OTS: Nadácia Vantage podporuje vzdelávacie aktivity ...

TASR, 25. apríla 2024 10:16

OTS: Nadácia Vantage podporuje vzdelávacie aktivity regionálnej kancelárie UNESCO pre južnú Áziu v Dillí v Indii

Singapur 25. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Globálny imperatív zlepšiť prístup k vzdelaniu a jeho kvalitu je naďalej prvoradý. Nezávislá charitatívna organizácia Vantage Foundation v tejto súvislosti konštatuje, že India dosiahla vo svojom vzdelávacom systéme významné pokroky, pričom silné ukazovatele poukazujú na výrazné úsilie krajiny zlepšiť výsledky vzdelávania.

Nadácia Vantage uznáva kľúčovú úlohu, ktorú zohráva Organizácia Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) pri uľahčovaní prechodu Indie k digitálnej spoločnosti. Hlboké poznatky UNESCO, prezentované v Správe o stave vzdelávania (SOER), ktorú vydala kancelária UNESCO v Dillí, sú dôkazom jej odhodlania presadzovať pozitívne reformy v oblasti vzdelávania.

„UNESCO v Naí Dillí vydáva našu hlavnú správu o otázkach týkajúcich sa oblasti vzdelávania v Indii, ako je umelá inteligencia vo vzdelávaní, technické a odborné vzdelávanie, klimatické vzdelávanie atď.," vysvetľuje Joyce Poan, programová špecialistka a vedúca sektora pre vzdelávanie, UNESCO, Naí Dillí. „So spoločnosťou Vantage sme spolupracovali na téme umelej inteligencie a vzdelávania. Tieto správy sú užitočné pre tvorcov politík, pretože poskytujú aktuálne informácie a desať konkrétnych odporúčaní špecifických pre Indiu."

„SOER bol výsledkom dôkladného výskumu odborníkov a bol navrhnutý na praktické použitie. Preto môžeme byť dnes svedkami jeho hmatateľných účinkov v Indii," hovorí Steven Xie, výkonný riaditeľ nadácie Vantage. „A čo je ešte dôležitejšie, jej univerzálne poznatky majú potenciál prekročiť hranice a ponúknuť ďalekosiahle výhody, ktoré presahujú hranice Indie."

Joyce tiež vyzdvihuje široké spektrum prípadov použitia správ. „Naše správy slúžia ako dôležitá zbierka osvedčených postupov, ktorá presahuje rámec jednoduchého informovania tvorcov politík. Predstavujú tiež dôležitú zásobáreň poznatkov o zvolenej téme, ktorá je zameraná na vzdelávanie učiteľov, študentov a verejnosti," vysvetľuje.

Na otázku o budúcich aktualizáciách svojej znalostnej databázy Joyce vysvetľuje: „Tento rok sa UNESCO v Naí Dillí bude prioritne venovať kultúrnemu a umeleckému vzdelávaniu v Indii. Naša pripravovaná správa sa zameria na osvedčené postupy z rôznych indických štátov a stratégie na zlepšenie kultúrneho a umeleckého vzdelávania v celej krajine."

Nadácia Vantage a organizácia UNESCO v Naí Dillí sú prostredníctvom svojej spolupráce príkladom spoločného odhodlania podporovať dokonalosť vo vzdelávaní a spoločenský pokrok. Tieto iniciatívy sú vytvorené tak, aby inšpirovali ďalšiu generáciu k väčším úspechom v Indii aj v celosvetovom meradle.

O nadácii Vantage Foundation

Vantage Foundation je nezávislá charitatívna organizácia založená v roku 2023 v technologickom centre McLaren v Spojenom kráľovstve s podporou Agentúry OSN pre utečencov (UNHCR) a tímu NEOM McLaren Extreme E. Viac informácií nájdete na www.vantage.foundation

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2394789/Vantage_Foundation.jpg

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2299654/Vantage_Foundation_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring