OTS: Poisťovňa Starr expanduje v Thajsku

TASR, 19. mája 2022 10:58

New York 19. mája (TASR-OTS) - (BUSINESS WIRE) - Poisťovňa Starr Insurance Companies (Starr) oznámila dohodu s FPG Insurance Holdings Limited (HK) (FPG) a miestnymi thajskými akcionármi o kúpe FPG Insurance Public Company Limited (FPG Thailand), thajskej neživotnej poisťovne, spoločne s miestnymi thajskými stranami.

Investícia spoločnosti Starr bude v držbe jej bermudskej poisťovacej spoločnosti Starr Insurance & Reinsurance Limited. Očakáva sa, že transakcia bude uzavretá v druhom štvrťroku 2022, s výhradou splnenia určitých obvyklých podmienok uzavretia, vrátane všetkých potrebných regulačných schválení.

„Thajsko je dôležitý, rýchlo rastúci poistný trh - jeden zo základných kameňov ekonomiky juhovýchodnej Ázie," uviedol Maurice R. Greenberg, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Starr. „Ázia je pre spoločnosť Starr dôležitá z obchodného i kultúrneho hľadiska, pretože naše korene siahajú až k americkej spoločnosti založenej v Šanghaji pred viac ako 100 rokmi. Tešíme sa, že vďaka tejto novej poisťovacej kapacite budeme môcť uspokojovať potreby miestnych thajských spoločností a spotrebiteľov."

David Zuellig, regionálny predseda FPG, povedal: „V tejto transakcii sa zrkadlí postavenie našich franšíz a napriek náročným podmienkam na trhu je výsledkom tvrdej práce, vytrvalosti a odhodlania tímu FPG Thajsko. Tím je nadšený a pripravený spolupracovať so spoločnosťou Starr na tom, aby sa spoločnosť dostala na ďalšiu úroveň."

Spoločnosť Starr očakáva, že posilní ponuku miestnych produktov o na mieru šité komerčné poistenie a produkty úrazového a zdravotného poistenia (A&H), a plánuje ďalej maximalizovať svoj rast náborom a rozvojom miestnych thajských poisťovacích talentov. Predtým spoločnosť Starr podporovala thajský poistný trh predovšetkým poskytovaním zaisťovacích produktov, vrátane produktov pre technické riziká, úrazové poistenie, námorné poistenie a poistenie A&H.

Gerard Pennefather zo spoločnosti Huntington, ktorá je strategickým poradcom FPG, uviedol: „Je to fantastický výsledok pre spoločnosť Starr aj FPG. Sme presvedčení, že Starr je pre FPG Thailand ideálnou základňou pre rozmach, rozširovanie kapacít a distribúciu a zároveň prinášanie inovácií na trh."

Podľa nedávnej správy ratingovej agentúry AM Best thajský trh neživotného poistenia z hľadiska priameho predpísaného poistného v roku 2021 predstavoval 253 miliárd THB (8,3 miliardy USD).

Očakáva sa, že sídlo podniku zostane v Bangkoku.

O spoločnosti Starr Insurance Companies

Starr Insurance Companies (alebo Starr) je marketingový názov spoločností a dcérskych firiem spoločnosti Starr International Company, Inc., ktoré zaisťujú poistenie a asistenčné služby, a investičné spoločnosti C.V. Starr & Co., Inc. a jej dcérskych spoločností. Spoločnosť Starr je poprednou poisťovacou a investičnou organizáciou s pôsobnosťou na šiestich kontinentoch.

Prostredníctvom svojich pobočiek Starr poskytuje produkty majetkového, úrazového, úrazového a zdravotného poistenia, rovnako ako množstvo špeciálnych krytí, vrátane poistenia v oblasti letectva, námornej prepravy, energetiky a nadlimitného neživotného poistenia. Dcérske spoločnosti poisťovne Starr so sídlom v USA, na Bermudách, v Číne, Hongkongu, Singapure, Veľkej Británii, Švajčiarsku a na Malte získali od agentúry A.M. Best hodnotenie “A” (Excellent). Syndikát Starr's Lloyd's má rating agentúry Standard & Poor's "A+" (Strong).

O spoločnosti FPG Insurance Group

FPG Insurance Group, založená pred viac ako pol storočím, je neživotnou poisťovacou skupinou so sídlom v oblasti ASEAN.

O spoločnosti Huntington

Spoločnosť Huntington a jej pridružené spoločnosti sú integrovanou skupinou pre strategické poradenstvo/štartovací kapitál a súkromný kapitál. Zameriava sa na zaisťovníctvo a sídli v Singapure a Turecku.

Navštívte nás na www.starrcompanies.com alebo nás sledujte na sociálnych sierťach LinkedIn a Twitter.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220517006195/en/

Kontakty

Charlie Armstrong

Vice President, Marketing

charlie.armstrong@starrcompanies.com, 646.758.8308

Zdroj: Starr Insurance Companies

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring