OTS: Prvý medzištátny šachový zápas advokátov a 8. ročník medzinárodného...

TASR, 16. apríla 2015 12:12

Prvý medzištátny šachový zápas advokátov a 8. ročník medzinárodného šachového turnaja "ADVOKÁT CHESS OPEN BRATISLAVA 2015" s podtitulom Ad honorem JUDr. Júliusa Kozmu

Bratislava 16. apríla (TASR-OTS) - Slovenská advokátska komora v spolupráci s odbornými partnermi a Šachovým klubom ŠK Slovan Bratislava v rámci osláv Dňa advokácie 2015 organizujú dve šachové podujatia: 16. apríla 2015 I. medzištátny šachový zápas advokátov medzi tímami Slovenskej a Českej advokátskej komory, následne sa 17. a 18. apríla 2015 uskutoční už VIII. ročník medzinárodného šachového turnaja "ADVOKÁT CHESS OPEN BRATISLAVA 2015" s podtitulom Ad honorem JUDr. Júliusa Kozmu.

Turnaje sa uskutočnia na pôde Slovenskej advokátskej komory na Kolárskej ulici č. 4 v Bratislave. Nominácie na medzištátny zápas sú vopred dané, na turnaj Advokát Chess Open Bratislava sa prihlasujú absolventi právnických fakúlt z radov advokátov, prokurátorov, sudcov, notárov, exekútorov, advokátskych koncipientov, čakateľov na výkon ostatných právnických povolaní, ako aj zástupcov právnickej akademickej obce, podnikových právnikov a študentov právnických fakúlt. Právo účasti majú registrovaní aj neregistrovaní šachisti.

Turnaj sa teší veľkej popularite, čoho dôkazom je 51 prihlásených účastníkov. Organizátor eviduje v portfóliu hráčov 21 advokátov, 3 advokátskych koncipientov, 20 zástupcov iných právnických profesií a  hostí a 7 študentov právnických fakúlt. Medzi účastníkmi je 11 hráčov z Českej republiky, 1 z Poľska a 1 z Maďarska. Medzi prihlásenými eviduje organizačný výbor 2 medzinárodných veľmajstrov, 3 medzinárodných majstrov a 2 majstrov FIDE. Pre organizátora je cťou, že na turnaji hrajú aj Igor Stohl, GM a Peter Petrán, IM, členovia družstva slovenských šachistov, ktoré v marci 2015 získalo na majstrovstvách sveta tímov seniorov v Drážďanoch zlaté medaily.

Medzištátny šachový česko-slovenský zápas advokátov začína 16. apríla 2015 o 14.00 hod. s predpokladaným ukončením o 18.00 hod. Tradičný turnaj 17. apríla 2015 začína o 14.30 hod., piatkový rozpis končí 4. kolom o 17.15 hod. Kráľovská hra na šachovniciach pokračuje v sobotu 18. apríla 2015 od 9.30 hod. ďalšími 5 kolami. Vyhlásenie výsledkov turnaja naplánoval organizačný výbor o 13.00 hod.

Pre víťazov sú pripravené štyri hlavné ceny a štyri osobitné ceny. V  rámci osobitných cien organizátori odmenia najlepšieho šachistu – advokáta, najlepšiu šachistku, najlepšieho neregistrovaného hráča a najlepšieho šachistu – študenta.

Víťazom uplynulého ročníka bol právnik Igor Štohl. Dňa 18. apríla 2015 bude známy výsledok, či obháji prvenstvo, alebo či v VIII. ročníku nájde premožiteľa.

O SLOVENSKEJ ADVOKÁTSKEJ KOMORE: Slovenská advokátska komora je nezávislá samosprávna stavovská organizácia združujúca viac ako 5 600 advokátov a 2 350 advokátskych koncipientov. Úlohy advokácie plnia advokáti najmä tým, že obhajujú občanov v trestnom konaní, zastupujú občanov a právnické osoby pred súdmi, štátnymi orgánmi a inými subjektmi, spisujú listiny, poskytujú právne rady a spracúvajú právne rozbory. Do výlučnej kompetencie Slovenskej advokátskej komory patrí disciplinárna právomoc, ktorou vykonáva dozor nad výkonom advokátskeho povolania.

Kontakt: PhDr. Nadežda Ondrišová, riaditeľka publikačného a mediálneho odboru SAK tel: 02/204 227 28 mobil: 0903 600 805 mail: ondrisova@sak.sk

Monika Kuhajdová, PR Consultant, Devon Communication mobil: 0918 695 481 mail: office@devoncommunication.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring