OTS: Mars Petcare zahajuje jednu z najväčších štúdií zdravia zvierat na báze...

TASR, 5. apríla 2018 17:29

Mars Petcare zahajuje jednu z najväčších štúdií zdravia zvierat na báze technologickej podpory odhaľujúcej počiatočné príznaky ochorenia

Prepojenie nositeľnej technológie pre domácich miláčikov a elektronických veterinárnych záznamov má pomôcť odhaliť koreláciu medzi správaním a zdravím zvierat

COLLEGE STATION, Texas, 5. apríla 2018 /PRNewswire/ (TASR-OTS) -- Spoločnosť Mars Petcare dnes počas Samitu inovácií severoamerickej veterinárnej komunity (NAVC) a Texaskej veterinárnej univerzity A&M oznámila zahájenie štúdie Pet Insight Project, trojročného projektu sledujúceho viac ako 200 000 psov z celých Spojených štátov, ktorý má odhaliť dôležité súvislosti medzi aktivitou domácich miláčikov, ich správaním a zdravím.

Prostredníctvom svojej divízie sledovacích zariadení domácich miláčikov Whistle™ a prestížnej veterinárnej kliniky Banfield Pet Hospital™ sa spoločnosť Mars Petcare snaží odhaliť informácie, ktoré nás posunú smerom k novej ére proaktívnej preventívnej starostlivosti o domáce zvieratá. S pomocou strojového učenia, zdrojov vedeckých dát a mnohoročnej veterinárnej praxe sa táto longitudinálna štúdia snaží lepšie pochopiť, kedy môže správanie zvieraťa naznačovať zmenu jeho zdravotného stavu, a tak umožniť majiteľom vyhľadať včasnú pomoc veterinára. Štúdia bude na pravidelnej báze zachytávať dáta o správaní sa stoviek tisíc domácich miláčikov a korelovať tieto informácie s veterinárnymi nálezmi.

„Inovatívne projekty ako Pet Insight Project sú presne to, čo toto odvetvie potrebuje k svojmu ďalšiemu napredovaniu," povedal Tom Bohn, generálny riaditeľ organizácie NAVC. „Technológie a veľké dáta sú mocné nástroje, ktoré môžu radikálne zmeniť spôsob poskytovania veterinárnej starostlivosti. Transformácia veterinárneho lekárstva je hnacou silou v pozadí Veterinárnej rady pre inovácie a Veterinárneho samitu pre inovácie, na ktorú čakajú účastníci tohto Samitu s cieľom uskutočniť premeny v starostlivosti o zvieratá."

Štúdia Pet Insight Project je jedným z najväčších projektov v oblasti zdravia zvierat využívajúcich novú technológiu. Všetky zvieratá sa tejto revolučnej štúdie samozrejme zúčastňujú s informovaným súhlasom svojich majiteľov. Jedným z kľúčových faktorov sú opakované návštevy kliniky Banfield kvôli aktualizácii zdravotných záznamov a ich následnej korelácii s dátami vo vysokom rozlíšení zhromaždených prostredníctvom špecializovanej nositeľnej technológie Whistle Fit monitorujúcej aktivitu zvieraťa. Túto jedinečnú kombináciu informácií bude analyzovať tím vedcov a veterinárov, aby zmapovali relevantné vzorce správania a aktivity zvierat počas choroby, čím pomôžu presnejšie detegovať ochorenia a ich prvé príznaky.

„Pristupujeme k tomuto revolučnému výskumu, aby sme zabezpečili lepšiu veterinárnu zdravotnú starostlivosť v budúcnosti pomocou spolupráce majiteľov domácich miláčikov a ich veterinárov na báze získaných dát," povedal Leonid Sudakov, prezident spoločnosti Connected Solutions, divízie spoločnosti Mars Percase pre globálne podniky, genetiku, dáta a analytiku. „Táto spolupráca je skvelým príkladom využitia našich jedinečných poznatkov, možností vedy a dát s cieľom napĺňať poslanie „Lepšieho sveta pre domácich miláčikov".

V rámci štúdie Pet Insight Project práve prebieha nábor účastníkov z celých Spojených štátov. Viac informácií o štúdii a priebežné aktualizácie nájdete na webovej stránke: petinsightproject.com.

O štúdii Pet Insight Project

Pet Insight Project je štúdia zdravia zvierat na báze technologickej podpory, ktorej cieľom je zhromaždiť a interpretovať dáta o zdraví stoviek tisíc zvierat v priebehu dlhšieho obdobia. Psi, ktorí sa so súhlasom svojich majiteľov zapoja do zdravotného programu Optimum Wellness Plan na klinike Banfield, budú účastníkmi štúdie na báze nositeľnej technológie. Zdarma dostanú sledovací obojok Whistle FIT monitorujúci aktivitu a jeho úlohou bude zbierať dáta o správaní a pomôcť rozlúštiť mnoho druhov pohybov, ktoré môžu charakterizovať celkový zdravotný stav domácich miláčikov.

Zhromaždené dáta o správaní zvierat v rámci databázy štúdie Pet Insight Project sú kľúčové pre zlepšenie zdravia domácich zvierat a budú použité výhradne na výskumné účely. Všetky získané údaje budú v rámci výskumu anonymizované a účastníci štúdie Pet Insight Project si môžu byť istí, že spoločnosť Mars Petcare nikdy s nikým nebude zdieľať osobné informácie, ani neposkytne prístup k vašim osobným údajom žiadnej tretej osobe.

Viac o štúdii Pet Insight Project nájdete na: petinsightproject.com.

O spoločnosti Mars, Incorporated

Mars je rodinný podnik s viac ako storočnou históriou výroby rôznych produktov a poskytovania služieb pre ľudí a zvieracích miláčikov, ktorých ľudia milujú. S výnosmi vo výške takmer 35 miliárd USD je spoločnosť globálnym podnikom, ktorý vyrába niektoré z najobľúbenejších značiek na svete: M&M's™, SNICKERS™, TWIX™, MILKY WAY™, DOVE™, PEDIGREE™, ROYAL CANIN™, WHISKAS™, EXTRA™, ORBIT™, 5™, SKITTLES™, UNCLE BEN'S™, MARS DRINKS a COCOAVIA™. Mars tiež poskytuje veterinárne zdravotnícke služby, ktoré zahŕňajú veterinárne nemocnice BANFIELD™ , Blue Pearl™, VCA™ a Pet Partners™. So sídlom v McLean, Virginii pôsobí Mars vo viac ako 80 krajinách. Päť princípov spoločnosti Mars - kvalita, zodpovednosť, vzájomná spolupráca, efektívnosť a sloboda - inšpiruje viac ako 100 000 spolupracovníkov k vytváraniu hodnoty a rastu pre všetkých svojich partnerov, na ktorý môžu byť hrdí každý deň. Viac informácií o spoločnosti Mars nájdete na www.mars.com. Sledujte nás aj cez Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram a YouTube.

O divízii Mars Petcare

Mars Petcare je rôznorodá a rastúca divízia so 75 000 partnermi vo viac ako 50 krajinách. Poslaním tejto značky je budovať „Lepší svet pre domácich miláčikov" poskytovaním správnej stravy a potrebných zdravotných služieb pre viac ako polovicu zvieracích priateľov na celom svete. Počas svojej 75-ročnej histórie si spoločnosť Mars Petcare vybudovala úctyhodné portfólio skoro 50 značiek, vrátane svetových lídrov vo výžive zvierat ako PEDIGREE®, WHISKAS®, ROYAL CANIN®, NUTRO®, GREENIES®, SHEBA®, CESAR®, IAMS® a EUKANUBA®. Mars Petcare je tiež najväčším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti zvierat prostredníctvom svojej siete viac ako 2 000 veterinárnych kliník, vrátane takých ako BANFIELD®, BLUE PEARL®, PET PARTNERS®, a VCA®. Spoločnosť sa tiež zaoberá inováciami a novými technológiami pre domácich miláčikov, ich majiteľov a veterinárov prostredníctvom svojho výskumu WISDOM PANEL™ HEALTH, patentovaného genetického testovania psov na báze technológie, GPS sledovacieho zariadenia WHISTLE® ako aj programov Leap Accelerator a Companion Fund, ktoré podporujú inovačné startupy a novú generáciu produktov v oblasti starostlivosti o zvieratá. V rámci Rodiny spoločností Mars máme slobodu a voľnosť zasadzovať sa za to, v čo pevne veríme a my sme si zvolili boj za lepšiu budúcnosť všetkých domácich miláčikov sveta.

Viac informácií o Mars Petcare nájdete na: http://www.mars.com/global/brands/petcare. Sledujte nás aj cez Instagram a LinkedIn.

O technológii WHISTLE™

WHISTLE je značka vyrábajúca technologické zariadenia pre domácich miláčikov, ktorá vznikla z lásky k zvieratám. Spoločnosť Whistle založili v roku 2012 Ben Jacobs, Steven Eidelman a Kevin Lloyd. Jej poslaním je vybaviť majiteľov domácich zvierat jednoduchými nástrojmi, ktoré im pomôžu zostať v kontakte so svojimi domácimi miláčikmi kdekoľvek a kedykoľvek. Spoločnosť Whistle je dnes na výslní odvetvia inovácií vďaka svojmu sledovaciemu a monitorovaciemu zariadeniu Whistle 3 GPS, najspoľahlivejšej technológii „všetko v jednom" a monitoru aktivity Whistle FIT. Viac informácií o značke Whistle nájdete na: www.whistle.com, www.facebook.com/whistlelabs alebo www.twitter.com/whistlelabs.

O klinike Banfield Pet Hospital™

Spoločnosť Banfield bola založená v Portlande v roku 1955 a je najväčšou všeobecnou veterinárnou klinikou na svete. V roku 2007 sa spoločnosť Banfield pripojila k rodinnej spoločnosti Mars, Inc. a dnes má viac ako 1 000 nemocníc v Spojených štátoch a v Portoriku. Viac ako 3 600 veterinárov kliniky Banfield poskytuje vysokokvalitnú veterinárnu starostlivosť približne trom miliónom domácich miláčikov ročne. V roku 2017 bola Banfield Pet Hospital, vrátane práce Banfieldovej nadácie, menovaná medzi organizáciami Points of Light's 'Civic 50' ako jedna z najviac komunitne orientovaných spoločností v USA. Viac tlačových informácií získate na Media Hotline: (888) 355-0595. Foto - https://mma.prnewswire.com/media/662929/Mars_Petcare_Dennis.jpg Foto - https://mma.prnewswire.com/media/662930/Mars_Petcare_Rocket.jpg

KONTAKT: Julia Waneka, Mars Petcare, +1 (303) 999-7613, julia.waneka@effem.com; Joan Touchstone, DKC, +1 (415) 549-8435, marspetcare@dkcnews.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring