OTS: Patentový úrad USA (USPTO) udelil Solar-Tectic LLC významný patent ...

TASR, 23. apríla 2015 10:37

OTS: Patentový úrad USA (USPTO) udelil Solar-Tectic LLC významný patent na technológiu tenkovrstvových solárnych článkov a polovodičov - Patent je na technológiu, ktorú vynašiel zosnulý Dr. Praveen Chaudhari, držiteľ medaily USA za technológiu a inováciu. Táto technológia má široké uplatnenie v rozmanitých elektronických aplikáciách vrátane tenkovrstvových solárnych článkov, LED, TFT, FET, solárnych invertorov a nanodrôtov.

BRIARCLIFF MANOR, New York 23. apríla (TASR-OTS) /PRNewswire/ -Spoločnosť Solar-Tectic LLC (ST) dnes oznámila, že Úrad pre patenty a ochranné známky Spojených štátov (USPTO) vydal významný patent (s viac ako 50 patentovými nárokmi) na širokú škálu technológií vrátane rastu monokryštálu, vysoko textúrovaných polovodičových vrstiev alebo polovodičových vrstiev s veľkými zrnami na lacných substrátoch, napríklad bežnom skle. Uvedené technológie, ktoré vynašiel zosnulý Dr. Praveen Chaudhari, držiteľ medaily USA za technológiu za rok 1995, nájdu uplatnenie v rôznych priemyselných odvetviach vrátane solárnych technológií, výroby displejov a LED.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150422/200409LOGO Americký patent (12/774,465) s názvom Metódy rastu heteroepitaxného monokryštálu alebo veľkozrnných polovodičových vrstiev a zariadení na ňom opisuje upravenú VLS (para-kvapalina-tuhá látka) metódu rastu tenkej vrstvy, ktorá po prvý raz umožňuje ukladanie mimoriadne kvalitných polovodičových vrstiev z rôznych materiálov, ako sú kremík, germánium a GaN, na lacné substráty pri nízkej teplote. Cenovo výhodný proces rastu tenkej vrstvy podobný rastu nanodrôtu s využitím eutektických zliatin je mimoriadne vhodný na použitie v hromadných technických aplikáciách a dá sa realizovať pomocou bežných procesov nanášania napríklad elektrónovým lúčom, CVD atď. využívanými v súčasnosti v rôznych priemyselných odvetviach.

Všeobecné otázky alebo otázky k licenciám technológie adresujte na Carter Ledyard & Milburn LLP (davis@clm.com),  +1-212-238-8850. O Solar-Tectic LLC (ST):  Solar-Tectic LLC sa špecializuje na tenké vrstvy s primárnym zameraním na vývoj patentovaných technológií pre monokryštál alebo vysoko textúrované polovodičové vrstvy na skle alebo kovových páskach. Spoločnosť má široké portfólio technológií a práv duševného vlastníctva z tejto oblasti. Všetky vychádzajú z vynálezov zosnulého Dr. Praveena Chaudhariho, odborníka na materiály a držiteľa Národnej medaily USA za technológiu a inováciu (1995). V minulom roku vyšlo niekoľko článkov, ktoré informovali o pokroku vo výskume a vývoji vrátane Highly textured silicon [111] crystalline thin-film on buffered soda-lime glass by e-beam evaporation od S. McMahona et al. a HYPERLINK "http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167577X14015572" Crystalline Al203 on buffered soda-lime glass by e-beam od A. Chaudhariho et al.

 

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring