OTS: Platobná brána aj bez e-shopu, zadarmo

TASR, 30. marca 2020 15:54

Bratislava 30. marca (TASR-OTS) - Kvôli pandémii COVID19 musia mnohí obchodníci čeliť úplne novým výzvam a extrémne rýchlo prispôsobovať svoje procesy. Jednou z takýchto výziev je aj nevyhnutnosť obmedzenia kontaktu svojich zamestnancov so zákazníkmi, čo môže pre mnohých z nich predstavovať problém. Aby spoločnosť TrustPay prispela k riešeniu tejto neľahkej situácie, rozhodla sa spustiť službu tzv. „platobných linkov“. Obchodníci, ktorí prijímajú objednávky napríklad telefonicky alebo e-mailom, a teda bežne svoje produkty nepredávajú cez e-shop, nevedia v súčasnej situácii efektívne prijímať platby. Zákazníci sú zväčša odkázaní na platbu v hotovosti, prípadne platbu kartou cez fyzický POS terminál, uskutočňovanú počas osobného odberu zásielky. Práve takýmto obchodníkom by mohol výrazne pomôcť prechod na platby pomocou „platobného linku“.

Táto služba je pre obchodníkov mimoriadne jednoduchá. Po prijatí objednávky od zákazníka (napr. telefonicky) stačí do predpripraveného formulára v online prostredí zadať iba dva údaje - sumu, ktorú má zákazník zaplatiť a referenciu, na základe ktorej bude vedieť obchodník určiť, od koho mu daná platba prišla (napr. číslo objednávky). Následne sa len pomocou jedného kliku vygeneruje „platobný link“, ktorý obchodník zákazníkovi zašle e-mailom či prostredníctvom SMS. Zákazník na prijatý link klikne a transakciu uskutoční rovnako, ako pri bežnej platbe na internete - kartou či prostredníctvom platobného tlačidla (po prihlásení sa do bezpečného prostredia svojho internet bankingu). Po dokončení platby príde v priebehu niekoľkých sekúnd obchodníkovi e-mailové potvrdenie a objednávku tak môže okamžite expedovať.

Firmám tento spôsob platby rieši hneď niekoľko problémov. Obmedzuje potrebu kontaktu zamestnancov so zákazníkmi, zlepšuje cash flow (keďže zákazník platí objednávku vopred) a umožňuje predaj na diaľku aj pre tých, ktorí boli doteraz závislí od osobného predaja. Na spustenie služby nie je potrebná žiadna technická integrácia ani predchádzajúce skúsenosti s online platbami.

Nová služba je od 25.3.2020, automaticky dostupná všetkým existujúcim klientom TrustPay bez nutnosti dodatočnej aktivácie. Zároveň TrustPay ponúka všetkým novým klientom svoje platobné služby na 3 mesiace celkom zadarmo. Noví klienti si službu môžu zriadiť online v priebehu jedného dňa.

„Malé a stredné podniky pod tlakom radikálnych opatrení trpia najviac, keďže často nemajú kapacity na rýchle prispôsobenie sa situácii, prípadne im to ich obchodný model takmer vôbec neumožňuje. Veríme však, že naša služba im situáciu aspoň čiastočne uľahčí,“ hovorí David Rintel, CEO TrustPay.

O TrustPay
Založená v roku 2009, spoločnosť TrustPay je sofistikovaným poskytovateľom platobných služieb pre klientov naprieč krajinami EÚ. Poskytujeme platobnú bránu pre online obchodníkov, riešenia pre spracovávanie platieb cez POS terminály a bankomaty, ako aj mnoho iných inovatívnych platobných riešení. TrustPay je licencovanou platobnou inštitúciou, regulovanou Národnou Bankou Slovenska.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring