OTS: Okno do sveta otvorené - Nové možnosti s DPD

TASR, 5. septembra 2012 10:19

Bratislava 5. septembra (TASR-OTS) - Direct Parcel Distribution (DPD) posiela ako jediná kuriérska spoločnosť na Slovensku SMS s informáciou spresňujúcou časový interval, v ktorom bude zásielka príjemcovi doručená. Táto služba je súčasťou produktu DPD Home, ktorý je prispôsobený potrebám doručovania zásielok súkromným osobám. Okrem Slovenska poskytuje DPD službu DPD Predict v mnohých európskych krajinách. Slovensko je aj pilotnou krajinou s možnosťami medzinárodného využitia DPD Predict, poskytovaného v spolupráci s nemeckým DPD na zásielky, smerujúce z Nemecka na Slovensko. Príjemca dostane SMS v deň, v ktorý očakáva doručenie balíka.

SMS s časovým intervalom je príjemcovi zásielky odoslaná ihneď po odchode kuriéra z depa DPD. Časové rozpätie, ktorého presnosť je viac ako 95 %, je jedna hodina v Anglicku, dve až štyri hodiny v Holandsku a dve až šesť hodín v Belgicku, Luxembursku a Nemecku. Na Slovensku je toto rozpätie tri hodiny.

Ak v oznámený čas doručenia nebude príjemca zásielky doma, môže na správu interaktívne odpovedať a odložiť doručenie na niektorý z nasledujúcich pracovných dní. Ak balík aj napriek tomu nie je možné doručiť, príjemca zásielky si môže dohodnúť nové doručenie prostredníctvom webových stránok príslušných krajín, na Slovensku je to presmeruj.mojbalik.sk.

"V budúcnosti DPD plánuje zavedenie služby DPD Predict aj v ďalších európskych krajinách, hoci to bude znamenať veľkú výzvu pri koordinovaní príslušných procesov s jednotlivými riešeniami, špecifickými pre danú krajinu" povedal Peter Červeň, generálny riaditeľ DPD. "Spoločnosť DPD je presvedčená, že vývoj takýchto inovatívnych služieb povedie k intenzívnejšiemu rastu v rámci vnútroštátneho aj medzinárodného segmentu služieb, adresovaných súkromnému zákazníkovi (B2C)."

Ilustračné fotografie nájdete na www.dpd.com

Kontakt

Direct Parcel Distribution SK s.r.o., Mgr. Andrea Bačíková – Marketing, PR, abacikova@sk.dpd.net

Direct Parcel Distribution SK s.r.o., Ing. Peter Červeň – Generálny riaditeľ, pcerven@sk.dpd.net

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lus pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring