OTS: Mary Kay Inc. spolupracuje s európskymi partnermi na podpore projektov ...

TASR, 20. mája 2022 14:45

OTS: Mary Kay Inc. spolupracuje s európskymi partnermi na podpore projektov obnovy pôvodných ustríc

Dallas 20. mája (TASR-OTS) - (BUSINESS WIRE) - Útesy s ustricami prinášajú ľuďom a životnému prostrediu prospech prostredníctvom mnohých ekosystémových procesov. Jediná ustrica dokáže denne prefiltrovať až 240 litrov vody, čo vedie k zvýšeniu kvality a čistoty vody a podporuje jedinečné a veľmi rozmanité spoločenstvo rýb a bezstavovcov morských druhov. Ustricové útesy sú zároveň najohrozenejším morským biotopom na svete, ktorého úbytok sa celosvetovo odhaduje na 85 %.

Táto tlačová správa obsahuje multimédiá. Pre zobrazenie plnej verzie: https://www.businesswire.com/news/home/20220519005168/en/

Pri príležitosti Svetového dňa ohrozených druhov a Medzinárodného dňa biodiverzity oznámila spoločnosť Mary Kay Inc., celosvetový líder v oblasti trvalo udržateľného rozvoja, spoluprácu s organizáciou The Nature Conservancy (TNC) a európskymi partnermi na podpore projektov obnovy pôvodných ustríc vo Veľkej Británii a kontinentálnej Európe.

TNC pomohla založiť Alianciu pre obnovu pôvodných ustríc (NORA), európsku sieť zloženú z vládnych agentúr, vedcov, mimovládnych organizácií, pestovateľov ustríc a súkromných podnikov. Tieto tímy spolupracujú na obnove pôvodných európskych biotopov ustríc ploských, aby opäť podporovali biodiverzitu, ktorá je na nich závislá, a pomáhala zlepšovať kvalitu vody.

„Ustricové útesy sú jednou z najlepších investícií, ktoré môžeme do ochrany prírodných systémov vložiť," povedala Dr. Elizabeth McLeodová, ktorá vedie program TNC Global Reef Program zameraný na ochranu útesov. „Zdravé populácie ustríc zaisťujú čistejšiu vodu a pomáhajú chrániť pobrežné oblasti a ľudí, ktorí v nich žijú, pred dopadmi klimatických zmien. Vďaka podpore sponzorov, ako je Mary Kay, môže TNC tieto dôležité systémy dlhodobo obnovovať a chrániť."

Partnerstvo spoločnosti Mary Kay s TNC a sieťou NORA podporí projekty na ochranu biodiverzity a morských zdrojov v celej Európe. Medzi príklady patria:

- LOKALITY PRE OBNOVU ÚSTRIC VO VEĽKEJ BRITÁNII Morská ochranná zóna (MCZ) v ústiach riek Blackwater, Crouch, Roach a Colne: táto chránená morská oblasť s rozlohou 284 km2 bola vyhlásená v roku 2013 pre pôvodné ustrice aj pôvodné ustricové porasty. Podľa rozlohy sa jedná o najväčší projekt obnovy v Európe. Solent (vodná úžina, ktorá oddeľuje ostrov Wight od pevninskej časti Spojeného kráľovstva): jeho populácie ustríc sú využívané už od rímskych čias. V rokoch 1972-2006 išlo o najväčší sebestačný lov ustríc v Európe. Nadmerný rybolov, choroby a predácie však spôsobili jeho kolaps a nakoniec uzavretie v roku 2013, pričom od tej doby majú rybári prístup len vo veľmi obmedzenej miere a príležitostne.

- OBNOVA ÚSTRIC V KONTINENTÁLNEJ EURÓPE Nemecké Severné more: Táto oblasť je typická pre väčšinu Európy, kde bola pôvodná ustrica európska historicky rozšírená, ale od polovice 20. storočia je klasifikovaná ako funkčne vyhynutá. Jednotlivé živé exempláre sa vyskytujú len zriedka a tento druh je na Červenom zozname ohrozených druhov IUCN. Tento projekt vyvíja a testuje metódy na dlhodobú obnovu populácií ustríc v tejto oblasti.

„Spoločnosť Mary Kay je hrdá na to, že môže podporiť činnosť organizácie The Nature Conservancy, ktorá pomáha znovu vysadiť pôvodné ustrice európske a obnoviť tak kritickú morskú biodiverzitu," uviedla Deborah Gibbinsová, prevádzková riaditeľka spoločnosti Mary Kay. „Rozsiahle skúsenosti organizácie The Nature Conservancy s obnovou ustricových útesov na štyroch kontinentoch nám dávajú dôveru v jej úsilie o revitalizáciu týchto vzácnych a kriticky ohrozených biotopov v európskych morských vodách. V spoločnosti Mary Kay sa zameriavame na to, aby sme zanechali planétu lepšiu, než sme ju našli. To zahŕňa aj ochranu veľkých a malých tvorov."

Ak sa chcete dozvedieť viac o záväzku spoločnosti Mary Kay k udržateľnosti, navštívte stránku marykayglobal.com/sustainability a stiahnite si globálnu stratégiu udržateľnosti spoločnosti Mary Kay s názvom Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow.

O organizácii The Nature Conservancy

The Nature Conservancy je celosvetová organizácia na ochranu prírody, ktorej cieľom je chrániť pôdu a vody, na ktorých závisí všetok život. Vychádzame z vedeckých poznatkov a vytvárame inovatívne riešenie najťažších problémov nášho sveta priamo v teréne, aby príroda a ľudia mohli spoločne prekvitať. Zaoberáme sa zmenou klímy, chránime pôdu, vody a oceány v nebývalom meradle, zaisťujeme potraviny a vodu udržateľným spôsobom a pomáhame k udržateľnejšiemu rozvoju miest. Pôsobíme v 79 krajinách a teritóriách a využívame prístup založený na spolupráci, ktorý zapája miestne komunity, vlády, súkromný sektor a ďalších partnerov. Ak sa chcete dozvedieť viac, navštívte www.nature.org alebo nás sledujte na Twitteri na adrese @nature_press.

O spoločnosti Mary Kay

Mary Kay Ashová, jedna z prvých žien, ktoré prekonali sklenený strop, založila v roku 1963 svoju vysnívanú kozmetickú spoločnosť s jediným cieľom: obohatiť život žien. Tento sen sa rozrástol v multi miliardovú spoločnosť s miliónmi nezávislých predajcov v takmer 40 krajinách. Ako spoločnosť zameraná na rozvoj podnikania sa Mary Kay zaviazala posilňovať ženy na ich ceste prostredníctvom vzdelávania, mentoringu, propagácie, vytvárania sietí a inovácií. Spoločnosť Mary Kay sa venuje investíciám do vedy stojacej za krásou a výrobe špičkovej starostlivosti o pleť, farebnej kozmetiky, doplnkov stravy a vôní. Mary Kay verí v obohacovanie dnešných životov pre udržateľný zajtrajšok, spolupracuje s organizáciami z celého sveta, ktoré sa zameriavajú na propagáciu kvalitného podnikania, podporu výskumu rakoviny, presadzovanie rovnosti žien a mužov, ochranu tých, ktorí prežili domáce násilie, skrášľovanie našich komunít a povzbudzovanie detí , aby išli za svojimi snami. Viac informácií nájdete na marykayglobal.com, alebo nás sledujte na sociálnych sieťach Facebook, Instagram, LinkedIn, alebo Twitter.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220519005168/en/

Kontakty

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 or media@mkcorp.com

Zdroj: Mary Kay Inc.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring