OTS: Medzinárodný rozhodcovský tribunál rozhodol, že má právomoc v spore...

TASR, 15. júla 2019 10:42

OTS: Medzinárodný rozhodcovský tribunál rozhodol, že má právomoc v spore firmy Agility s Irakom

Kuvajt, 15. júla (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť Agility Public Warehousing Company KSCP oznámila, že medzinárodný rozhodcovský tribunál zriadený pod záštitou Medzinárodného centra pre riešenie investičných sporov (ICSID) Svetovej banky rozhodol, že má právomoc nad pohľadávkami, ktoré vznikli od kedy nadobudla účinnosť bilaterálna zmluva BIT Kuvajt-Irak. Sme radi, že teraz budeme mať tieto pohľadávky vymerané na základe skutkových okolností.

Zástupcovia spoločnosti Agility tvrdia, že iracká vláda odmietla jej a jej dcérskym spoločnostiam poskytnúť možnosť spochybniť nesprávne rozhodnutie Komisie pre komunikácie a médiá (CMC) zrušiť svoju investíciu do spoločnosti Korek Telecom a že vláda potom nezákonne vykonala rozhodnutie CMC nariadením prevodu akcií spoločnosti Agility a jej spoluinvestorov späť pôvodným irackým akcionárom v marci 2019 bez vrátenia pôvodnej investície spoločnosti Agility.

„Sme spokojní s rozhodnutím tribunálu ICSID," povedal Tarek Sultan, viceprezident a generálny riaditeľ spoločnosti. „Rozhodnutie nám poskytuje ochranu, na ktorú má Agility nárok, a postup Iraku sa teraz bude skúmať podľa medzinárodného práva."

Vo februári 2017 podala Agility Group žiadosť o arbitráž proti Iraku podľa Dohovoru o urovnaní investičných sporov medzi štátmi a štátnymi príslušníkmi iných štátov a Dohody medzi vládami Kuvajtu a Iraku o vzájomnej podpore a ochrane investícií.

V priebehu svojej existencie spoločnosť Agility investovala viac ako 380 miliónov USD a značné odborné a technické znalosti, aby zo spoločnosti Korek Telecom vytvorila úspešný podnik.

O spoločnosti Agility

Agility je globálna logistická spoločnosť s ročným obratom 5,1 miliardy dolárov a viac ako 26 000 zamestnancami vo viac ako 100 krajinách. Je jedným z popredných svetových sprostredkovateľov špedície a zmluvnej logistiky a lídrom a investorom v oblasti technológií na zvýšenie efektívnosti dodávateľského reťazca. Agility je priekopníkom na rozvíjajúcich sa trhoch a jedným z najväčších súkromných vlastníkov a developerov skladov a priemyselných parkov na Blízkom východe, v Afrike a Ázii. Dcérske spoločnosti Agility ponúkajú logistiku pohonných hmôt, letiskové služby, správu komerčných nehnuteľností a budov, colnú digitalizáciu a služby vzdialenej infraštruktúry.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/946505/Agility_Public_Warehousing_Company_Logo.jpg

KONTAKT:

Graham Miller

Sphere Consulting (for Agility)

graham@sphereconsulting.com

tel: +1 (202) 862 5522

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring