OTS: LONGi dosahuje podľa najnovších výsledkov Bloomberg NEF rekordné...

TASR, 8. augusta 2019 15:18

OTS: LONGi dosahuje podľa najnovších výsledkov Bloomberg NEF rekordné hodnotenie financovateľnosti projektov

Si-an, Čína 8. augusta (TASR-OTS)(PRNewswire) - LONGi Solar, dcérska spoločnosť LONGi Green Energy Technology Co., Ltd, zaznamenala podľa najnovšej správy agentúry Bloomberg New Energy Finance (BNEF) o prijateľnosti modulov a invertérov pre bankové financovanie historicky najvyššie  hodnotenie.

Agentúra BNEF realizuje svoj prieskum prostredníctvom bánk, fondov, vývojárov, správ EPC a firiem zabezpečujúcich technické due diligence, ktoré označia 48 výrobcov modulov považovaných za financovateľných (t. j. môžu byť oslovení na spolupráci v rámci solárnych projektov a získať úver bez regresu). Vo výsledkoch za rok 2019 sa spoločnosť LONGi významne posunula na 91 %, čo je historicky jej najvyššie hodnotenie a jasný dôkaz zrelosti spoločnosti LONGi ako etablovanej značky v tomto odvetví.

Spoločnosť LONGi tiež získala „hviezdu", ktorá označuje, že ide o „špičkového výrobcu" fotovoltiky v rámci hodnotenia PV Evolution Labs (PVEL) 2019. Moduly LONGi získali ocenenie „špičkový výrobca" spomedzi všetkých 4 testovacích kategórií PVEL v testoch vlhkého tepla, tepelného cyklovania, mechanického zaťaženia a potenciálnej indukovanej degradácie (PID).

BNEF od 1. júla 2017 vyhlasuje aj „15 špičkových značiek fotovoltických modulov využívaných v projektoch financovaných termínovanými pôžičkami". Tri vedúce značky boli dodávateľmi modulov s výkonom takmer 5 GW pomocou termínovaných pôžičiek. LONGI je druhý najčastejšie využívaný zmluvný partner, ktorý prostredníctvom takéhoto druhu financovania dodal už moduly s výkonom 1 447 MW. Spoločnosť LONGi sa tiež zaradila medzi najdôveryhodnejších výrobcov modulov. BNEF používa kombináciu finančných ukazovateľov s názvom skóre Altman-Z na hodnotenie dôveryhodnosti výrobcov. Je to indikátor rizika, že spoločnosť v nasledujúcich dvoch rokoch podá návrh na konkurz. Spoločnosť LONGi dosiahla skóre 3,1, čo naznačuje jej silné finančné zdravie a veľmi malú pravdepodobnosť rizika konkurzného konania. Skóre Altman-Z od spoločnosti LONGi je najvyššie medzi výrobcami solárnych modulov.

Okrem financovateľnosti a spoľahlivosti je tiež spoločnosť LONGi momentálne jedným z najväčších výrobcov solárnej energie z hľadiska existujúcej aj plánovanej výrobnej kapacity. Podľa priebežnej analýzy oznámení o rozšírení kapacity od agentúry PV Tech by celková montážna kapacita modulov od LONGi Solar mala prekročiť 13 GW v roku 2019. Spoločnosť by sa po svojej expanzii mala stať najväčším výrobcom modulov na svete.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/781516/LONGi_Solar_Logo.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/957556/LONGi_Solar.jpg

Kontakt: Ted Yang, +86-153-8863-7121

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring