OTS: Lekársky časopis The Lancet zverejnil prvú úspešnú sériu klinických....

TASR, 15. apríla 2015 19:12

Lekársky časopis The Lancet zverejnil prvú úspešnú sériu klinických transplantácií srdca od DCD darcov pomocou lekárskeho prístroja spoločnosti The TransMedics® Organ Care System (OCS™)

ANDOVER, Massachusetts, 15. apríla 2015 (TASR/OTS) /PRNewswire/ -- Spoločnosť TransMedics, ktorá vyvinula prístroj Organ Care System (OCS™) oznámila, že v časopise The Lancet bola dnes zverejnená správa o priekopníckej sérii transplantácií srdca dospelým príjemcom, ktoré boli vykonané v druhej polovici roku 2014, a v ktorých použili srdcia z nového potenciálneho zdroja darcov. Platforma OCS™ je jediným lekárskym prístrojom, ktorý je schopný udržiavať darované orgány mimo ľudského tela v optimálnom stave od času, keď je orgán darcovi odňatý, až kým je transplantovaný vhodnému príjemcovi. Tím kardiochirurgov v nemocnici St. Vincent's Hospital v Sydney zverejnil správu, že ako prvý na svete použitím technológie OCS™ vykonal úspešné transplantácie srdca od skupiny nových potenciálnych darcov, známych ako DCD darcovia (deceased circulatory death = smrť zlyhaním krvného obehu) – čo je významný pokrok v medicíne a ktorý doteraz pri transplantácii srdca nebol možný.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20130425/NE01744LOGO-b

Rýchle rastúci nedostatok darcov pre transplantácie srdca sa môže zmierniť používaním sŕdc od DCD darcov. V súčasnosti je používanie iných orgánov od týchto darcov bežná prax, avšak používanie sŕdc doposiaľ nebolo možné, nakoľko srdcové tkanivo veľmi rýchlo odumiera, keď srdce prestane biť a v srdci prestane cirkulovať krv.

Vedecké zhodnotenie a publikovanie týchto úspešných transplantácií v časopise The Lancet predstavuje historický medzník v transplantácii srdca. Používanie sŕdc od DCD darcov v budúcnosti umožní značné zvýšenie počtu transplantovateľných sŕdc, ktoré budú k dispozícii pacientom, ktorí trpia srdcovým zlyhaním.

Tieto srdcia boli odňaté darcom, ktorým prestalo biť srdce v tele darcu. V súčasnosti takíto DCD darcovia nie sú kvôli obmedzeným možnostiam konzervácie hypotermiou považovaní za vhodných na transplantáciu srdca. Tieto srdcia boli odňaté, oživené aby normálne bili a klinicky ohodnotené pomocou technológie TransMedics OCS™ Heart.

"Kritický pre úspech tohto historického klinického medzníka v transplantácii srdca bol práve systém OCS™ Heart, nakoľko nám umožnil plne ohodnotiť funkciu srdca a metabolický stav pred transplantáciou" povedal Dr. Kumud Dhital, kardiotorakálny a transplantačný chirurg, docent kardiotorakálnej chirurgie v nemocnici St. Vincent's Hospital a vedúci chirurg, ktorý transplantáciu sŕdc od DCD darcov vykonal.

"Možnosť bezpečne transplantovať srdce od DCD darcov môže byť revolučnou zmenou, ktorá by potenciálne mohla znásobiť počet životaschopných sŕdc od darcov a tak by pomohla viacerým pacientom, ktorí trpia terminálnym štádiom zlyhania srdca" povedal Dr. Waleed Hassanein, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti TransMedics, Inc. "Zverejnenie výsledkov tejto úspešnej série prípadov vytvára vedeckú základňu pre nový, veľký potenciálny zdroj sŕdc na transplantáciu pacientom, ktorí potrebujú transplantáciu srdca na vyliečenie terminálneho štádia zlyhania srdca" povedal Dr. Hassanein.

O spoločnosti TransMedics, Inc.

TransMedics Inc. je popredný svetový špecialista na prenosné prístroje na perfúziu ex-vivo a na ohodnotenie vhodnosti darcových orgánov pre transplantáciu. Riaditeľstvo je umiestnené v Andover v Massachusetts, spoločnosť bola založená, aby pomohla riešiť nenasýtenú potrebu väčšieho množstva a vhodnejších orgánov na transplantácie. Ak potrebujete viac informácií, navštívte prosím www.TransMedics.com.

KONTAKT: Amanda Hayhurst, Gloucester Road Communications, Tel: 0044 772 0205581, Amanda@amandahayhurst.com, alebo Neal Beswick, TransMedics, Inc., nbeswick@transmedics.com, Tel: 001 (978) 289-2615, www.transmedics.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring