OTS: Nová dohoda o partnerstve uzatvorená spoločnosťou Shanghai Electric na...

TASR, 27. júla 2021 16:17

Nová dohoda o partnerstve uzatvorená spoločnosťou Shanghai Electric na veľtrhu WAIC 2021 má za cieľ modernizovať a transformovať priemysel vďaka digitálnemu rozvoju

Šanghaj 27. júla (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Shanghai Electric (ďalej len ("Shanghai Electric" alebo "Spoločnosť) (601727.SS a 02727.HK) nedávno v Šanghaji na Svetovej konferencii o umelej inteligencii 2021 (WAIC 2021) vystúpila bok po boku ďalších svetových spoločností na sympóziu o priemyselnej správe dát, aby s nimi diskutovala o výhodách digitalizácie a efektívnej práce s dátami. Každoročný technologický festival v Šanghaji pozýva technologických guru a odborníkov z odvetvia, aby odhalili svoje poznatky, analýzy a trendy a osvetlili témy, ako je udržanie náskoku pred zmenami, podpora priemyselných odvetví pri integrácii umelej inteligencie alebo pomoc štátom a vládam pri prijímaní informovanejších rozhodnutí v ére definovanej neustále sa vyvíjajúcimi digitálnymi technológiami.

Na konferencii WAIC 2021 uzavrela spoločnosť Shanghai Electric tiež dohodu o strategickom partnerstve so spoločnosťami zapojenými do fondu AI Investment Fund, ktorý bol spustený v roku 2019 v rámci iniciatívy Šanghaja na podporu záväzku mesta vybudovať "prvotriedny inovačný ekosystém pre rozvoj umelej inteligencie". V rámci tejto spolupráce bude spoločnosť Shanghai Electric poskytovať digitálne riešenia, ktoré uľahčia modernizáciu a transformáciu inteligentných tovární, priemyselných parkov a zdravotníckych zariadení v Šanghaji.

Počas panelovej diskusie viceprezidentka spoločnosti Jang Hong, uviedla, že význam digitalizácie spočíva v jej obrovskom potenciáli zvyšovať efektivitu a kvalitu výroby za súčasného znižovania prevádzkových nákladov. Zdôraznila, že digitalizácia je najlepším riešením, ktoré pomôže priemyslu vyriešiť problémy spojené s aktuálnymi výzvami, ako je nutnosť minimalizácie emisií a odpadu, udržanie nízkych jednotkových nákladov a zároveň zabezpečenie vysokej kvality.

"Spoločnosť Shanghai Electric má dlhú históriu v oblasti inovácií energetických technológií a vytvára významnú hodnotu pre celé odvetvie. Dosiahli sme nespočetné technologické prielomov a prešli metamorfózou, aby sme sa stali podnikom svetovej triedy, ktorého ústredným poslaním a víziou je dokonalosť," dodala Jang Hong.

"Svet priemyslu prechádza transformáciou. Ako technologická spoločnosť zameraná na budúcnosť využíva Shanghai Electric priemyselný internet k vytváraniu nových digitálnych riešení, ktoré pomáhajú našim partnerom využívať príležitosti zajtrajška. Vďaka digitálnym dvojčatám, umelej inteligencii a technológiám pre spracovávanie veľkých dát sa Shanghai Electric snaží modernizovať internú priemyselnú výrobu v snahe zdokonaliť riešenia pre partnerov a vydať sa na cestu rozvoja, ktorý predstavuje budúcnosť celého energetického priemyslu," dodala.

V posledných rokoch dosiahla spoločnosť Shanghai Electric v úsilí o digitálnej transformáciu energetického sektora mnohých míľnikov. V júni sa spoločnosť umiestnila na 9. mieste v zozname 100 najlepších čínskych spoločností za rok 2021 podporujúcich digitalizáciu Číny s celkovým skóre 85,42 podľa časopisu Internet Weekly, ktorý vydáva Čínska akadémia vied. Platforma priemyselného internetu SEunicloud spoločnosti Shanghai Electric je teraz široko využívaná aj v oblasti veternej energie, prevádzke plynových turbín a v ďalších energetických odvetviach.

Od spustenia služby SEunicloud v roku 2019 sa platforma zlepšila vďaka niekoľkým aktualizáciám. Koncom roka 2020 predstavila spoločnosť Shanghai Electric službu SEunicloud 2.0, ktorá prináša zásadné vylepšenia v oblasti integrácie umelej inteligencie (AI), správy obchodných dát (BI) a údajov o stave trhu (CI). Verzia 2.0 je vybavená novým modulom pre spracovanie veľkých dát za využitia umelej inteligencie, ktorá dokáže zobraziť hodnotu dát a poskytnúť obchodnú analýzu pre rad priemyselných scenárov, spolu s vylepšeným modulom BI, ktorý umožňuje rýchle spracovanie a inteligentnú analýzu prostredníctvom navigácie v obrovských súboroch dát.

V júni 2021 bola medzi spoločnosťami Shanghai Electric a Siemens Energy uzavretá dohoda, na základe ktorej dvojica začne spoluprácu na vývoji inteligentných energetických riešení s cieľom podporiť rozvoj inteligentnej energetiky v Šanghaji. Centrum, ktoré v rámci spolupráce vznikne, sa nachádza vo štvrti Min-chang a umožní miestnym elektrárňam, malým a stredným podnikom a komunite využívať riešenia, ako sú inteligentné elektrárne, smart inžinierske siete, inteligentná výroba alebo systém riadenia spotreby energie, ktoré majú podporiť digitálnu transformáciu Šanghaja a zároveň znížiť jeho uhlíkovú stopu.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1580970/image_1.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1159638/LOGO_Logo.jpg

KONTAKT: Shen Jin, +86(21)23196217, shenjin@shanghai-electric.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring