OTS: Najzdravšie firmy roka 2019 sú Slovak Telekom, Volkswagen a Aon Central..

TASR, 18. februára 2020 15:58

OTS: Najzdravšie firmy roka 2019 sú Slovak Telekom, Volkswagen a Aon Central and Eastern Europe

Bratislava 18. februára (TASR-OTS) - Spoločnosti, ktoré svojim zamestnancom poskytovali po celý rok zdravotné benefity či rôzne iné výhody boli odmenené. Nadštandardná zdravotná starostlivosť, relaxačné zóny, ergonómia pracovného prostredia, rôzne športové aktivity, voľno na regeneráciu či vyvážená strava. To sú len niektoré z výhod, ktoré moderné firmy poskytujú pre svojich zamestnancov. Union zdravotná poisťovňa vyhlasuje pravidelne už od roku 2010 súťaž Zdravá firma roka. Víťazom jubilejného desiateho ročníka tejto súťaže sa v kategórii nevýrobných firiem stala spoločnosť Slovak Telekom a kategórii výrobných firiem sa víťazom stal Volkswagen Slovakia. Medzi malými firmami do 50 zamestnancov vyhrala tento rok spoločnosť Central and Eastern Europe.

„Je to už neuveriteľných desať rokov čo sme v Union zdravotnej poisťovni prišli s Iniciatívou za zdravšie Slovensko. Našim cieľom a poslaním ako zdravotnej poisťovne bolo pokúsiť sa motivovať firmy, aby sa začali, prípadne sa lepšie starali o zdravie svojich zamestnancov. Dnes po desiatich rokoch od prvého ročníka súťaže Zdravá firma roka môžem s radosťou konštatovať, že sa nám tento cieľ podarilo naplniť a firmy sa o svojich zamestnancov starajú stále lepšie, pretože zamestnanci sú to najcennejšie pre každú úspešnú firmu,“ povedala členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne, Elena Májeková. Ako doplnila, v ďalších ročníkoch súťaže Zdravá firma roka pribudnú mnohé novinky.

Do jubilejného 10. ročníka súťaže Zdravá firma roka 2019 sa zapojilo rekordných až 67 firiem z celého Slovenska. „Som rád, že počet firiem, ktoré sa snažia čo najlepšie starať o zamestnancov stále rastie. Veľmi ma teší, že Union zdravotná poisťovňa už desať rokov úspešne motivuje zamestnávateľov k lepšej starostlivosti o zdravie svojich zamestnancov,“ uviedol Pavol Chovan, riaditeľ Úseku získavania klientov Union zdravotnej poisťovne.

Niekoľko príkladov aktivít vo víťazných spoločnostiach:

V kategórii nevýrobných firiem vyhrala spoločnosť Slovak Telekom, ktorá podporuje zdravý životný štýl svojich zamestnancov napríklad organizovaním dní zdravia, rôznymi prednáškami, vitamínovými balíčkami, športovými aktivitami a podobne. Zamestnanci majú možnosť využívať ergonomické pracovné prostredie a relax miestnosti.

Víťaz v kategórii výrobných firiem, Volkswagen Slovakia preventívnym programom podporuje svojich zamestnancov k zdravšiemu životnému štýlu, organizuje workshopy zdravej výživy a ponúka širokú ponuku športových aktivít.

Medzi malými firmami zvíťazila firma Aon Central and Eastern Europe, ktorá zamestnancom dáva napríklad fľaše na podporu pitného režimu, smart hodinky, či organizuje adrenalínové teambuildingy.

Výsledky súťaže Zdravá firma roka 2019

Nevýrobné firmy

1. Slovak Telekom, a. s.

2. IBM International Services Centre s. r. o.

3. Mondelez European Business Services Centre s. r. o.

Výrobné firmy

1. VOLKSWAGEN SLOVAKIA, a. s.

2. Miba Steeltec s. r. o.

3. I.D.C. Holding, a. s.

Malé firmy

1. Aon Central and Eastern Europe

2. YMS, a. s.

3. KAMI PROFIT, s. r. o.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu