OTS: Peng Liyuan žiada spoluprácu v oblasti vzdelávania žien ...

TASR, 23. júla 2021 15:51

Peng Liyuan žiada spoluprácu v oblasti vzdelávania žien a znižovania chudoby

PEKING 23. júla (TASR-OTS) -/PRNewswire/ - Správa z CCTV +:

Peng Liyuan, manželka čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga, v utorok vyzvala na vyvinutie spoločného a vytrvalého úsilia o prehĺbenie spolupráce v oblasti vzdelávania žien a znižovania chudoby.

Peng, osobitná vyslankyňa Organizácie Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) pre pokrok vo vzdelávaní dievčat a žien, vystúpila s príhovorom a prostredníctvom video spojenia oslovila fórum pre vzdelávanie žien a znižovanie chudoby, ktoré spoločne sponzorovali Čínska federácia žien a súvisiace inštitúcie Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO).

Zmienka o odstránení chudoby a objatí šťastia predstavuje spoločný ideál pre ženy a vzdelanie prinesie ženám moc zbaviť sa chudoby. Peng uviedla, že Čína dosiahla v boji proti chudobe úplné víťazstvo a stovky miliónov žien v Číne sa vymanili z chudoby.

Čína prijala sériu opatrení na zabezpečenie rovnakého nároku na vzdelanie pre ženy, ktoré sa z nich stanú príjemcami, účastníkmi a prispievateľmi v boji proti chudobe.

Spomenula program miestnej samosprávy v provincii Guizhou na rozvoj špecializovaného priemyslu ženských remesiel a riaditeľku Zhang Guimei, ktorá pomáha dievčatám v horských oblastiach postihnutých chudobou realizovať ich vysokoškolský sen.

Peng poukázala na to, že v súčasnosti stále žije v chudobe 435 miliónov žien na celom svete kvôli veľkým rozdielom vo vzdelaní medzi pohlaviami a novým výzvam, ktorým čelí zmierňovanie chudoby, vzhľadom na COVID-19.

Ospevujúc úlohu žien pri podpore rozvoja SCO za posledných 20 rokov od založenia, Peng vyzvala na spojenie rúk a pokračovanie v prehlbovaní spolupráce v oblasti vzdelávania žien a znižovania chudoby, pričom prostredníctvom vzdelávania by sa osvetlila cesta nádeje pre ženy a priniesla by ženám viac príležitostí na zlepšenie života.

Video - https://www.youtube.com/watch?v=hYrWTtNFi6k

KONTAKT: Yini Li, +86-10-8394-9817

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring