliancie zdieľaného hospodárstva (GLASE) a Inštitútu priemyselnej ekonomiky Čínskej akadémie vied, Školy humanitných vied a sociálnych vied univerzity Tsinghua, obchodnej školy Renmin a Školy manažmentu univerzity Xi'an Jiaotong atď.

Foto:

Na summite Jose Maria Figueres, výkonný predseda organizácie GLASE a bývalý prezident Kostariky, oznámil "Globálne správy o zdieľanej ekonomike TOP10 za rok 2019." Zoznam, ktorý viedol k mnohým diskusiám v globálnych obchodných a akademických kruhoch, zostavil Globálny výskumný ústav zdieľanej ekonomiky.

Podrobnosti zoznamu sú nasledujúce:

1. Otázky národného informačného centra za rok 2019 Správa o rozvoji čínskej zdieľanej ekonomiky. Počet účastníkov "zdieľanej ekonomiky" dosahuje až 760 miliónov.

Podľa správy dosiahol v roku 2018 objem obchodov na čínskom trhu so zdieľaným hospodárstvom 294,2 miliárd juanov, čo predstavuje nárast o 41,6 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Počet účastníkov čínskej zdieľanej ekonomiky predstavoval asi 760 miliónov, z toho asi 75 miliónov bolo poskytovateľov služieb, čo predstavuje medziročný nárast o 7,1 %.

Správa predpovedala, že v nasledujúcich troch rokoch by si čínska zdieľaná ekonomika mala udržať priemernú ročnú mieru rastu viac ako 30 %.

2. Globálna platforma zdieľaného výpočtového výkonu Pekka uvádza na trh beta verziu a očakáva sa, že zdieľanie jej výpočtovej sily otvorí nové možnosti zdieľanej ekonomiky.

Spoločná počítačová platforma Pekka tento rok vydala svoju beta verziu a vyzvala používateľov, aby využívali služby cloud computingu za nižšie náklady, ako sú zvyknutí u tradičných služieb.

Zdieľanie výpočtového výkonu by mohlo znamenať prielomom v zdieľanej ekonomike. Podľa vyjadrenia spoločnosti PEKKA sa asi 68% celosvetovej počítačovej výpočtovej kapacity nevyužíva v plnej miere. Využitím týchto nečinných zdrojov by sa výrazne zlepšila efektívnosť počítačového spracovania a podporil by sa tým tiež rýchly rozvoj špičkových technológií, ako je umelá inteligencia, analýza veľkých údajov a blockchain.

3. WeWork je frustrovaný, zakladateľ musel odísť, Softbank a Goldman Sachs investovali do záchranného balíka viac ako 11 miliárd USD. 

V roku 2019 WeWork utrpel niekoľko kríz v oblasti vzťahov s verejnosťou, vrátane stiahnutia prvej verejnej ponuky a odstúpenia zakladateľa Adama Newmana.

Do konca roka vynaložili SoftBank Group a Goldman Sachs na záchranu spoločnosti viac ako 11 miliárd dolárov, čo poukazuje na pokračujúcu finančnú podporu budúcnosti zdieľaných kancelárií.

4. Zdieľaná ekonomika tvorí súčasť čínskej vládnej správy už tretí rok po sebe, predstavitelia štátov sa o nej opakovane zmieňujú V pracovnej správe vlády prednesenej na Národnom ľudovom kongrese v marci 2019 premiér Li Keqiang zdôraznil, že cieľom Číny je naďalej podporovať rast platformy a zdieľanú ekonomiku.

Na tohtoročnom Medzinárodnom dovoznom veľtrhu v Číne a na Svetovej internetovej konferencii uviedol prezident Xi Jinping podobné vyhlásenie na podporu rozvoja zdieľaného hospodárstva.

Čína podporuje zdieľanú ekonomiku, ktorej cieľom je umožniť podnikom a jednotlivcom v rámci globálnej ekonomiky zdieľať rozvojové príležitosti aj dividendy hospodárskej globalizácie.

5. Vznikla Globálna aliancia zdieľanej ekonomiky (GLASE) s cieľom posilniť Veľké zdieľané hospodárstvo

V novembri bola vo Viedni oficiálne založená Globálna aliancia zdieľanej ekonomiky (GLASE). Slávnosti pri príležitosti jej založenia sa zúčastnilo 26 bývalých prezidentov a predsedov vlád, 250 politikov, osobností z oblasti neziskového sektoru a podnikateľov. Organizácia bola oficiálne založená so zámerom spájania globálnych obchodných a podnikateľských komôr pomocou technológie, ktorá im umožňuje optimalizovať zdroje, fondy, talenty atď. Spoločnosť GLASE sa zaväzuje poskytovať partnerské služby na jednom mieste pre podniky s cieľom expandovať na globálnych trhoch. Účastníci sa zhodli, že na rok 2019 si budú ľudia ešte dlho pamätať ako na rok založenia GLASE. Tento rok organizácia GLASE debutovala so svojou strategickou víziou "dvojitého zníženia", koncepciou optimalizácie prideľovania a efektívnosti využívania zdrojov a talentov na zníženie nákladov na zdroje a pracovnú dobu na polovicu pre podniky, ktoré spolupracujú v ére Veľkého zdieľaného hospodárstva.

6. Prvá verejná ponuka firmy Uber bola sklamaním, zakladateľ predáva akcie, jeho konkurencia Lyft začína podnikať so zdieľaním elektrických bicyklov v San Franciscu.

Po prvej verejnej ponuke spoločnosti, ktorá bola pre mnohých investorov veľkým sklamaním, bývalý generálny riaditeľ Uber Travis Kalanick predal viac ako 90% svojich akcií vo firme Uber a oznámil, že odstúpi zo správnej rady. Len o dva dni neskôr konkurent spoločnosti Uber Lyft oznámil, že v San Franciscu začne podnikať v oblasti elektrických bicyklov a do apríla plánuje nasadiť 4 000 elektrických bicyklov.

Stále však zostáva zakladateľom zdieľanej platformy cestovania, ktorá narušila pokojné vody globálneho cestovného ruchu a inšpirovala ďalších konkurentov. Výsledky spoločnosti Uber za rok 2019 ukázali, že zdieľaná ekonomika nie je výnimkou z pravidla o prežití najodolnejších jedincov a zdôraznili tiež potrebu firiem v rámci zdieľaného hospodárstva neustále inovovať.

7. Základná teória Veľkého zdieľaného hospodárstva sa črtá v anglickom a čínskom vydaní publikácie Vek veľkého zdieľania. Ďalšie vydania budú publikované vo viacerých jazykoch

S cieľom jasne formulovať základné princípy ekonomickej teórie zdieľaného hospodárstva publikovali odborníci na zdieľanie ekonomiky Jun Ge a Guo Yukuan knihu, ktorá bude slúžiť ako sprievodca pre mnohé podniky a vlády, ktoré chcú prejsť na hospodárstvo s veľkým zdieľaním v záujme lepšej budúcnosti.

Keďže anglická verzia knihy už podnietila veľa diskusií, očakávajú sa čoskoro ďalšie preklady a lokálne vydania.

8. Heal a MediCast si tvrdo konkurujú; zdieľanie zdrojov zdravotnej starostlivosti predbežne vykazuje životaschopnosť v New Yorku

Pacienti v New Yorku majú teraz prístup k službám na požiadanie, ktoré poskytujú mnohí lekári prostredníctvom platforiem vybavovania hovorov v domácnosti. Spoločnosti ako Heal a MediCast predstavujú novú generáciu spoločností s technickými možnosťami, ktoré takéto služby poskytujú. Mnohí sú optimistickí, pokiaľ ide o šance odvetvia vygenerovať nové technologické giganty, ako sú Amazon a Uber, ktoré môžu zmeniť bežný spôsob života.

Zdieľané lekárske ošetrenie zatiaľ využíva iba čas, ktorý majú lekári k dispozícii, ale niektorí odborníci to považujú len za špičku ľadovca v optimalizácii zdieľania lekárskych zdrojov.

9. Priekopník v oblasti zdieľaného hospodárstva Airbnb oznamuje plány vstupu na burzu v roku 2020

Od svojho založenia v roku 2008 sa spoločnosť Airbnb rozšírila do 100 000 miest v približne 190 krajinách po celom svete, s viac ako 500 miliónmi hostí. Od 15. septembra 2019 získali používatelia prostredníctvom platformy Airbnb tržby viac ako 80 miliárd dolárov. Airbnb oznámila, že platforma je zisková dva po sebe nasledujúce roky a očakáva sa, že v roku 2020 vstúpi na burzu.

10. Sedem z TOP 10 globálnych spoločností podľa trhovej kapitalizácie sú spoločnosti s platformami zdieľania

Spoločnosť Nikkei Asian Review zostavila 20. decembra 2019 globálny zoznam kapitálových spoločností. Viacero z desiatich najvýznamnejších spoločností uvádza digitálne platformy ako hlavnú súčasť svojich obchodných modelov.

Na týchto platformách zdieľajú používatelia na celom svete napríklad aplikácie, softvér, informácie o produktoch či sociálne siete, takže trhová hodnota týchto spoločností sa v zásade tvorí prostredníctvom zdieľaného obsahu.

Je potrebné tiež uviesť, že založenie organizácie GLASE a zavedenie strategickej vízie "dvojnásobného 50-percentného zníženia, t. j. zníženia globálnej spotreby nových zdrojov a pracovnej doby o 50 %, naznačujú pozitívny smer rozvoja využívania zdrojov v rámci zdieľaného  hospodárstva. Nie je vylúčené, že Veľké zdieľané hospodárstvo založené na spoločnej tvorbe, spolupráci a vzájomnej výhodnosti sa čoskoro stane normou súčasnej doby.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1078873/ToJoy_Top_Companies_by_Market_Cap_Infographic.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1078874/ToJoy_World_Sharing_Economy_Speaker.jpg

Kontakt:

Xiaoyu Guo

+ 86-18611740095

guoxiaoyu@tojoy.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring