OTS: Kinder+Sport tenisová trofej pre medzinárodného majstra 2019

TASR, 21. októbra 2019 16:18

Monako 21. októbra (TASR-OTS) - Veľký medzinárodný turnaj, ktorý oslavuje fair play, úctu a priateľstvo, sa uzavrel: posledné rozhodujúce série podujatí sa odohrali od 17. do 20. októbra vo veľkom klube Monte-Carlo Country Club, na mieste kde sa koná ATP Tour.

Finále v Monaku bolo vyvrcholením medzinárodnej cesty, ktorá sa začala začiatkom roku 2019, s účasťou 17 875 detí v 13 krajinách vrátane Rakúska, Bieloruska, Bulharska, Nemecka, Írska, Izraela, Talianska, Luxemburska, Malty, Monaka, Poľska, Ukrajiny a Maďarska, s celkovým počtom najmenej 172 turnajov.

Čísla medziročne rastú, ale duch podujatia - ktoré sa tento rok uskutočnilo po tretí krát - zostal rovnaký, čo dokonale odráža poslanie a filozofiu projektu Kinder Joy of moving. Preto je tenisová trofej oveľa viac ako len športová súťaž; podporuje tiež hodnoty, ako je dôvera v seba samého a v ostatných, integrácia, priateľstvo a rešpekt.

V tomto roku tieto dôležité hodnoty podporil výnimočný ambasádor: chorvátsky tenista Ivan Ljubičić - pravdepodobne lepšie známy pod prezývkou „Ljubo“ - bývalý hráč číslo 3 vo svetovom rebríčku ATP.

Počas štyroch dní sa na finále zúčastnilo 94 hráčov vo veku od 9 do 12 rokov, ktorí uspeli v národných etapách a bojovali proti sebe. Zápasy sa hrali bez pomoci rozhodcov a mladí hráči mali dostatok príležitostí ako sa zabaviť a dať zo seba to najlepšie, pod vedením kódexu čestnej hry so silným zameraním na vzdelávanie.

Vo finále bolo rozdaných niekoľko cien, vrátane Fair Play Trophy, ktorá bola udelená mladému tenistovi, ktorý vynikal predovšetkým svojou čestnosťou a športovým duchom.

Táto iniciatíva sa začala v Taliansku v roku 2006 na základe formátu, ktorý vytvorila Rita Grande, bývalá talianska tenisová hráčka v spolupráci s Kinder Joy of Moving, s cieľom propagovať aktívny životný štýl a šíriť lásku k športu prostredníctvom nových generácií. V roku 2017 nadobudla medzinárodný rozmer s cieľom propagovať pozitívnu stránku športu a radosť z pohybu na celosvetovej úrovni.

Ďalšie informácie nájdete na webovej stránke KinderJoyofmoving.com.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring