OTS: Nový diaľkovo ovládaný robot zredukuje emisie o tisícky ton

TASR, 2. júla 2020 17:03

GoBe Robots, dcérska spoločnosť Blue Ocean Robotics, oznamuje novú generáciu svojich robotov šetrných voči klíme, dopyt po ktorých je vyvolaný pandémiou COVID-19.

ODENSE, Dánsko 2. júla - (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) - Zažite to, že sa niekde nachádzate bez toho, aby ste tam skutočne boli vďaka novým robotom GoBe Robots od Blue Ocean Robotics’, ktoré nahrádzajú cestovanie vzdialenou prítomnosťou. Používatelia diaľkovo ovládajú nového robota a získajú tak jasný pocit, že sú na mieste, kde sa robot nachádza, keďže majú živé videostreamy z miesta, na ktorom sa robot pohybuje. To umožňuje spoluprácu a interakciu medzi ľuďmi bez ohľadu na to, ako ďaleko sú od seba. Keďže sa pandémia COVID-19 šíri, roboty GoBe sa rýchlo rozvíjajú aj ako účinný nástroj na zabránenie šírenia koronavírusu, prekonávanie uzatvorených hraníc a znižovanie cestovného rozpočtu, pracovného času a času prepravy.

Nový robot na diaľkové ovládanie GoBe Robots je diaľkovo ovládaný mobilný robot, ktorý umožňuje komunikáciu prostredníctvom obrazovky s veľkosťou 21,5 palca, ktorá reprodukuje tvár používateľa v prirodzenej veľkosti. Zoomovateľná 4K kamera a širokouhlý predný fotoaparát poskytujú "pilotovi robota" jasný prehľad o mieste, ktoré robot GoBe objavuje. Nová generácia robotov GoBe tiež vyniká otvoreným systémom, ktorý vytvára ešte viac aplikácií a umožňuje používateľom maximalizovať potenciál technológie. Organizátori veľtrhov môžu napríklad dať vzdialeným účastníkom možnosť zarezervovať sa priamo prostredníctvom robota a zažiť tak veľtrh aj kontakt s vystavovateľmi. Spoločnosť GoBe Robots, ktorá je lídrom v oblasti diaľkovo ovládaných robotov teraz predstavuje novú generáciu robotov, ktoré najviac prispievajú k zlepšovaniu klímy. "Počas globálnej vírusovej epidémie sme zaznamenali výrazný nárast objednávok," hovorí Peter Juhl Voldsgaard, generálny riaditeľ GoBe Robots. "Diaľkovo ovládané roboty sa v súčasnosti stali štandardnou technológiou, ktorej môžu všetci porozumieť. Túto skúsenosť teraz posunieme na ďalšiu úroveň."

GoBe Robots má viac ako 150.000 existujúcich používateľov diaľkovo ovládaných robotov, ktoré prispievajú k zníženiu kolosálneho CO2. "Máme zákazníkov, ktorí znížili 90 percent svojich nákladov určených na kontrolu bezpečnosti, pretože do svojich tovární na celom svete umiestnili 30 robotov na automatickú detekciu," hovorí Claus Risager, generálny riaditeľ spoločnosti Blue Ocean Robotics. "Spoločnosť v Európe s 20 zamestnancami cestujúcimi do Ázie štyrikrát ročne ušetrí 500 000 kilogramov CO2 nahradením leteckej dopravy robotom na automatickú dopravu."

GoBe Robots, dcérska spoločnosť Blue Ocean Robotics, je popredným výrobcom diaľkovo ovládaných robotov. Spoločnosť je prítomná vo viac ako 50 krajinách prostredníctvom svojej globálnej siete poskytovateľov riešení, čo je počet, ktorý sa má v budúcom roku viac ako zdvojnásobiť. Roboty spoločnosti významne znižujú stopu CO2, pomáhajú so sociálnym začlenením a bránia šíreniu chorôb porušením reťazcov infekcie.

Spoločnosť Blue Ocean Robotics vyvíja, vyrába a predáva profesionálne servisné roboty. Portfólio značiek zahŕňa okrem GoBe Robots UVD Robots - mobilných robotov pre dezinfekciu a PTR Robots - mobilných robotov pre bezpečné zaobchádzanie s pacientmi a rehabilitáciu.

Tu si môžete stiahnuť tlačový balíček https://cts.businesswire.com/ct/CT?id=smartlink&url=https%3A%2F%2Fdrive.google.com%2Fopen%3Fid%3D14pAPtuZiIZtH16VBtiIkVslCQ6sb1T8f&esheet=52243761&newsitemid=20200630005941&lan=en-US&anchor=here&index=7&md5=6f8dee51ec217e5e9b1ee334652e17a5

Kontakty

Merima Cikotic

Blue Ocean Robotics

mc@blue-ocean-robotics.com

+45 71-99-56-06

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring