OTS: METRO AG využíva v Českej republike a na Slovensku IQ platformu od...

TASR, 19. februára 2019 16:01

OTS: METRO AG využíva v Českej republike a na Slovensku IQ platformu od spoločnosti Zilliant

Praktické informácie pre kvalitnejšie rozhodnutia v rámci spolupráce podnikov v potravinárskom odvetví

Austin, Texas 19. februára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Zilliant, spoločnosť s viacerými vlastníkmi poskytujúca softvér ako službu, ktorá pomáha v rámci spolupráce medzi podnikmi premeniť dáta na praktické informácie a zabezpečiť rast zisku, dnes oznámila, že METRO, popredný medzinárodný odborník v oblasti veľkoobchodu a maloobchodu potravín, rozširuje IQ platformu Zilliant na kľúčové európske trhy.

METRO pôvodne začalo rozvíjať platformu Sales IQ vo svojej českej pobočke (MAKRO) s cieľom spropagovať ponuku u svojich existujúcich zákazníkov v potravinárskom odvetví. Každý obchodný zástupca má značné zákaznícke a produktové portfólio, ktoré necháva len veľmi málo času na strategické plánovanie a už vôbec nie možné plánovať, ktoré nové položky ponúknuť svojim rôznorodým zákazníkom v rámci podpory preniknutia firmy MAKRO na trh s potravinami.

„Platformu Sales IQ od spoločnosti Zilliant sme v Českej republike začali uvádzať do praxe postupne," uviedol Marek Haller, riaditeľ správy ziskov spoločnosti MAKRO Česká republika & METRO Slovensko. „Keď sme zistili, aké skvelé výsledky dosahujeme už pri prvom nasadení, rozhodli sme sa pre plné využitie v Čechách aj na Slovensku."

Odkedy využívame platformu Sales IQ, naši obchodní zástupcovia METRO Česká republika a METRO Slovensko majú jednoduchý, intuitívny sprievodný nástroj krížového predaja, ktorý im neustále zobrazuje produkty, ktoré by mali byť predmetom krížového predaja. Okrem toho je platforma Sales IQ schopná aj sledovať správanie zákazníkov, čo obchodných zástupcom umožňuje okamžite konať pri poklese objemu predaja z nejakých nezvyčajných dôvodov, a tak pomôcť divízii znížiť podiel vypovedaných zmlúv. Divízia tiež využíva analytické dáta z platformy Sales IQ na sledovanie nových kľúčových ukazovateľov výkonnosti.

„Sme veľmi radi, že môžeme ďalej rozširovať vzťahy so spoločnosťou METRO aj smerom do Českej republiky a na Slovensko po úspešnom uvedení platformy Price IQ od firmy Zilliant v Turecku," uviedol prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Zilliant Greg Peters. „Vážime si tiež, že môžeme byť partnermi pobočiek firmy METRO v Českej republike, na Slovensku a v Turecku a poskytnúť im praktické informácie na báze umelej inteligencie, ktoré budú viesť k inteligentnejším komerčným rozhodnutiam v celej krajine."

Viac informácií o tom, ako spoločnosť Zilliant podporuje distribútorov v potravinárskom priemysle nájdete na: https://www.zilliant.com/solutions/food-service-distribution/

O spoločnosti METRO

METRO je popredná medzinárodná veľkoobchodná spoločnosť s potravinami a nepotravinárskym sortimentom, ktorá sa špecializuje na uspokojovanie potrieb hotelov, reštaurácií a stravovacích zariadení (HoReCa), ako aj nezávislých obchodníkov. Po celom svete má spoločnosť METRO približne 24 miliónov zákazníkov, ktorí si môžu vybrať, či budú nakupovať v jednej z veľkoobchodných predajní, objednávať on-line a vyzdvihnú si svoje nákupy v obchode alebo si ich nechajú doručiť. METRO navyše podporuje aj konkurencieschopnosť podnikateľov a vlastných podnikov digitálnymi riešeniami a tým prispieva ku kultúrnej rozmanitosti v maloobchode a v oblasti cestovného ruchu. Udržateľnosť je kľúčovým pilierom aktivít spoločnosti METRO, ktorá vedie v indexe udržateľnosti Dow Jones už štyri roky. Spoločnosť pôsobí v 35 krajinách a zamestnáva viac ako 150.000 ľudí na celom svete. Vo finančnom roku 2017/18 dosiahla spoločnosť METRO tržby vo výške 36,5 miliardy eur. V septembri 2018 spoločnosť METRO AG iniciovala proces predaja potravinového maloobchodného reťazca Real s jeho 34 000 zamestnancami. Viac informácií nájdete na stránke: www.metroag.de.

O spoločnosti Zilliant

Spoločnosť Zilliant pomáha v rámci spolupráce podnikov premeniť údaje na praktické informácie  urýchľujúce rast zisku. Platforma Zilliant IQ™ využíva umelú inteligenciu na poskytovanie praktických informácií o predaji a cenách v reálnom čase pre tradičné a digitálne kanály s cieľom maximalizovať okamžitú hodnotu každej transakcie a celoživotnú hodnotu každého zákazníka. Viac informácií nájdete na: www.zilliant.com alebo sledujte Zilliant cez Twitter a LinkedIn.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/322835/Zilliant.jpg

Kontakt: emma.vas@zilliant.com 

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring