OTS: Mesto Šárdža získalo od UNICEF-u titul ´mesta priateľského pre deti´...

TASR, 28. novembra 2018 10:40

Mesto Šárdža získalo od UNICEFu titul "mesta priateľského pre deti", na počesť čoho usporiadalo obrovský karneval • Deti zo Šárdže hovoria svetu: "Každé dieťa má právo žiť na bezpečnom mieste tak, ako my" • Zúčastnilo sa viac ako 500 školopovinných detí

ŠÁRDŽA, Spojené arabské emiráty, 26. novembra -- (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) -- Deti a mládež v emiráte 26. november v Spojených arabských emirátoch poslali svetu správu hovoriac: „každé dieťa má právo sa hrať, byť šťastné, učiť sa, byť kreatívne, každé dieťa má právo žiť na bezpečnom mieste tak, ako my. Deti zo Šárdže vyzývajú celý svet na to, aby sa každé mesto stalo mestom priateľským pre deti."

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Celý obsah pozri tu: https://www.businesswire.com/news/home/20181126005607/en/

Výzva prišla počas prvého Šárdžaského karnevalu priateľského pre deti a mládež, ktorý prebiehal súbežne so Svetovým dňom detí, kde sa oslavovalo ocenenie mesta Šárdža, ktoré nedávno získalo od UNICEFu pomenovanie mesta priateľského pre deti.

Karneval pozoroval, ako ulice Šárdže ožívali za zvuku hudby, keď sa pouliční účinkujúci a viac ako 500 rodín, detí a predstaviteľov vládnych organizácií zúčastnilo slávnostného 1-kilometrového sprievodu po ulici Al Buhaira Corniche v srdci tohto emirátu.

Slávnostný sprievod viedla vojenská hudobná skupina zo Spojených arabských emirátov, ktorá strhla dav svojím výkonom na gajdách. Ďalším na programe boli tzv. sny o lietaní so svojimi nafukovačkami v nadživotnej veľkosti, vrátane obrovského vtáka a domčekov v štýle kreslených seriálov, ktoré vyleteli prudko vysoko na oblohu. Bublinová dodávka s farebnými účinkujúcimi oblečenými do bublín premenili mesto na obrovskú bublinovú párty, kým čarovná záhrada bola - celkom doslovne - divoká, s účinkujúcimi, ktorí stáli nehybne ako stĺpy v oblečení farebných kvetov a rastlín.

Karneval sa uskutočnil pod záštitou jeho výsosti šejka doktora Sultana bin Muhammad Al Qasimi, člena Najvyššej rady Spojených arabských emirátov, vládcu Sharjahu, a bol organizovaný Sharjah Baby Friendly Office (SBFO).

Karneval vyvrcholil veľkolepým ohňostrojom; perfektný koniec nádhernej oslavy na počesť budúcich nádejných hviezd mesta.

- Záver -

O Sharjah Baby Friendly Office

SBFO má za cieľ chrániť a zlepšovať postavenie a blahobyt detí všetkých vekových kategórií v Šárdži tým, že vytvorí stratégie a plány a implementuje ich do spolupráce s relevantnými inštitúciami a štátnymi orgánmi. Kancelária sa aktuálne zaoberá implementáciou Šárdžaského projektu priateľského pre bábätká (zameriava sa na deti vo veku 0-2 rokov), a Šárdžaského projektu miest priateľských pre deti (zameriava sa na deti vo veku 0-18 rokov).

Pozri zdroj na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181126005607/en/

Kontakty

National Network Communications (NNC) - agentúra pre verejné vzťahy Fadia Daouk, +971 52 617 2111

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring