OTS: Pacienti s rakovinou, po rakovine, podporovatelia a opatrovatelia sa zúč...

TASR, 21. novembra 2017 11:26

Pacienti s rakovinou, po rakovine, podporovatelia a opatrovatelia sa zúčastnili prvej štafety za život v SAE

Organizovaná Priateľmi pacientov s rakovinou

Viac ako 2 000 "štafetárov" sa zúčastnilo inauguračnej akcie, ktorá sa konala v Spojených arabských emirátoch

ŠARJAH, Spojené arabské emiráty -- (BUSINESS WIRE)(TASR-OTS) -- Šarjah, tretí najväčší zo siedmich emirátov Spojených arabských emirátov, bol hostiteľom prvej globálnej štafety za život organizovanej v regióne Stredného východu a severnej Afriky, 24-hodinového pešieho maratónu, t. j. najväčšej charitatívnej udalosti v mene rakoviny na svete. Toto podujatie zorganizovali Priatelia pacientov s rakovinou (Friends of Cancer Patients), nezisková organizácia, ktorá podporuje pacientov s rakovinou a ich rodiny, spoločne s Americkou ligou proti rakovine.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Úplné znenie správy nájdete tu: http://www.businesswire.com/news/home/20171119005048/en/

Počas prvej svetovej štafety za život v regióne Stredného východu a severnej Afriky - Zdroj: Friends of Cancer Patients

Od 17. do 18. novembra na American University Sharjah sa inauguračnej štafety SAE za život, udalosti, ktorá trvala aj cez noc, zúčastnilo viac ako 2 000 "štafetárov", veľké množstvo jednotlivcov a inštitúcií, vrátane 52 škôl, šiestich univerzít, osem partnerov, 37 inštitúcií z verejného a súkromného sektora a 67 ľudí, ktorí prežili rakovinu.

Do 24-hodinového programu bola zahrnutá rozsiahla škála aktivít v detskej zábavnej oblasti, spomienková sviečková akcia "Luminaria" na počesť blízkych, ktorí zomreli na rakovinu a stan tých, ktorí prežili ("Survivors' Tent"), v ktorom sa publiku prihovorilo niekoľko takých, ktorí porazili túto chorobu. Hlad účastníkov bol umiernený mnohými jedlami a stánkami s občerstvením, z ktorých všetci darovali výnosy Priateľom pacientov s rakovinou.

Prvá štafeta bola odštartovaná Šejkyňa Jawaher Al Qasimi, zakladateľka a kráľovská patrónka Priateľov pacientov s rakovinou, medzinárodná veľvyslankyňa Svetovej deklarácie o rakovine pre Úniu pre medzinárodnú kontrolu rakoviny (UICC) a medzinárodný veľvyslankyňa pre rakovinu u detí pre UICC. Jej Výsosť sa pripojila k tým, ktorí prežili rakovinu počas prvého kola pešieho maratónu a zdôraznila dôležitosť zvyšovania povedomia o tejto chorobe a potrebu skríningu pre jej včasné odhalenie - čo je najdôležitejší faktor prežitia a zotavenia sa.

24-hodinová povaha štafety je navrhnutá tak, aby zdôrazňovala, že rakovina je choroba, ktorá nespí a aby prejavila solidaritu s pacientmi s rakovinou, ktorí počas noci zažívajú pocit osamelosti.

Štafeta za život má svoje korene v USA, kde v roku 1985 doktor Gordon Klatt, kolorektálny chirurg, získal pre svoju miestnu charitu venujúcu sa rakovine 27 000 dolárov za chôdzu počas 24 hodín. Táto udalosť sa v súčasnosti uskutočňuje v 29 krajinách, pričom najnovším prírastkom do globálnej siete sú práve SAE. Do dnešného dňa štafeta za život získala viac ako 5 miliárd dolárov na podporu pacientov s rakovinou po celom svete.

Pôvodné znenie správy nájdete na stránke businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171119005048/en/

Kontakty National Network Communications (NNC) Maha Abou Rich, +971503417775

Zdroj: Friends of Cancer Patients (FoCP) Multimédiá

Fotografia Počas prvej svetovej štafety za život v regióne Stredného východu a severnej Afriky - Zdroj: Friends of Cancer Patients Logo

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring