OTS: KT buduje digitálny zdravotnícky systém v rámci Transsibírskej magistrály

TASR, 25. mája 2018 9:41

Soul 25. mája (TASR/OTS/PRNewswire) - Spoločnosť KT Corp. (KRX: 03200; NYSE: KT) oznámila, že bude inštalovať telemedicínsky systém v rámci transsibírskej železnice a zabezpečovať digitálne zdravotnícke technológie prepájaním nemocníc spolupracujúcich so štátnymi ruskými železnicami.

Pilotný plán je súčasťou projektu rozšírenia zdravotníckeho systému na báze informačno-komunikačných technológií vedeného Kórejským inštitútom pre rozvoj zdravotníctva, organizáciou Ministerstva zdravotníctva a sociálnych vecí. Spoločnosť KT sa ako popredný juhokórejský poskytovateľ telefonických a internetových služieb tiež zúčastnil tohto projektu v roku 2017 a pomáhal budovať digitálnu zdravotnícku platformu a technológie pre 12 nemocníc v Kazachstane.

Spoločnosť KT a Ruské železnice podpísali v decembri 2017 dohodu, na základe ktorej spoločne vytvoria technológiu mobilnej diagnostiky pre primárnu starostlivosť v nemocniciach na ruských staniciach a vo vlakoch na transsibírskej magistrále. Ruské železnice sú jednou z troch najväčších železničných dopravných spoločností na svete a spravujú 173 nemocníc v Rusku.

Podľa podpísanej dohody bude spoločnosť KT spolupracovať s nemocnicou Bundang na Soulskej národnej univerzite (SNU) pri vytvorení telemedicínskeho systému pre šesť nemocníc, jednu v Moskve a päť v rôznych regiónoch do júna tohto roku. KT dodá digitálne zdravotnícke technológie a SNU poskytne diagnostické poradenstvo kórejskému a ruskému zdravotníckemu personálu a pomôže tiež pri ich zaškolení. Telemedicínsky systém pre transsibírske vlaky začne fungovať do konca tohto roku.

Digitálne zdravotnícke technológie a platforma od spoločnosti KT získali ocenenie za najlepšiu mobilnú inováciu pre zdravie na Svetovom mobilnom kongrese 2018, ktorý sa v španielskej Barcelone konal vo februári tohto roku.

Transsibírska magistrála, ktorú prevádzkujú Ruské železnice, prepája Moskvu a Vladivostok. Jednosmerná cesta trvá sedem dní. V súčasnosti majú transsibírkske vlaky vo svojom vybavení len základné diagnostické nástroje ako sú teplomery a monitory krvného tlaku. Je preto zložité kontrolovať stav cestujúcich, ktorí by mali byť pod dohľadom, ako sú tehotné ženy a kardiovaskulárni pacienti alebo riešiť situáciu naliehavého problému vnútorných orgánov, ktorá vyžaduje okamžitý zákrok.

Spoločnosť KT plánuje nainštalovať svoje digitálne zdravotnícke zariadenia priamo do vlakov. Pomocou malého množstva odobratej krvi a moču umožnia rýchlu diagnostiku takých kardiovaskulárnych komplikácií ako je angína a infarkt myokardu, či respiračných ochorení, diabetu a rakoviny prostaty. Nová technológia zvládne aj ultrazvuk obličiek, pečene a močového mechúra, sonografiu plodu a základné krvné skúšky a testy svalovo-kostrového systému.

Kontakt pre médiá

Kontaktujte nás prosím na adrese: kt.fmrt@gmail.com alebo navštívte našu anglickú webovú stránku: https://corp.kt.com/eng/

KONTAKT: Da Som Kang, +82-10-9777-2984, dasom.kang@kt.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring