OTS: Komisia Sunhakovej ceny mieru prijíma nominácie na 5. Sunhakovu cenu mieru

TASR, 12. mája 2021 15:25

Komisia Sunhakovej ceny mieru prijíma nominácie na 5. Sunhakovu cenu mieru

Komisia Sunhakovej ceny mieru prijíma nominácie na piatu Sunhakovu cenu mieru - Nominácie je možné predkladať do 31. júla 2021

Soul 12. mája (TASR/OTS/PRNewswire) - Sunhakova cena mieru oceňuje významné osobnosti alebo organizácie, ktoré významne prispeli k mieru a blahu budúcich generácií. Komisia berie do úvahy hlavne tri kľúčové oblasti, ktoré je potrebné v hodnotení kandidátov dosiahnuť: udržateľný ľudský rozvoj, riešenie konfliktov a ochrana životného prostredia. Laureáti spoločnosti Sunhak sú vyberaní medzinárodnou komisiou každé dva roky a získavajú finančnú cenu 1 000 000 USD.

Dr. Hak Ja Han Moonová založila Sunhakovu cenu mieru, aby nadviazala na dedičstvo a víziu svojho zosnulého manžela reverenda Dr. Sun Myung Moona, ktorý založil Univerzálnu federáciu mieru a zasvätil svoj život boju za mier. 5. slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční v roku 2022.

Kritériá pre hodnotenie nominovaných: - Príspevky v oblastiach ako sú udržateľný ľudský rozvoj, riešenie konfliktov alebo ochrana životného prostredia - Zvyšovanie kvality života ľudí rôznych národov, rás, náboženstiev a kultúr v záujme mieru

Výberová komisia rozhodne o konečných laureátoch Sunhakovej ceny mieru v decembri 2021. Oficiálne oznámenie bude zverejnené chvíľu nato. Slávnostné odovzdávanie cien sa bude konať v apríli 2022 v Južnej Kórei. Formulár nominácie je možné stiahnuť z oficiálnej webovej stránky (http://sunhakpeaceprize.org/).

Prvá Sunhakova cena mieru bola v roku 2015 udelená bývalému prezidentovi Kiribati Anotovi Tongovi za jeho úsilie pri zvyšovaní povedomia o zmene klímy a zvyšovaní hladiny mora a Dr. Modaduguovi Vijayovi Guptovi, ktorému sa podarilo zvýšiť produktivitu rybolovu vývojom akvakultúrnych metód.

Druhá cena v roku 2017 bola zameraná na globálnu utečeneckú krízu a získali ju taliansky chirurg Dr. Gino Strada a afgánska aktivistka Dr. Sakena Yacoobi.

Laureátmi tretej ceny v roku 2019, ktorá sa zamerala na mier a rozvoj v Afrike, boli prezident Africkej rozvojovej banky Dr. Akinwumi Adesina a zakladateľka nadácie Púštny kvet (Desert Flower) Waris Dirieová.

Sunhakovú cenu mieru za rok 2020 získal prezident Senegalskej republiky Macky Sall a čestný predseda medzinárodnej koalície predstaviteľov svetových náboženstiev za presadzovanie mieru (Religions for Peace) biskup Munib A. Younan. Pri príležitosti nedožitého stého výročia narodenia reverenda Sun Mjonga Muna bola bývalému generálnemu tajomníkovi OSN Pan Ki-munovi odovzdaná špeciálna cena.

Kontakt

sunhakpeaceprize@gmail.com

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1507395/Sunhak_Peace_Prize_image.jpg

KONTAKT:

+82-2-3278-5158

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu