OTS: Laboratóriá Innatoss spustili verejnú testovaciu službu pre neutralizáci...

TASR, 18. septembra 2020 16:32

Laboratóriá Innatoss spustili verejnú testovaciu službu pre neutralizáciu protilátok pre SARS-CoV-2 v Európe pomocou súpravy GenScript cPass ™

cPass je prvý komerčne dostupný produkt na rýchlu detekciu neutralizujúcich protilátok schopných eliminovať vírus

LEIDEN, Holandsko a OSS, Holandsko a PISCATAWAY, New Jersey, 18. septembra 2020 /PRNewswire/ (TASR-OTS) -- Laboratóriá Innatoss Laboratories dnes oznámili prvú službu na testovanie neutralizujúcich protilátok proti SARS-CoV-2 pre verejnosť v Európe pomocou súpravy na detekciu neutralizačných protilátok GenScript's cPass™ SARS-CoV-2. Súprava je prvou na svete, ktorá umožňuje rýchlu detekciu neutralizujúcich protilátok (NAbs), špecifických protilátok prítomných v sére pacientov s COVID-19, ktorí sú zodpovední za odstránenie vírusovej infekcie. Innatoss je prvé lekárske laboratórium v Európe, ktoré poskytuje službu tohto druhu pre verejnosť.

„Naša spolupráca so spoločnosťou GenScript je zásadným krokom k ponuke vysoko kvalitných a inovatívnych produktov na boj proti pandémii COVID-19, ktorá predstavuje globálnu hrozbu pre verejné zdravie," uviedla Dr. Anja Garritsen, generálna riaditeľka spoločnosti Innatoss. „cPass ™ používa novú testovaciu metódu, ktorá je schopná detekovať prítomnosť vírusovo špecifických neutralizujúcich protilátok. Test by bol užitočný pri určovaní životnosti potenciálnej imunity u jednotlivcov i širšej populácie a pri uľahčení vývoja vakcín a monoklonálnych protilátok. Stane sa kľúčovým testom na sledovanie titrov, akonáhle bude očkovanie zavedené."

Spoločnosť Innatoss nedávno uskutočnila štúdiu v Kesseli, meste na juhu Holandska, ktoré bolo vážne zasiahnuté počas prvej vlny COVID-19, s cieľom zistiť dlhovekosť väzby protilátok proti neutralizujúcim protilátkam u jednotlivcov. Ľudia boli pôvodne testovaní 2 až 4 mesiace po infekcii pomocou rýchleho testu na hladiny IgG a IgM a potom boli o 2 až 3 mesiace neskôr znovu testovaní. Potom boli vzorky pacientov testované na neutralizáciu protilátok pomocou súpravy GenScript cPass™. V 90 percentách prípadov hladiny väzobných protilátok v priebehu času významne poklesli, zatiaľ čo hladina funkčných protilátok (neutralizujúcich protilátok) bola stabilná u 70 percent testovaných.

„Test cPass™ generuje spoľahlivé výsledky ekvivalentné zlatému štandardu vo virologických laboratóriách, živému testu neutralizácie vírusu SARS-CoV-2, a to bez potreby laboratória úrovne 3 BioSafety," uviedla Dr. Linfa Wang, vynálezkyňa cPass, a riaditeľ programu pre vznikajúce infekčné choroby na lekárskej fakulte Duke-NUS v Singapure. „Tento nový test ukazuje nielen históriu infekcií ľudí, ale môže poskytnúť určitý náznak o ochrane v budúcnosti."

„Táto spolupráca je významným krokom vpred, pretože ponúka cenné poznatky o potenciálnej imunite a poskytuje inštitúciám na celom svete lepší prístup k spoľahlivému testovaciemu prístupu COVID-19," uviedol Dr. Patrick Liu, rotujúci generálny riaditeľ spoločnosti GenScript.

O spoločnosti GenScript Biotech Corporation

GenScript Biotech Corporation je popredná svetová biotechnologická spoločnosť, ktorá aplikuje svoju patentovanú technológiu na rôzne oblasti od základného výskumu prírodných vied až po translačný biomedicínsky vývoj, priemyselné syntetické výrobky a bunkové terapeutické riešenia. S misiou na zlepšenie zdravia ľudstva a prírody prostredníctvom biotechnológie vyvinula spoločnosť špičkovú kapacitu na výrobu biologických reagencií.

O laboratóriách Innatoss Laboratories

Innatoss je výskumné diagnostické laboratórium v Holandsku, ktoré integruje vývoj produktov s výkonom špičkovej diagnostiky pre jednotlivcov i komunity. S kľúčovými odbornými znalosťami v sérológii a biológii T buniek pokrýva všetky aspekty imunitnej odpovede na infekčné choroby. Innatoss sa zameriava na infekčné choroby so zložitým imunologickým pozadím, ako je Q horúčka a lymská borelióza. Jej misia „Zachyťte to skoro! A významne znížte zdravotné problémy spojené s infekčnými chorobami" bola rozšírená počas epidémie Covid-19.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1274339/Logo_Logo.jpg

CONTACT: GenScript Biotech Corporation, Jungsoo Park, jungsoo.park@genscript.com; Media

Susan Thomas, Principal, Endpoint Communications, 1-619-540-9195, susan@endpointcommunications.net; Innatoss Laboratories, Anja Garritsen, anja.garritsen@innatoss.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring