OTS: Najväčšia štatisticky významná štúdia 6 200 lekárov z viacerých krajín z...

TASR, 3. apríla 2020 16:28

Najväčšia štatisticky významná štúdia 6 200 lekárov z viacerých krajín zaoberajúca sa ochorením COVID-19 odhaľuje vzorce liečby a dáva pandémiu do kontextu

Spoločnosť Sermo podáva správy o účinnosti hydroxychlorochínu a náraste v profylaxii. Viac ako 80% očakáva 2. prepuknutie

NEW YORK-- (BUSINESS WIRE)(TASR-OTS) - Rozsiahle zmätenie, protichodné správy, nejednotné testovanie a používanie existujúcich a experimentálnych liekov bez indikácie neviedlo k jednotnému zdroju informácií z frontových línií. Na vytvorenie centralizovanej a dynamickej vedomostnej základne využila spoločnosť Sermo, najväčšia globálna spoločnosť zaoberajúca sa prieskumom zdravotnej starostlivosti a sociálna platforma pre lekárov, svoje schopnosti zverejňovať výsledky štúdie COVID-19 s viac ako 6 200 lekármi v 30 krajinách. Štúdia bola vytvorená za tri dni. Údaje sa týkajú súčasných možností liečby a profylaxie, načasovania vrcholu epidémie, etických rozhodnutí, účinnosti reakcií vlády a mnohých iných oblastí. V priebehu niekoľkých nasledujúcich týždňov sa uskutoční viac študijných vĺn vrátane hlbšieho ponorenia sa do liečby. Ak chcete zobraziť výsledky a krajiny, navštívte sermo.com.

Kľúčové poznatky; Sermo barometer v reálnom čase *:

Liečba a účinnosť

• Tri najbežnejšie predpísané liečby na COVID-19 sú 56 % analgetiká, 41 % azitromycín a 33% hydroxychlorochin.

• Hydroxychlorochín na liečbu COVID-19 využívajú na 72 % v Španielsku, 49 % v Taliansku, 41 % v Brazílii, 39 % v Mexiku, 28 % vo Francúzsku, 23 % v USA, 17 % v Nemecku, 16% v Kanade, 13 % v Spojenom kráľovstve a 7 % v Japonsku.

• Hydroxychlorochín bol celkovo vybraný ako najúčinnejšia terapia medzi liekmi na COVID-19 zo zoznamu 15 možností (37 % liečiteľov COVID-19)

o 75 % v Španielsku, 53 % v Taliansku, 44 % v Číne, 43 % v Brazílii, 29 % vo Francúzsku, 23 % v USA a 13 % v Spojenom kráľovstve

• Dva najbežnejšie liečebné režimy pre hydroxychlorochín boli:

o (38 %) 400 mg dvakrát denne v prvý deň; 400 mg denne počas piatich dní

o (26 %) 400 mg dvakrát denne v prvý deň; 200 mg dvakrát denne počas štyroch dní

• Mimo USA sa hydroxychlorochín používal rovnako pre diagnostikovaných pacientov s miernymi až ťažkými príznakmi, zatiaľ čo v USA sa najčastejšie používal pre vysoko rizikových diagnostikovaných pacientov.

• Celkovo 19 % lekárov predpísalo alebo videlo profylaktické použitie hydroxychlorochínu u vysokorizikových pacientov a 8 % u nízkorizikových pacientov

Druhá vlna prepuknutia nákazy

• Druhé globálne prepuknutie očakáva 83 % svetových lekárov, 90 % amerických lekárov, ale iba 50 % čínskych lekárov.

Priemerný čas testovania

• V priemere testy v USA trvajú 4 až 5 dní a v 10 % prípadov je čakanie dlhšie ako 7 dní

• 14 % amerických lekárov a viac ako 50 % lekárov v celej Európe a Japonsku uvádza výsledky testov do 24 hodín; v Číne 73 % lekárov dostane testy späť do 24 hodín, zatiaľ čo 8 % lekárov dostane testy späť do hodiny

Uprednostnenie liečby v prípade nedostatku ventilátorov

• Vo všetkých krajinách s výnimkou Číny boli hlavnými kritériami pri rozhodovaní o tom, kto by mal dostať ventilátor najskôr, pacienti s najvyššou pravdepodobnosťou zotavenia (47 %), potom tí najviac chorí pacienti s najvyšším rizikom úmrtia (21 %), potom záchranári z prvej línie (15 %)

o V Číne boli priority obártené, pretože ventilátory dostali prednostne najviac chorí s najvyšším rizikom úmrtnosti

• Záchranári z prvej línie boli najdôležitejší v USA

• Francúzko, Japonsko a Taliansko uprednostňovali podľa veku

• Brazília a Rusko uprednostňovali pacientov s vyšším rizikom

Načasovanie vrcholu a obmedzenia

• V USA 63 % lekárov odporúča obmedzenia zrušiť o šesť alebo viac týždňov a 66 % si myslí, že vrchol je vzdialený minimálne 3 až 4 týždne.

Úplnú metodiku nájdete tu.

„Toto je poklad v podobe globálnych poznatkov pre tvorcov politiky. Lekári by mali mať viac informácií o tom, ako sa vysporiadať s touto pandémiou, a mali by byť schopní rýchlo zdieľať informácie medzi sebou a so svetom,“ povedal Peter Kirk, generálny riaditeľ spoločnosti Sermo. „Kvôli cenzúre médií a lekárskej obce v niektorých krajinách, spolu so skreslenými a zle navrhnutými štúdiami sa riešenia pandémie oneskorujú. Pozývame lekárov z celého sveta, aby prispeli k informovaniu tvorcov politík, ich kolegov a verejnosti. “

** Výsledky poskytujú lekárske pozorovania, ale nenahrádzajú oficiálne lekárske smernice.

Metodológia

Výsledky sa vykazujú za jednotlivé krajiny s minimálnou veľkosťou vzorky 250. Takáto veľkosť vzorky poskytuje bodové odhady s presnosťou +/- 6 % pri úrovni spoľahlivosti 94 %. Do štúdie bolo zahrnutých tridsať krajín: USA, Kanada, Argentína, Brazília, Mexiko, Nemecko, Taliansko, Spojené kráľovstvo, Francúzsko, Španielsko, Belgicko, Holandsko, Švédsko, Turecko, Poľsko, Rusko, Fínsko, Írsko, Švajčiarsko, Rakúsko, Dánsko, Nórsko, Grécko, Taiwan, Japonsko, Južná Kórea, Austrália, Čína, India a Hongkong. Respondentom nebola poskytnutá žiadna odmena. Úplná metodika.

O spoločnosti Sermo

Sermo je najväčšou spoločnosťou zaoberajúcou sa zberom údajov o zdravotníctve a sociálnou platformou pre lekárov a dosahuje HCP 1,3 MM vo viac ako 150 krajinách. Táto platforma umožňuje lekárom anonymne hovoriť o skutočnej medicíne, preverovať možnosti liečby prostredníctvom našej vlastnej platformy Drug Ratings, kolektívne riešiť prípady pacientov a zúčastňovať sa na prieskume lekárskeho trhu. Viac informácií nájdete na sermo.com.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200402005460/en/

Kontakty

Media:

Niki Franklin

Racepoint Global on behalf of Sermo

+1 617 624 3264

Sermo@racepointglobal.com

Zdroj: Sermo

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring