OTS: Lipšic sa usvedčil z klamstva

TASR, 29. októbra 2012 18:15

Bratislava 29. októbra (TASR-OTS) - Politik Daniel Lipšic sa usvedčil z klamstva v kauze telefonického rozhovoru s drogovým dílerom. Podľa jeho slov ide vraj „o omyl v dátume“.

"Pán Lipšic dobre vie, že takýto telefonát sa nikdy nestal. Presnosť v dátumoch v trestnom konaní nielen pri odpočúvaní je základné pravidlo. To vie poslucháč prvého ročníka policajnej akadémie a nie absolvent Harvardu. Rovnako vie, že sa v odposluchoch nikdy nič nezačierňuje. Plus je tam ešte jeden dôkaz, ktorý vyvracia všetko," vyhlásil predseda NS SR Štefan Harabin.

Je nelogické, že sa v tejto kauze pomýlilo toľko osôb, najskôr osoba, ktorá mala údajný rozhovor prepísať, potom osoba, ktorá vyhotovila protokol, potom viaceré osoby na polícii, prokuratúre, vrátane Generálnej prokuratúry SR, a nebolo to divné ani samotnému silne katolícky veriacemu Lipšicovi, keď písal návrh na odvolanie Harabina z funkcie. Teda pomýliť by sa museli minimálne štyri osoby, ktoré by mali k dispozícii originál nahrávky, za predpokladu, že existoval. Takýto prípad omylu sa nikdy v súdnej histórii nestal. Systém kontroly ho vylučuje.

Nakoľko v predmetnej veci vediem súkromný súdny spor voči štátu, nechcel som sa vyjadrovať do jeho právoplatného skončenia. Plánujem zverejniť ďalšie informácie o pozadí tejto spravodajskej hry. V sobotu 27. októbra 2012 som reagoval iba na podnety médií. O týchto skutočnostiach som vedel už na samom začiatku. Mojím cieľom bolo však zistiť autora tohto falzifikátu a pozadie tejto hry. Aby za tento falzifikát nemuseli niesť zodpovednosť médiá, pretože zjavne boli do tohto procesu vtiahnuté bez znalosti veci. Ale od zverejnenia dôkazov o falzifikáte bolo by etické a zákonné prestať zverejňovať falzifikát neexistujúceho rozhovoru a vydávať ho za pravý. Lebo v opačnom prípade by mohli za tento Lipšicov podvrh niesť aj oni právnu zodpovednosť.

Už dnes je isté, že jediný, kto má motív, je Lipšic, pretože potreboval zatieniť mediálne netransparentné a predražené tendre a nákupy na ministerstve spravodlivosti, vrátane prieskumu verejnej mienky.

Nepochybné je, že Daniel Lipšic je silným hráčom v súdnictve a najmä na prokuratúre, od špeciálnej po generálnu. Lipšic bol na základe trestného oznámenia hlavným podozrivým v prípade prieskumu popularity svojej osoby, ktorý si nechal urobiť krátko pred odchodom z vlády za takmer 2,4 milióna korún z financií ministerstva spravodlivosti. Na základe výpovedí svedkov – konateľa predmetnej spoločnosti, ktorý uviedol, že všetko ohľadne prieskumu konzultoval výlučne s ministrom Lipšicom, podal dozorujúci prokurátor podnet na zbavenie imunity Lipšica. Je pravda, že Generálna prokuratúra SR tento podnet prokurátora s dlhoročnou praxou neakceptovala. O tom, že ide o horúcu tému, svedčí to, že ako prvé, čo urobila Lucia Žitňanská po nástupe do funkcie, nechala stiahnuť výsledky kontrol hospodárenia a prieskumy z Lipšicovej éry.

Opakujem asi už po stý krát. V predmetnej kauze som postupoval ako sudca i človek čestne, sám som sa namietol, pretože som z mladosti poznal manželku obžalovaného B.S. Nepochybujem, že Lipšic bude útočiť, pretože ako „nový“ politik s 15-ročnou praxou si nemôže dovoliť mať tieň podozrenia z takéhoto kardinálneho verejného podvodu.

TIO NS SR

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby (OTS) a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring