OTS: Konferenciu ENERGOFÓRUM® 2022 môžete opäť sledovať ONLINE!

TASR, 7. októbra 2022 8:47

Bratisava 7. októbra (TASR/OTS) - Ako odvrátiť kolaps na trhu s elektrinou a plynom? Osobnosti zo sektora energetiky, priemyslu a štátnych inštitúcií budú už na budúci týždeň diskutovať o najhorúcejšej téme súčasnosti.

Dekarbonizácia v čase krízy, rastúce ceny komodít, dôsledky vojny na Ukrajine a prechod na digitálnu energetiku. O týchto aj ďalších témach budú intenzívne debatovať slovenskí a českí experti na 16. ročníku konferencie ENERGOFÓRUM® , ktorá prebehne v dňoch 13. a 14. októbra 2022 na Táľoch.

Hlavným rečníkom konferencie ENERGOFÓRUM® bude známy ekonóm Juraj Karpiš. Vo svojom vystúpení sa bude venovať analýze hlavných hýbateľov inflácie, ale aj predikcii možných scenárov do budúcnosti. Spoluzakladateľ a predseda ekonomického think tanku INESS sa bude tiež zaoberať tým, aký vplyv môžu mať vysoké ceny energií na celú ekonomiku. Zodpovedané budú aj otázky z publika.

Nenechajte si ujsť konferenciu nabitú energiou.

V odbornom programe dostane priestor aj aktuálna téma energetickej bezpečnosti. Vojna na Ukrajine zintenzívnila proces postupného ukončenia závislosti SR na dovoze fosílnych palív z Ruska. Ako sme na tento prechod ako krajina pripravení sa dozvieme od tých najpovolanejších, zástupcov firiem SPP a Eustream. Očakávaný diskusný panel bude moderátorsky viesť Richard Kvasňovský, výkonný riaditeľ Slovenského plynárenského a naftového zväzu. Politický kontext do novej plynárenskej reality doplní renomovaný analytik Alexander Duleba zo Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku.

Turbulentná situácia na liberalizovanom trhu s energiami v EÚ a navrhované opatrenia na domácej aj európskej úrovni budú hlavnými témami diskusného panelu, ktorého súčasťou bude predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Andrej Juris. Zostavu expertov doplnia člen predstavenstva ZSE Energia Michal Dubeň, advokát Rastislav Hanulák a člen predstavenstva OKTE Michal Cabala.

Druhý deň podujatia bude patriť prehliadke technologických trendov a inovácií. Účastníci sa v rámci nej dozvedia o novej role batériových systémov v distribučných sieťach, ambicióznom projekte pre rozvoj vodíka v doprave a najnovších trendoch v dekarbonizácii kombinovanej výroby elektriny a tepla.

V programe vystúpi aj Andrii Nemyrovskyi, generálny riaditeľ firmy Ukrenergo Digital Solutions. V moderovanom rozhovore prezradí, pred akými výzvami aktuálne stojí ukrajinská prenosová sústava na dispečerskej, prevádzkovo-technologickej úrovni a ako pokračuje proces integrácie do ENTSO-E.

Záverečný diskusný panel bude venovaný prebiehajúcej transformácii odvetvia. Legislatívna smršť prináša zásadné zmeny v oblasti smart energetiky. Využitie agregácie flexibility na Slovensku otestuje pilotný projekt spoločnosti SEPS, ktorý príde predstaviť predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Peter Dovhun. O nových príležitostiach na trhu bude debatovať aj s predstaviteľmi spoločností OFZ a Ernst & Young. Novinky v pravidlách trhu s elektrinou a plynom odprezentuje zástupca ÚRSO.

Absolvujte celú konferenciu ONLINE

Hoci kapacita konferencie pre osobnú účasť je v súčasnosti už naplnená, dianie počas obdivoch dní môžete sledovať z pohodlia domova alebo kancelárie. Po minuloročnom úspechu je opäť otvorená aj registrácia pre online účasť, ktorej zakúpením získate prístup k živému vysielaniu a záznam všetkých diskusií a prednášok vo full HD kvalite, ktorý bude dostupný 30 dní vrátane elektronických materiálov.

Program podujatia a možnosti, ako sledovať konferenciu online, nájdete na www.energoforum.sk.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring