OTS: Novinári z krajín SCO na návšteve Lien-jün-kangu objavujú prosperitu mesta

TASR, 30. mája 2023 12:06

Lien-Jün-Kang 30. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Správa od Global Times Online:

Počas podujatia SCO delegácia novinárov z krajín Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO) nedávno navštívila Lien-jün-kang v provincii Ťiang-su vo východnej Číne, aby objavila čaro hlavného mesta pozdĺž trasy iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta a zaznamenala príbehy o jeho prosperite.

Štvordňové podujatie, s názvom „Zástupcovia médií z krajín SCO na návšteve Lien-jün-kangu v roku 2023", sa začalo 24. mája a novinári z Číny, Indie, Kirgizska, Pakistanu, Ruska, Tadžikistanu a Uzbekistanu boli pozvaní do deviatich podnikov v Lien-jün-kangu, vrátane petrochemickej priemyselnej základne v Lien-jün-kangu, medzinárodného logistického parku SCO (Lien-jün-kang), logistickej kooperačnej základne Číny a Kazachstanu (Lien-jün-kang) atď.

Pakistanský moderátor, publicista a analytik Suharwardy Muzamal povedal, že Čína je dobrým príkladom pre ďalšie krajiny v oblasti rozvoja.

„Lien-jün-kang vo mne zanechal hlboký dojem. Je tu toľko kontajnerov a lodí a som ohromený, aký je tu rušný obchod. To svetu plne ukazuje silnú dynamiku hospodárskeho rozvoja Číny," povedal.

Lien-jün-kang leží na križovatke pobrežia provincie Ťiang-su a longhajskej železnice, hlavnej železničnej tepny východ-západ v Číne. Vďaka jedinečnej geografickej polohe sa mesto postupne vyvinulo na silný stred pozdĺž trasy iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta.

V roku 2014 bola v meste postavená čínsko-kazašská (Lien-jün-kang) základňa pre spoluprácu v oblasti logistiky, ktorá sa považuje za prvé fyzické zariadenie postavené po návrhu iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta (BRI). Odvtedy Kazachstan, najväčšia vnútrozemská krajina na svete, získal prístup do regiónu do Tichomoria.

Za posledných deväť rokov sa prefektúra Lien-jün-kang neustále snaží o podporu prepojenia medzi Áziou, Afrikou a Európou ako prístavné mesto, čím buduje model otvárania sa na vysokej úrovni.

Podujatie na tému „Podpora užšej spolupráce v rámci iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta pre lepšiu konektivitu" spoločne organizovali Komisia pre dobré susedstvo, priateľstvo a spoluprácu zo Šanghajskej organizácie pre spoluprácu a ľudová vláda mesta Lien-jün-kang a spoluorganizovali ho Komisia pre rozvoj a reformu prefektúry Lien-jün-kang, oddelenie propagácie mestského výboru KS Číny v Lien-jün-kangu, úrad zahraničných vecí mestskej ľudovej vlády v Lien-jün-kangu. Podporu poskytuje Inštitút iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta, Univerzita Čching-chua. Mediálnym partnerom podujatia bol internetový spravodaj Global Times Online.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring