OTS: Primus predstavuje novinku na varenie vonku – plyn SIP Power Gas

TASR, 31. mája 2023 11:13

Bratislava 31. mája (TASR/OTS) - Primus, švédsky výrobca vybavenia na varenie v prírode, uvádza na trh novinku v podobe plynu SIP Power Gas. Ide tak o ďalší dôležitý krok k zníženiu svojej ekologickej stopy. SIP Power Gas je prvým produktom spoločnosti Primus, uvedeným na trh v rámci nového programu Sustainable Improvement Program (SIP).

Plyn SIP Power Gas, ktorý ponúka rovnako spoľahlivý výkon ako klasický Primus Power Gas, je vyrábaný výhradne v Európe, a to od výroby samotného paliva, cez použitý materiál kartuší, až po ich plnenie. Primus tak presunul výrobu bližšie k väčšine svojich koncových zákazníkov a zmenšil tak celkovú vzdialenosť, ktorú musí každá z kartuší SIP Power Gas prejsť, kým sa dostane na pulty obchodov.

Značka sa navyše v rámci programu SIP zaviazala k podpore výroby bioplynu zo zvyškov a odpadu z potravinárskeho priemyslu. Primus tak za každú zakúpenú kartušu plynu SIP Power Gas nakúpi rovnaké množstvo bioplynu zo špecializovaného výrobného závodu vo Švédsku. Bioplyn bude následne posielaný neďalekému distribútorovi, ktorý ho využije pri výrobe lokálnych produktov.

„Znižovanie nášho dopadu na planétu je pre značku Primus zásadnou hodnotou,“ hovorí Aiko Bode, riaditeľ pre udržateľnosť zo spoločnosti Fenix Outdoor, materskej spoločnosti značky Primus. „Zavedenie SIP Power Gas je naším ďalším krokom na ceste k vybudovaniu procesov, potrebných na postupné vyradenie fosílnych palív, používaných pri varení v prírode. Sme priekopníkmi nových spôsobov, ako nahradiť staré metódy a materiály udržateľnejšími alternatívami.“

Primus SIP Power Gas sa na minuloročnom veľtrhu outdoorového vybavenia ISPO v Mníchove stal víťazom v kategórii Udržateľný produkt a na súťaži Scandinavian Outdoor Award for Sustainability bola spoločnosť Primus ocenená za posun trhu vo výrobe udržateľných palív.

„Ocenenia nás potešili a sme na ne veľmi hrdí. Je to jasné znamenie, že ideme správnym smerom a zároveň veľká motivácia pokračovať a smerovať naše dlhodobé ciele k udržateľnejším výrobkom,“ hovorí Per Waag, generálny riaditeľ spoločnosti Primus.

SIP Power Gas bude dostupný vo dvoch veľkostiach:

230 g – Rozmer: 108 × 85 mm – Váha: 390 g

450 g – Rozmer: 108 × 137 mm – Váha: 645 g

Viac o SIP Power Gas nájdete na webových stránkach https://www.primusequipment.com/eu/en-gb/service-center/user-guides/gas-guide/sip-power-gas.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu