OTS: OKEx spúšťa nekonečný swap a zdokonaľuje portfólio derivátov

TASR, 3. decembra 2018 18:26

Soul, Južná Kórea 3. decembra /PRNewswire/ (TASR-OTS) - OKEx, popredná maltská burza digitálnych aktív, dnes ohlásila spustenie úplne nového derivátu s názvom Nekonečný swap. Ide o veľký krok vpred smerom ku kompletizácii portfólia finančných produktov z prostredia kryptomien. Nový prírastok používateľom burzy OKEx umožní vykonávať nekonečné swapové operácie, uzatvárať kontrakty futures a realizovať spotové obchody s maržou aj pákovým efektom na jednom mieste. Nekonečné swapové operácie bude možné oficiálne vykonávať na burze OKEx už od 11. decembra 2018 o 01:00 hod (GMT+9).

Nekonečný swap je partnerský virtuálny derivát z dielne spoločnosti OKEx, ktorý obchodníkom umožní špekulácie súvisiace so smerovaním ceny digitálnych aktív ako je Bitcoin. Jeho mechanizmus je veľmi podobný tomu, ktorý sa aplikuje na kontrakty futures, s výnimkou exspirácie, ktorá sa na tento produkt nevzťahuje a zúčtovanie sa deje na dennodennej báze. Každý swapový kontrakt má pomyselnú hodnotu v BTC, ktorá je ekvivalentom 100 USD. Používatelia môžu otvárať dlhé pozície, aby mali možnosť profitovať z nárastu ceny digitálnych aktív alebo krátke pozície, aby mohli zarobiť na poklese ceny digitálnych aktív s pákovým efektom až 100 x.

Nekonečný swap od burzy OKEx má v porovnaní s kontraktom futures nasledovné charakteristiky:

- Žiadna exspirácia - pozície je možné držať otvorené neobmedzene dlho

- Obchodovanie blízko základného referenčného indexu - na rozdiel od kontraktu futures, ktorý je normálne obchodovaný za inú cenu na trhu so spotmi

- Úroveň pákového efektu - k dispozícii je 1-100x

- Sledovanie ceny na trhu so spotmi prostredníctvom finančného mechanizmu

Okrem toho majú užívatelia k dispozícii aj ďalšie výhody ako napr.:

- Mechanizmus označenia ceny, ktorý pomôže predísť zbytočnej likvidácii

- Nižšie transakčné poplatky ako pri iných podobných produktoch na trhu

- Rýchle zúčtovanie - pri swapoch sa zúčtovanie realizuje na dennej báze, zisky je takisto možné vyberať každý deň

- Čiastkový likvidačný systém - minimalizácia trhového dopadu počas nútenej likvidácie

- Niekoľkovrstvový systém marží umožňuje obchodníkom upraviť úroveň pákového efektu podľa toho, na aké riziko sa práve cítia a aké sú trhové podmienky

Lennix Lai, riaditeľ pre finančný trh spoločnosti OKEx, uviedol: „Ide o kľúčový medzník pre firmu OKEx. Spustenie nekonečného swapu je dôkazom dodržiavania nášho záväzku vybudovať kompletný finančný ekosystém na báze blockchainu a kryptomeny. Vďaka rozšírenej ponuke si môžu investori a obchodníci vybrať tie produkty, ktoré najlepšie vyhovujú ich obchodným a hedžovým stratégiám. Chceme však našim používateľom pripomenúť, že v súvislosti s vysokou úrovňou pákového efektu našich stratégií, je riadenie rizika v obchodovaní veľmi dôležité."

Viac informácií o nekonečnom swape na OKEx nájdete tu.

O spoločnosti OKEx

OKEx je popredná svetová burza digitálnych aktív, ktorá obchodníkom s blockchainovou technológiou na celom svete ponúka služby obchodovania s digitálnymi aktívami vrátane obchodovania s tokenmi, futures a sledovania indexov. V súčasnosti táto ponúka burza viac ako 400 obchodných párov tokenov a futures, ktoré používateľom umožňujú optimalizovať stratégie. Platforma poskytuje bezpečné, spoľahlivé a stabilné prostredie pre obchodovanie s digitálnymi produktmi, ktoré slúžia miliónom zákazníkov z viac ako 100 krajín sveta.

Sledujte OKEx na:

Twitter: https://twitter.com/OKEx

Facebook: https://www.facebook.com/okexofficial

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/okex

Telegram: https://t.me/okexofficial_en

Webové sídlo: https://www.okex.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/738615/OKEx_Logo.jpg

Kontakt: OKEx, Jennifer Chow, Jennifer.chow@okex.com, +852-9074-4908

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu