OTS: Koncert Očami srdca pre školu v Afganistane

TASR, 25. júna 2019 10:59

Bratislava 25. júna (TASR-OTS) - Ústredie ekumenickej pastoračnej služby v Ozbrojených silách a ozbrojených zboroch SR v spolupráci s Vojenskou podpornou nadáciou a o. z. Ars ante portas organizuje charitatívny koncert Očami srdca v utorok 2. júla 2019 o 19.00 h vo Dvorane VŠMU na Zochovej ulici 1 (starý rozhlas).

Účinkuje:

Natalia Sklarenko (Bielorusko) - klavír

Program: Peter Iljič Čajkovskij, Franz Liszt

Vstupné 10 eur, študenti, dôchodcovia, ZŤP 3 eurá

Predpredaj v kníhkupectve Jonatan, Legionárska 2, Bratislava

Rezervácie: jan@juras.sk, 0905 716 851, www.juras.sk

Výnos zo vstupného a ďalších dobrovoľných príspevkov z koncertu poslúži na podporu detí, ktoré sú odkázané na pomoc iných - základná škola v meste Mazar e Sharif v severnom Afganistane.

Podrobnejšie informácie

Program koncertu:

Piotr Iľjič Čajkovskij: z cyklu Ročné obdobia Op. 37a

Máj Biele noci

Jún Barkarola

Franz Liszt

Nocturno Nr. 3 As-dur

Sonata h-moll

Natalia Sklarenko sa narodila vo Vitebsku v Bielorusku, v rodisku známych umelcov vrátane maliara Marca Chagalla. Pod vedením slávneho bieloruského klaviristu, profesora Igora Olovnikova, žiaka Fliera a Voskresenského absolvovala Konzervatórium v Minsku, Bieloruskú akadémiu hudby a postgraduálne štúdium.

Po ukončení štúdií dostala titul Master of Arts a stala sa sólistkou Minskej filharmónie (Minsk Regional Philharmonic Society), kde vystupovala v sólových koncertoch. V súčasnosti žije na Slovensku.

Na prelome r. 2013/2014 začal realizovať projekt výstavby základnej školy doc. RNDr. Nasir Jalili, CSc. MPH, Afgánec ktorý žije od svojich štúdii na Slovensku, je občanom SR, parazitológ pôsobiaci na Lekárskej fakulte UK v Bratislave už 23 rokov. S pomocou miestnej vlády, ktorá poskytla pozemok a z finančných prostriedkov vlastných a jeho rodiny začal výstavbu základnej školy. Pre úspešnosť projektu založil Združenie pre pomoc vzdelávania a zdravotníctva pre Afganistan - ZRVZA.

Slovenská republika odovzdala v rámci humanitárnej pomoci pre Afganistan 540 nových školských rovnošiat pre deti školy z afgánskeho mesta Mazar-e-Sharif. Humanitárnu pomoc pripravilo Ústredie ekumenickej pastoračnej služby v OS SR a OZ SR v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR dňa 14. 12. 2018 vypravili z letiska M. R. Štefánika v Bratislave za účasti predstaviteľov rezortov obrany, zahraničných vecí a vnútra. Finančné prostriedky na obstaranie školských rovnošiat vo výške 22.032 eur poskytlo MZVaEZ SR (12.036 eur) a Ústredie EPS v OS SR a OZ SR (9.996 eur). Katolícka charita poskytla pri tejto príležitosti 5000 eur na vybavenie interiéru školy. Príslušníci OS SR pôsobiaci v Afganistane v rámci operácie RESOLUTE SUPPORT zabezpečili dočasné uskladnenie humanitárneho materiálu a v januári 2019 transport humanitárneho materiálu na miesta určenia.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu