OTS: Podľa časopisu Global Finance je SZRB najlepšou bankou pre malých ...

TASR, 2. februára 2023 10:00

OTS: Podľa časopisu Global Finance je SZRB najlepšou bankou pre malých a stredných podnikateľov na Slovensku

- Slovenská záručná a rozvojová banka získala prestížne ocenenie časopisu Global Finance – Najlepšia banka pre malých a stredných podnikateľov na Slovensku pre rok 2023.

- Časopis Global Finance bol založený v roku 1987, má sídlo v New Yorku, náklad 50 000 výtlačkov a čitateľov v 193 krajinách sveta. Každoročne oceňuje najlepšie banky a iných poskytovateľov finančných služieb. Ocenení v kategórii Best SME Bank Awards 2023 boli vybraní globálne, ako aj v 69 krajinách sveta.

Bratislava 2. februára (TASR/OTS) - Redaktori časopisu Global Finance (https://www.gfmag.com/media/press-releases/press-release-global-finance-names-best-sme-banks-2023-2) vybrali víťazov ocenení Best SME Bank Awards 2023 na základe informácií predložených bankami, nezávislého výskumu a názorov analytikov a odborníkov z odvetvia. Spoločnosť Global Finance použila vlastný algoritmus s kritériami, ako sú znalosť trhu a potrieb malých a stredných podnikov (MSP), škála produktov a služieb, postavenie na trhu a inovácie, váženými podľa ich relatívneho významu. Víťazmi sa stali banky, ktoré najlepšie spĺňajú špecifické potreby MSP v jednotlivých krajinách.

Peter Dávid, generálny riaditeľ a predseda Predstavenstva SZRB, a. s., v tejto súvislosti uviedol: „Úprimne nás teší, že časopis Global Finance ocenil SZRB ako najlepšiu banku pre malých a stredných podnikateľov na Slovensku. Manažment banky krok za krokom premieňa SZRB na modernú a efektívnu štátnu banku, ktorá podporuje malých a stredných podnikateľov. Sme radi, že naše úsilie prináša ovocie. SZRB je výnimočná najmä poskytovaním dlhodobých úverov, zaručenými úverovými programami, individuálnym prístupom ku klientovi a flexibilným prispôsobením podmienok úverov podľa potrieb žiadateľa. Preto neustále vytvárame nové produkty.“

Jedným z nových produktov SZRB pre MSP je úver FlexiROZVOJ, zabezpečený nehnuteľnosťou bez potreby preukazovania účelu využitia, ktorý môžu podnikatelia splácať až 20 rokov. Jedinečným na slovenskom trhu je aj úver MOJA PÔDA na kúpu poľnohospodárskej pôdy so splatnosťou až 30 rokov. Obľúbené sú aj úvery so zárukou Európskeho investičného fondu (EIF). Len za minulý rok ich SZRB poskytla takmer 200 v celkovej výške viac ako 30 mil. eur. SZRB aktuálne rokuje o nových úverových programoch s garanciou EIF aj na nasledujúce trojročné obdobie.

KONTAKT PRE MÉDIÁ – SZRB:

Mgr. Adriána Páchniková

odborná asistentka pre externú komunikáciu a PR

Kancelária generálneho riaditeľa

adriana.pachnikova@szrb.sk

Tel.: 02/57 292 632

Mobil: 0911 861 827

Slovenská záručná a rozvojová banka bola založená ako štátny peňažný ústav v roku 1991, od roku 2002 sa banka zmenila na akciovú spoločnosť. Jej jediným akcionárom je štát, ktorý svoje akcionárske práva vykonáva prostredníctvom Ministerstva financií SR. Banka je zameraná najmä na rozvoj malého a stredného podnikania na Slovensku.

Global Finance je mesačník založený v roku 1987. Jeho poslaním je pomáhať vedúcim predstaviteľom spoločností, bankárom a investorom určovať smerovanie globálneho podnikania a financií. Časopis Global Finance vychádza v náklade 50 000 výtlačkov a čitatelia ho čítajú v 193 krajinách. Sídlo časopisu je v New Yorku a jeho kancelárie sú v Londýne a Miláne. Global Finance každoročne vyberá najlepšie finančné inštitúcie na celom svete a predstavuje jedinečný zdroj dát o 192 krajinách a ich finančnom systéme.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu