OTS: Poistenci Unionu môžu využívať novú mobilnú aplikáciu

TASR, 14. februára 2020 11:35

Bratislava 14. februára (TASR-OTS) - Union zdravotná poisťovňa spustila tento mesiac pre svojich poistencov novú mobilnú aplikáciu s mnohými užitočnými službami.

Mobilná aplikácia prináša jednoduchú možnosť ako sa dostať k všetkým potrebným informáciám týkajúcich sa zdravia a zdravotného poistenia. Aplikácia obsahuje napríklad preukaz poistenca, kompletný prehľad zdravotných výkonov, predpísaných receptov, diagnóz, možnosť vyhľadania lekára, alebo prehľad výhod, ktoré Union ponúka svojim poistencom. Nová aplikácia však môže pomôcť aj pri záchrane života. V časti SOS je možnosť zavolať priamo na tiesňovú linku 112, alebo zdravotnú záchrannú službu, hasičov, alebo políciu.

„Naši poistenci majú všetky dôležité informácie k dispozícií jednoducho a rýchlo priamo vo svojom mobilnom telefóne. Nová mobilná aplikácia potvrdzuje súčasné trendy elektronizácie a opäť zvyšuje komfort pre poistencov. Aj týmto sa snažíme meniť životy našich klientov k lepšiemu,“ uviedla Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne. Ako ďalej doplnila, poistenci nájdu aktuálne a tie najdôležitejšie informácie hneď po vstupe do aplikácie, kde sú jednoducho a prehľadne usporiadané oznámenia. Aplikácia je dostupná pre operačný systém Android, ako aj iOS.

So službou Preukaz poistenca majú poistenci v mobilnom telefóne kedykoľvek k dispozícií svoj preukaz poistenca, preukaz svojich detí a rovnako aj Európsky preukaz zdravotného poistenia (EHIC). V aplikácii poistenci nájdu aj prehľad všetkých predpísaných receptov, a to vrátane tých, ktorým už vypršala platnosť, prípadne neboli vyzdvihnuté. Predpísané recepty je možné v lekárni vyzdvihnúť aj na základe čiarového kódu, ktorý je priamo v aplikácii. Služba Moje zdravie poskytuje prehľad všetkých vyšetrení aj s informáciou o lekárovi, ktorý vyšetrenia vykonal, ako aj informácia koľko Union zdravotná poisťovňa za vyšetrenie zaplatila. Ďalšou službou je možnosť vyhľadania lekára, či poskytovateľa zdravotnej starostlivosti a to podľa lokality, alebo podľa abecedy. Aplikácia okrem iného poskytuje aj prehľad ordinačných hodín jednotlivých ambulancií, či napríklad okamžitú navigáciu k vybranému lekárovi. Rovnako sa cez aplikáciu dá vyhľadať najbližšia pobočka Union zdravotnej poisťovne, ako aj informácie o otváracích hodinách.

Týmto sa výhody novej aplikácie zďaleka nekončia a Union zdravotná poisťovňa bude aj v budúcnosti obsah mobilnej „appky“ priebežne rozširovať o ďalšie nové služby.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu