OTS: Koncert charizmatickej Bonnie Tyler v Bratislave sa blíži!

TASR, 14. apríla 2015 16:55

Bratislava 14. apríla (TASR-OTS) - Bonnie Tyler vystúpi spolu so svojou kapelou 21. apríla v bratislavskom NTC, Aegon Aréne a začne tak svoje slovensko–české turné. Vstupenky na všetky koncerty sú stále dostupné v predaji.

Speváčka Bonnie Tyler na seba upozornila vďaka veľkému úspechu v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch. Hudba slávneho skladateľa Jima Steinmana, ktorý skladal piesne okrem iných aj pre Celine Dion, Meata Loafa, Sisters of Mercy, Barbru Streisand či Cher, s piesňou Total Eclipse of the Heart doslova vystrelil Bonnie Tyler na absolútny vrchol showbiznisu. Skladba sa držala na prvých miestach svetových hitparád veľmi dlho a dokonca si vyslúžila aj nomináciu na cenu Grammy v kategórii skladba roka. Slávna rocková balada je jedna z najznámejších piesní svojho žánru a dá sa povedať, že vôbec nestarne. V playliste rádiových staníc sa nachádza dodnes a ešte stále ju často počuť na diskotékach a v rôznych kluboch.

Bonnie však nemala svoj charakteristický hlas od narodenia. V začiatkoch svojej kariéry spievala v kluboch zvonivým sopránom. Zafajčené prostredie a aj rodinná dispozícia však spôsobili, že Bonnie dostala opakovaný zápal toľko namáhaných hlasiviek. Nasledovali ďalšie nezvratné zmeny na jej hlasivkách, vplyvom čoho musela kariéru úplne prerušiť. Lekári jej odporúčali na prvý pohľad len banálnu operáciu. Tá sa však úplne nepodarila a Bonnie Tyler po nej prišla o hlas. Napriek počiatočnému šoku sa však Bonnie prejavila ako pravá rockerka a svojho spevu, i keď po operácii s úplne iným hlasom, sa nevzdala. Tak sa zrodil charizmatický nezameniteľný chrapľavý hlas, vďaka ktorému si ju fanúšikovia po celom svete zamilovali. A práve tento nový hlas okúzlil aj najväčšieho "hitmakera" všetkých dôb - Jima Steinmana, ktorý pre ňu napísal tie najlepšie skladby. Dokonca jej venoval aj piesne, ktoré mal už pripravené pre vtedy populárneho Meata Loafa. Tým medzi nimi vzniklo na nejaké obdobie napätie, z ktorého vzniklo aj pár žalôb.

Bonnie Tyler však vďaka svojmu talentu a nádhernému hlasu dodnes patrí spolu s Tinou Turner medzi najvýraznejšie osobnosti svetového ženského pop-rocku.

Slovenskí fanúšikovia sa môžu tešiť na poriadnu dávku rockovej show v podaní prvej dámy tohto žánru už budúci utorok, 21. apríla v bratislavskej Aegon Aréne.

Vstupenky v predaji v sieti Ticketportal alebo na www.ticketportal.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk ed

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring