OTS: Klaster umelej inteligencie Huawei Atlas 900 získal GLOMO ocenenie...

TASR, 26. februára 2020 11:04

OTS: Klaster umelej inteligencie Huawei Atlas 900 získal GLOMO ocenenie Technológia budúcnosti od GSMA

Londýn 26. februára (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť GSMA dnes ocenila klaster umelej inteligencie Huawei Atlas 900 ocenením Global Mobile Awards 2020 (GLOMO Awards) - Technológia budúcnosti. Atlas 900 vyniká svojím vynikajúcim výpočtovým výkonom umelej inteligencie, špičkovým systémom rozptylu tepla a najlepšou klastrovou sieťou vo svojej triede. Atlas 900 urýchľuje globálny základný výskum v oblasti umelej inteligencie a rýchlo prináša aplikácie umelej inteligencie (AI) do odvetví s cieľom posunúť éru umelej inteligencie dopredu jedinečným výpočtovým výkonom AI.

Inovatívna technológia poháňa mobilný priemysel ďaleko za najodvážnejšie očakávania prvých priekopníkov v oblasti technológií. Spoločnosť GSMA udeľuje cenu GLOMO Award - Technológia budúcnosti ako uznanie technológie, ktorá predbehla svoj čas a pretvorila svet. Táto cena je ocenením klastra AI Huawei Atlas 900 ako produktu, ktorý posúva latku v inovácii AI.

Atlas 900 je najrýchlejší výcvikový klaster umelej inteligencie na svete. Je to pohonná sila, ktorá kombinuje tisíce procesorov umelej inteligencie Huawei Ascend 910 pre 256 až 1024 petaFLOPS (PFLOPS) FP16, čím poskytuje výpočtový výkon rovnajúci sa 500.000 počítačom. Počas porovnávacieho testu modelu ResNet-50 Atlas 900 prelomil svetový rekord dokončením výcviku za 59,8 sekundy. Je to jediný produkt v odvetví, ktorý je schopný absolvovať takýto výcvik za minútu.

Atlas 900 má rôzne aplikácie pre vedecký výskum a obchodné inovácie, čo umožňuje vedcom rýchlejšie trénovať modely AI pomocou obrázkov a videa. Znamená to prínos nielen pre vedecký výskum v oblasti efektívnejších a presnejších predpovedí astronomických, petrochemických a poveternostných podmienok, ale aj obchodné výhody, napríklad rýchlejšie uvedenie autonómneho riadenia na trh. Klaster Atlas 900 AI má tri vysokorýchlostné režimy prepojenia: Koherentný systém Huawei Cache (HCCS), PCIe 4.0 a 100GE. Atlas 900 používa prepínače dátových centier zo série Huawei CloudEngine na podporu siete a synchronizáciu parametrov s úplnou sieťou pre výcvik modelov AI s rýchlosťou viac ako 100 TB (10^12) za sekundu. Latencia synchronizácie sa tak zníži o 10 až 70%, čo predstavuje obrovský skok v účinnosti výcviku.

Konečný výpočtový výkon môže viesť k prehriatiu systému. Klaster Atlas 900 AI má špičkový systém odvádzania tepla, ktorý hladko rieši daný problém. Jeho hybridné kvapalinové chladiace riešenie podporuje pomer chladenia kvapalín vyšší ako 95 % s adiabatickou technológiou na úrovni skrinky. Ideálna účinnosť využitia energie (PUE) pre dátové centrum je 1,0. Jedna skriňa s Atlasom 900 umožňuje odvádzanie tepla až do 50 kW pri PUE pod 1,1. Okrem toho je Atlas 900 priestorovo oveľa efektívnejší ako vzduchom chladená skriňa s výkonom 8 kW, čím sa zníži uhlíková stopa zariadenia o 79%. Inovatívny systém chladenia tekutín výrazne znižuje celkové náklady na vlastníctvo zákazníka vysokým výkonom, vysokou hustotou a nízkou hodnotou PUE. Poznámky poroty: „Tento príspevok vytvoril platformu pre pokrok naprieč celým radom aplikácií v mobilnom priemysle i mimo neho, využívajúc najnovšie technológie na poskytovanie neuveriteľnej rýchlosti a výkonu s minimálnou uhlíkovou stopou."

O spoločnosti Huawei  Spoločnosť Huawei je popredným celosvetovým poskytovateľom infraštruktúry informačných a komunikačných technológií (IKT), ako aj inteligentných zariadení. Pomocou integrovaných riešení v štyroch hlavných doménach - telekomunikačné siete, IT, inteligentné zariadenia a cloudové služby chceme digitálnu skúsenosť ponúknuť všetkým, do každej domácnosti a organizácie, aby sme spoločne vybudovali plne prepojený, inteligentný svet.

Komplexné portfólio produktov, služieb a riešení spoločnosti Huawei je konkurencieschopné a zároveň bezpečné. Pomocou otvorenej spolupráce s partnermi v rámci ekosystému tvoríme pretrvávajúcu hodnotu pre zákazníkov, pracujeme na tom, aby sme posilnili ľudí, obohatili ich domovy a inšpirovali k inovácii organizácie všetkých veľkostí a štruktúr.

V Huawei sa inovácia odvíja od potrieb zákazníkov. Investujeme najmä do základného výskumu a sústredíme sa na technologické novinky, ktoré svet posúvajú smerom vpred. Koncom roku 2018 sme mali viac ako 188 000 zamestnancov vo viac ako 170 krajinách a regiónoch sveta. Spoločnosť Huawei vznikla v roku 1987 a je súkromnou spoločnosťou plne v rukách svojich zamestnancov.

Viac informácií nájdete na stránke Huawei: www.huawei.com alebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei 

http://www.twitter.com/Huawei 

http://www.facebook.com/Huawei 

http://www.youtube.com/Huawei 

GSMA GLOMO  Globálne mobilné ocenenie (GLOMO) udeľuje spoločnosť GSMA od roku 1996 a v priebehu rokov stalo sa jedným z najprestížnejších v odvetví, ktoré oceňuje významné počiny podporujúce napredovanie odvetvia mobilných komunikácií.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1095223/e.jpg  

Kontakt: Wanni Zhong, +86-185-6666-2551, zhongwanni@huawei.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu