OTS: Propagačné turné Medzinárodného dovozného veľtrhu v Číne zahreje aj...

TASR, 4. februára 2019 9:52

OTS: Propagačné turné Medzinárodného dovozného veľtrhu v Číne zahreje aj počas zimných mesiacov

Šanghaj 4. februára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Väčšina obyvateľov Číny sa v tomto období teší na každoročné stretnutie s rodinou doma, je však aj zopár takých, ktorí práve cestujú do zahraničia na propagačné a prezentačné turné druhého ročníka Medzinárodného dovozného veľtrhu v Číne (CIIE).

Pred tradičných čínskym lunárnym novým rokom vycestovalo niekoľko zástupcov ministerstva obchodu do 10 krajín sveta s cieľom zaregistrovať a zapísať záujemcov o účasť na veľtrhu, ktorí budú mať k dispozícii výstavnú plochu približne 100.000 metrov štvorcových už v novembri tohto roku.

Vystavovatelia prvého ročníka sa dožadujú väčšej výstavnej plochy:

Druhý ročník veľtrhu CIIE, ktorý sa bude konať od 5. do 10. novembra, ponúkne návštevníkom aj vystavujúcim väčšiu plochu, ako ten úvodný. Len samotné národné stánky zaberú približne 30.000 metrov štvorcových. Väčšie priestory čakajú aj na vystavovateľov vybavenia, spotrebného tovaru, potravín, zdravotníckych výrobkov a služieb zaradených do siedmich rôznych kategórií. Po bokoch výstavných plôch sa budú konať paralelné fóra, ktoré prilákajú viac účastníkov ako minulý rok.

Propagačné turné sa rozbehlo 30 dní po uzavretí brán prvého ročníka veľtrhu CIIE. V priebehu dvoch mesiacov promotéri navštívili Nový Zéland, Austráliu, Indonéziu, Spojené štáty, Panamu, Brazíliu, Taliansko, Španielsko, Portugalsko a Francúzsko. Vo všetkých krajinách ich vítajú s otvorenou náručou a s nadšením prijímajú ponuku zúčastniť sa druhého dovozného veľtrhu v Číne. Na Novom Zélande, v Austrálii a v Indonézii si podniky spolu zaregistrovali viac ako tisíc metrov štvorcových výstavnej plochy. V Taliansku prijali pozvanie známe značky a podniky a ich výstavná plocha bude predstavovať až 2 200 metrov štvorcových. V Španielsku sa zaregistrovali traja vystavovatelia a mnoho podnikov sa oboznámilo s filozofiou a stratégiou medzinárodného dovozného veľtrhu.

Vystavovatelia, ktorí sa vlani zúčastnili veľtrhu v Šanghaji, požiadali v tomto roku o väčšiu prezentačnú plochu. Ako uviedol generálny riaditeľ spoločnosti FIWA SAS Zhang Li, minuloročný dovozný veľtrh v Číne pomohol propagovať 60 vín, ktoré jeho spoločnosť priviezla od 30 vinárov z Francúzska, Británie a Španielska. Spoločnosť FIWA SAS sa preto rozhodla rozšíriť svoju výstavnú plochu trojnásobne, aby mohla priviezť na čínsky trh viac európskych vín. Generálny riaditeľ spoločnosti L'Oreal China, Stephane Rinderknech, tvrdí, že dovozný veľtrh nie je len oknom, ktoré Čína otvára do celého sveta, ale skôr proaktívnym propagátorom globalizácie obchodu.

Koláč stále rastie:

31. január bol konečný termín na prednostné zaregistrovanie žiadostí o účasť na druhom ročníku veľtrhu CIIE. S približujúcim sa dátumom sa prihlasovalo stále viac vystavovateľov zápasiacich s časom. Už teraz je zrejmé, že sa druhého ročníka veľtrhu CIIE zúčastní ešte viac vystavovateľov ako prvého.

Analytici tvrdia, že v pozadí rastúcej popularity veľtrhu CIIE sú recipročné prínosy, ktoré dovozný veľtrh vystavovateľom prináša.

Hospodárske prínosy:

Vystavovatelia si z prvého ročníka dovoznej výstavy odviezli domov zmluvy na obchodné transakcie v celkovom objeme 57,83 miliárd USD. Ich realizácia sa napĺňa spravidla do jedného roka. Augusto Castro, regionálny manažér brazílskej agentúry pre vývoz a investície v Číne, si pochvaľuje propagáciu Brazílie v hlavných čínskych médiách, ktorá sa objavila približne 150 krát a domov si odnáša viac ako 100 miliónov amerických dolárov vo forme uzavretých obchodných transakcií. Podobne je na tom aj Panama, ktorá opustila Šanghaj s podpísanými obchodnými zmluvami v hodnote 30 miliónov USD.

Trhové príležitosti:

Čína je krajina s takmer 1,4 miliardami obyvateľov. Spotreba v tejto zaľudnenej krajine sa rýchlo modernizuje. Iba v minulom roku sa domáca spotreba a objem dovezeného spotrebného tovaru a služieb zvýšili o 10 percent. V nasledujúcich 15 rokoch sa očakáva, že Čína dovezie tovar v hodnote 30 biliónov USD a služby v hodnote 10 biliónov USD. Obchodné toky takejto veľkosti slúžia nielen ako trvalý hnací mechanizmus globálneho rastu, ale tiež pomáhajú vytvárať príležitosti pre podniky v iných krajinách. Kylie Bellová, ministerka obchodu a priemyslu v štáte New South Wales v Austrálii, popisuje dovozný veľtrh v Číne ako expresný rýchlik pre miestne podniky, ktoré sa usilujú dostať na čínsky trh. Mike Arend, čínsky poradca pre novozélandskú agentúru obchodu a rozvoja, očakáva, že veľtrh pomôže vytvoriť obchodné vzťahy a spoluprácu s organizačným výborom Medzinárodného dovozného veľtrhu v Číne, aby sa viac novozélandských malých a stredných podnikov mohlo prepracovať na čínsky trh. Štátna tajomníčka ministerstva obchodu Španielska Xiana Mendezová hovorí: „Ústretové kroky Číny prinesú nové príležitosti pre účasť španielskych podnikov na Medzinárodnom dovoznom veľtrhu a posilnenie rozvojovej spolupráce v oblasti obchodu."

Platforma spolupráca a riešení:

V súvislosti s celosvetovým vývojom obchodu považujú mnohé podniky Medzinárodný dovozný veľtrh v Číne za čínske riešenie podpory ekonomickej globalizácie. Vladimír Makatsaria, prezident spoločnosti Johnson&Johnson China a globálny prezident firmy Ethicon, verí, že veľtrh CIIE nie je len predvádzacou arénou tovaru a služieb, ale aj viacúčelovou a komplexnou platformou medzinárodnej spolupráce. Najdôležitejšiu úlohu zohráva veľtrh v oblasti propagácie hospodárskej a obchodnej spolupráce a rastu na pozadí rozmachu otvorenej ekonomiky na celom svete. Marco Bettino, generálny sekretár taliansko-čínskej obchodnej komory, uviedol, že prvý ročník dovoznej výstavy pomohol mnohým malým a stredným talianskym podnikom prekonať finančné a personálne problémy a zvládnuť aj náročné časové investície, čo im spätne poslúžilo ako dobrá škola pri skvalitňovaní služieb a zlepšovaní reputácie značky pri vstupe na globálne trhy. Generálny sekretár dodáva: „Dovozný veľtrh môžeme vnímať aj ako priekopnícky počin v ére elektronického obchodu a digitalizácie. Je to miesto, na ktorom sa stretávajú vývozcovia z rôznych odvetví, aby sa stretli tvárou v tvár, spoznali a nadviazali spoluprácu. „Mnohí vystavovatelia predo mnou už potvrdili, že veľtrh CIIE vytvára spoľahlivý a stabilný priestor pre hospodársku a obchodnú výmenu medzi Čínou a Talianskom a slúži tiež ako brána pre exportérov pri vstupe na čínsky trh. Dovozný veľtrh pomáha propagovať talianske značky a predstavuje lepšiu platformu pre obchodné jednania.

„Nová éra, spoločná budúcnosť" je mottom Medzinárodného dovozného veľtrhu v Číne. Je to pozvánka, ktorú Čína odosiela vývozcom a vystavovateľom z celého sveta. Vítame podniky ponúkajúce jedinečnú kvalitu a výnimočné produkty, technológie a služby s pridanou hodnotou, ktoré budú zdieľať prínosy rýchlo rastúcej čínskej ekonomiky.

Organizátori veľtrhu CIIE by chceli vystavovateľom pripomenúť konečný termín podávania prihlášok na druhý ročník veľtrhu CIIE. Tento rok je konečný termín 30. apríla, čo je o dva mesiace skôr ako minuloročný. Potenciálnym vystavovateľom odporúčame podať prihlášky pred týmto dátumom. Prihlasovanie je možné prostredníctvom oficiálnej webovej stránky veľtrhu CIIE: www.ciie.org.

Kontakt: pani Cai, Tel: +86-10 63074558

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring