OTS: Mary Kay demonštruje svoje popredné celosvetové postavenie v oblasti ved...

TASR, 11. júna 2019 14:54

10. júna, 2019 06:00 koordinovaného svetového času

Mary Kay demonštruje svoje popredné celosvetové postavenie v oblasti vedy na popredných európskych vedeckých konferenciách tým, že zvyšuje povedomie vplyvu znečistenia vzduchu na pleť

DALLAS--(BUSINESS WIRE)(TASR-OTS) - Spoločnosť Mary Kay Inc., celosvetová kozmetická spoločnosť a popredný predstaviteľ v oblasti inovácií starostlivosti o pleť, pokračuje vo svojej prebiehajúcej podpore kozmetických a vedeckých komunít participovaním v dvoch hlavných tohtomesačných celosvetových konferenciách v Európe: 24. ročník celosvetového dermatologického kongresu (ďalej ako: CDK), konajúci sa 10. - 15. júna v Miláne, v Taliansku a 5. ročník sumitu budúceho zloženia kozmetických prípravkov, konajúceho sa 19. - 20. júna, v Düsseldorfe, v Nemecku.

Celosvetový kongres dermatológie, ktorý sa koná každé štyri roky, je najväčšou udalosťou vo svete dermatológie. Téma CDK 2019, “Nová éra celosvetovej dermatológie,” bola perfektnou príležitosťou pre spoločnosť Mary Kay, aby mohla prezentovať zistenia svojej aplikovanej vedy a mohla pokračovať vo vedeckej konverzácii na tému znečistenia ovzdušia a zničenia pleti. 12. júna bude spoločnosť Mary Kay organizovať sympózium na udalosti s názvom “Environmentálne príčiny stresu a pleť: nad rámec UV.”

Sympózium sa bude zaoberať vplyvom externých environmentálnych agresorov na zdravie pleti, so zameraním sa na Európu a na to, ako antioxidanty môžu pomôcť zredukovať poškodenia pleti zo znečistenia. Sympózium bude moderovať Michelle Hines, Ph.D., riaditeľka, oddelenie globálneho celosvetového výskumu a technológie v spoločnosti Mary Kay, v spolupráci s dvomi renovovanými európskymi odborníkmi v oblasti zdravia pleti:

• Jean Krutmann, M.D., profesor & riaditeľ v Liebnizovom výskumnom inštitúte pre environmentálnu medicínu - Düsseldorf, Nemecko.

• Stefanie Williams, M.D., dermatologička a lekárska riaditeľka v EUDELO - Londýn, UK.

Rozsah dopadov znečistenia vzduchu na pleť a celkové zdravie bolo nedávno odprezentované v novom komplexnom globálnom prieskume Fóra environmentálneho výboru medzinárodného respiračného združenia, ktorý uviedol, že znečistenie vzduchu môže potenciálne ovplyvniť každý orgán v ľudskom tele.* Prieskum sa týka predovšetkým európskeho regiónu, nakoľko veľa európskych miest prekračuje hranice znečistenia vzduchu, ktoré stanovila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) alebo Európska environmentálna agentúra (EEA).

V skutočnosti, viac ako 40 menších a väčších miest v UK sami prekročili hranice znečistenia vzduchu stanovené WHO** a EEA pomenovala 15 miest, ktoré sú najviac ohrozené čiastočkami prachu, znečistením oxidom dusičitým a oxidom siričitým *** v Nemecku. Prekračujúca miera znečistenia má nepriaznivý vplyv na celkové zdravie a taktiež je škodlivá zdraviu našej pleti, jej povrchu a vzhľadu.

Priekopník environmentálnej medicíny, profesor Krutmann, vytrvalo pracuje v oblasti ochrany pleti. “Odkedy som zistil v roku 2010, že znečistenie vzduchu spôsobuje starnutie pleti a pigmentáciu pleti, môj inštitút veľa skúmal, aby toto pozorovanie overil a objasnil hlavný mechanizmus. Z týchto štúdií je teraz jasné, že dlhodobé vystavovanie sa suspendovaným časticiam spojených s dopravou (PM) je nielen nebezpečné pre naše pľúca a kardiovaskulárny systém, ale zdravie pleti je rovnako ohrozené,” povedal Jean Krutmann, M.D.

Stefanie Williams, M.D., ďalej vysvetlila: “Možno nie sme klinicky schopní oddeliť príčinu poškodenia pleti pri vystavení sa UV od tej spôsobenej znečistením vzduchu; ale, vzhľadom na hlavné pokroky v oblasti výskumu pleti a znečistenia vzduchu, očakávam, že nepriaznivé účinky znečistenia na zdravie pleti budú mať v budúcnosti v husto zaľudnených mestách naďalej rastúcu tendenciu," vysvetlila Dr. Williams.

Počas prezentácie spoločnosti Mary Kay na 5. ročníku sumitu budúceho zloženia kozmetických prípravkov, Michelle Hines, Ph. D. odprezentuje posledné výskumy spoločnosti Mary Kay týkajúce sa antioxidačného komplexu, ktorý pomáha oddialiť prepuknutie predčasných znakov starnutia pleti spojeného so škodlivými účinkami častíc výfukových plynov (DEP). Prelomová technológia, s ktorou prichádzajú rady starostlivosti o pleť spoločností Mary Kay® TimeWise® Miracle Set 3D™, poskytuje účinný režim boja proti voľným radikálom s exkluzívnym, patentovaným, trojdimenzionálnym prístupom k starnutiu pleti.

“Odborníci potvrdili výrazne negatívny dopad znečistenia ovzdušia na pleť a tento dopad bude naďalej narastať, nakoľko environmentálne príčiny stresu ako je DEP a miera znečistenia bude vzrastať, hlavne v husto zaľudnených mestských oblastiach,” dodal Dr. Hines. “Spoločnosť Mary Kay objavila cieľové technológie, ktoré pomáhajú oddialiť prepuknutie predčasných znakov starnutia pleti dôsledkom príčin stresu v našom prostredí a životnom štýle, ktorým nie je možné sa vyhnúť. Súčasne spoločnosť Mary Kay podporuje vedecké diskusie s renomovanými odborníkmi po celom svete, aby posilnili povedomie negatívnych vplyvov znečistenia ovzdušia na pleť.”

Účasť spoločnosti Mary Kay na 24. ročníku celosvetového dermatologického kongresu a na 5. ročníku sumitu budúceho zloženia kozmetických prípravkov, ako jedného z popredných svetových inovátorov v oblasti kozmetiky a starostlivosti o pleť, predstavuje najnovšie pokračovanie v sérii globálnych partnerstiev s vedeckými a akademickými medzinárodnými komunitami.

Ako ďalší dôkaz svojho dlhotrvajúceho záväzku financovať a prispievať do výskumu v oblasti zdravia pleti spoločnosť Mary Kay taktiež odprezentovala výskum na tému pleti a znečisťovania ovzdušia v Severnej Amerike na stretnutí Medzinárodnej investigatívnej dermatológie, ktorá sa konala v máji 2018, v Orlande, na Floride, a v Latinskej Amerike na každoročnom stretnutí Dermatologos Latinoamericanos, ktoré sa konalo v máji 2019, v Buenos Aires, v Argentíne.

Každý rok spoločnosť Mary Kay investuje milióny amerických dolárov do výskumu a vývoja a vykoná stovky vedeckých testov produktov a ich zloženia, aby zabezpečili najvyšší štandard bezpečnosti, kvality a výkonu. Mary Kay je držiteľom viac ako 1 500 patentov na produkty, technológie a dizajny svojich balení vo svojom globálnom portfóliu.

*Prieskum Fóra environmentálneho výboru medzinárodného respiračného združenia, časť 1: Nepriaznivé účinky znečistenia vzduchu (február 2019)

** WHO Globálna databáza kvality okolitého vzduchu (aktualizované 2018)

***Správa od Bundesministerium für Umwelt, Naturschutz, Bau und Reaktorsicherheit, Berlin, Nemecko. 2015 (Preklad: Ministerstvo federácie životného prostredia, ochrany prírody a nukleárnej bezpečnosti).

O spoločnosti Mary Kay

Mary Kay Ash, ktorá sa dokázala ako žena presadiť vo svojom obore, založila svoju kozmetickú spoločnosť pred viac ako 55 rokmi s tromi cieľmi: ponúkať uspokojivé možnosti pre ženy, vyrábať neodolateľné produkty a robiť svet lepším miestom. Tento sen rozkvitol do multimiliardovej spoločnosti s miliónmi nezávislých predajcov v takmer 40 krajinách. Mary Kay je oddaná vedeckému výskumu v oblasti kozmetiky a výrobe najpokrokovejších produktov starostlivosti o pleť, dekoratívnej kozmetiky a výživových doplnkov. Prostredníctvom nadácie Mary Kay FoundationSM, spoločnosť darovala viac ako 78 miliónov amerických dolárov na výskum rakoviny a na úkryty pred domácim násilím. Pôvodná vízia Mary Kay Ash naďalej žiari - nosí každý deň iný rúž. Viac sa dozvieš na www.marykay.com

O CDK

Celosvetový dermatologický kongres je najväčším dermatologickým kongresom na svete. Koná sa každé štyri roky na rôznych kontinentoch. 24. ročník sa konal v Miláne a organizovala ho Talianska spoločnosť pre dermatológiu (skratka: SIDeMaST) od 10. do 15. júna, 2019, pod záštitou Medzinárodnej ligy dermatologických spoločností. Je to už viac ako 40 rokov, odkedy Miláno organizovalo kongres. Stretnutie sa zameriava na hlavné prelomy a pokroky v dermatológii, v rozsahu od klinickej praxe po výskum, technológiu a inováciu. Viac sa dozvieš na www.wcd2019milan.org

O 5. ročník sumitu budúceho zloženia kozmetických prípravkov

5-ty ročník sumitu budúceho zloženia kozmetických prípravkov je spoločným stretnutím riadiacich pracovníkov a odborníkov na nespracované materiály a aktívne zložky, ich výrobcov, chemických spoločností, hlavných asociácií, technologických spoločností, vlastníkov značiek, kozmetických spoločností, testovacích spoločností, aby diskutovali na tému najnovších zmien, výziev a vývojov v rámci tohto priemyslu. 5.ty ročník sumitu sa bude konať v Düsseldorfe v Nemecku, 19.-20. júna, 2019.

Pozri zdroj na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190609005044/en/

Kontakty

Mary Kay Inc. Korporátne vzťahy

marykay.com/newsroom

972.687.5332 alebo media@mkcorp.com

Zdroj: Mary Kay Inc.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring